Huse, der redder træer ved at indpakke sig selv omkring dem

Gem et træ. Byg omkring det. Det er bestemt en interessant måde at se på ting. En masse træer skæres ned hver dag for at rydde partiet, så huse og bygninger kan opstilles. Men er det virkelig nødvendigt? Mange moderne boliger bliver nu bygget omkring de træer, der er til stede på stedet. De har gårde, der beskytter træerne, eller de tillader dem at vokse lige gennem deres dæk og endda deres tage.

Elongated Industrial Box

Renoveringen designet af He Wei i Beijing er et eksempel. Bygningen har indre gårde og korridorer, der rummer træerne til stede på stedet før renoveringen. Ikke kun at designet redder træerne, men også bringer naturen ind i bygningen.

Det rum, der interesserer os mest, kaldes en zenkammer. Det plejede at være en baggård. Det blev så en udvidelse af kontorområdet (et ombygget fabriksrum) og de tilstedeværende træer blev bevaret og integreret i det nye design. Dette område er en smuk blanding af indendørs og udendørs rum, der supplerer hinanden harmonisk.

Centennial Tree House

Et gammelt træ sidder ved hjertet af Centennial Tree House. Boligen er beliggende i Singapore og var et projekt af Wallflower Architecture + Design. Udført i 2012 blev huset faktisk bygget omkring et gammelt og skulpturelt træ. Træet sammen med et stykke jord blev indrammet til at danne en stor planter og derefter omgivet af en indendørs dam.

Dette er husets centrale gård, og alle indvendige rum har adgang eller udsigt til dette rum. Et åbent tag giver sollys ind i gården og sikrer et sundt miljø for træet. Også det er ikke det eneste træ, der blev bevaret, da man byggede huset. Flere andre blev indkvarteret på dæk og terrasser.

Brasilianske hus.

Da arkitekt Alessandro Sartore blev bedt om at designe og bygge dette hus i Brasilien, opstod der en udfordring. Der var et stort træ lige midt på siden. I stedet for at skære det ned, blev det besluttet at faktisk bygge huset omkring det.

Resultatet var et hus med et stort træstamme i stuen og et hul i taget. Et andet træ blev indkvarteret i husets garage. Dette er helt sikkert et dristigt og usædvanligt design valg, især i betragtning af træets størrelse. Der er en lys side til at have et stort træ i stuen. Den store baldakin giver skygge og beskyttelse.

Tepoztlan hus

En lignende sag findes i Mexico. Tepoztlan Lounge er en moderne bolig bygget af Cadaval & Sola-Morales mellem 2009 og 2012. Huset er relativt lille og ligger mellem klipperne, omgivet af skove. I stedet for at undgå træerne besluttede arkitekterne at omfavne dem.

Træerne vokser gennem gulvet og loftet på de levende rum. De bringer huset tættere på naturen og gør det til en del af omgivelserne. Denne designstrategi tillod at træerne blev bevaret og samtidig gav huset en unik identitet og en stærk personlighed tæt knyttet til naturen og dens smukke omgivelser.

Træ vokser gennem terrasserne

Hvilken bedre og smukkere måde at nyde ferien på end i midten af ​​naturen, omgivet af skove, træer og vegetation. Det er præcis hvad dette Pretty Beach House i Australien lover. Det er beliggende tæt på stranden, men stedet er befolket med tætte træer. Disse smukke indfødte eucalypti er nu en del af tilbagetogets charme.

Du kan se træerne piercing trædækene og vokse gennem terrasserne. Alt blev omhyggeligt bygget omkring dem uden at skade deres kufferter eller rødder. Resultatet er en smuk og harmonisk dialog mellem arkitektur og natur, mellem det kunstige og det organiske.

Ring rundt træprojekt

Der er mange andre huse og bygninger ligesom dem, der præsenteres hidtil. Et andet dejligt eksempel er Ringet omkring et træprojekt udviklet af Tezuka Architects i Tokyo, Japan. Navnet er meget suggestivt, da strukturen rent faktisk danner en ring omkring et stort træ.

Strukturen blev bygget tæt på en eksisterende skole og fungerer som en legeplads og et rum til at holde klasser i. Trunkens og træets grene twist og dreje og bænke, trapper og gulve følger deres linjer og danner en spiral rundt om træ. Projektet er en hyldest til naturen snarere end en måde at slukke for.

Tehus

Det ser ud som om dette træ støtter huset, mere præcist dets cantilevered terrasse. Træet er som en værge. Det vokser gennem frontdækket, og når det forgrener sig, trænger det ind på terrassen, der bliver en del af dets design og layout. Dette er Tea House, et dejligt hjem beliggende i Shanghai, Kina.

Huset blev bygget i baggård på et kontor på et smalt sted, der præsenterede en række udfordringer, og dermed den usædvanlige form for bygningen. Men så lille og vanskelig som stedet var, ønskede ejerne at bevare træet, der sad i midten. Samtidig ønskede de et rummeligt og åbent hus, så man besluttede at bygge terrassen omkring træet. Det var Archi-Unions arkitekter.

Lakeview Residence

Både dækket og dets tag på Lakeview Residence er gennemboret af store træer. Designet af Alterstudio Architecture i Austin, Texas, blev huset færdiggjort i 2011. Det er rummeligt og det har et veldefineret interiør.Træerne beundrer dækket, mens interiøret er defineret af en anden slags skønhed, tæt forbundet med den venlige atmosfære og indbydende indretning.

MoreINSPIRATION
  • Huse, der elsker naturen - For en bedre verden, hvor træer kan få en anden chance
  • Træhuse eller huse i træer?
  • Stilfuld forlængelse med tre genanvendte træer fra ejendommen

Glasvægge i fuld højde adskiller de indre boligarealer fra det ydre dæk. De lader lys ind i rummet, mens de også forbinder det med træerne, trægulvet og haven. Set fra en afstand, klarer denne bolig at integrere sig i landskabet rigtig godt, og det er også takket være de farver og materialer, der anvendes til facaden.

Kook Restaurant.

Private boliger er ikke de eneste, der bekymrer sig om naturen og ønsker at redde træerne. The Kook Restaurant er designet med et lignende princip i tankerne. Interiøret var et projekt af Noses Architects i 2012. Langt den mest iøjnefaldende og interessante designfunktion er et træ omgivet af glasvægge.

Siddene sidder i kerne af restauranten. En firkantet del af gulvet og loftet er udskåret for at rumme træet. Opholdene giver det det naturlige lys, det skal være sundt, mens glasmurene sætter det på skærmen for alle at se og beundre. Det er en meget interessant attraktion. Restauranten tiltrækker kunder samtidig med at man redder et træ. Hvilken stor combo.

Moderne træhus

Det er en ting at have et træ på dækket eller endda inde i huset og noget helt anderledes end at bygge hele huset omkring et stort træ. Projektet fra A.Masov design Studio er meget interessant i denne forstand. På en måde kan du kalde dette et omvendt træhus. Det var påtænkt som en gennemsigtig glas cylinder, der ombrydes omkring et stort træ.

En spiral trappe de fire niveauer, mens hullet i kernen rummer træet. Hele huset er gennemsigtigt og i tæt forbindelse med naturen og dens omgivelser. 360 graders panorama er fantastisk, selvom det begrænser privatlivets fred. Men dette er ikke meningen at være en hyggelig skovkabine, men snarere et fristed for at komme i hård med naturen og beundre sin skønhed.

Minna Nej Le '

Ikke alle designs er så radikale. For eksempel har opholdet ved Mamm Design kaldet Minna No Ie 'også et træ der vokser inde i det, men i dette tilfælde trækker træet ikke hele huset. I stedet bringer det et strejf af frisk friskhed inde og tjener mere som en dekoration.

Boligen er beliggende i Tokyo, Japan, og den ligger på en 4,5 meter ved 12 meter. På grund af de reducerede dimensioner af plottet var der behov for en lodret organisation. Huset er forestillet som et højt tårn, med en trappe, der forbinder alle etagerne. Alligevel var der plads til et træ i midten.

Huset har tre etager og indendørs haven i centrum er seks meter høj. Dens rolle er at åbne hele huset og give det et afslappet og frisk udseende og atmosfære. En lille cantilever hylder en lille terrasse og glaserede døre giver et glimt på indretningen og haven værelse inde.

The Youth Wing for Art Education Entrance gårdhave

Ungdomsfløjen til kunstuddannelse på israelmuseet i Jerusalem har en nyligt renoveret gårdhave, der nu rummer en skulpturel struktur, der ligner et træhus. Det nye design drejer sig om et stort fyrretræ. Træet er i centrum af en lille bokslignende struktur understøttet af søjler og bygget omkring træstammen.

Den ene side af strukturen har en glasvæg, som lader dem se inde i alt, der foregår omkring dem, og giver også alle udenfor mulighed for at se træet i sin helhed. Et sæt spiralformede trapper forbinder træhuset til jorden, selv om der også er en stang, der kan bruges til at komme hurtigere ned.

Hvide skovhus

Skovhuset er en bolig i Toyokawa, Japan. Det blev designet af Studio Velocity, og det har en diamantform, der er beregnet til at maksimere det anvendelige indvendige rum uden at forstyrre naboboligerne. Bygningen blev orienteret på en måde, der gjorde det muligt at bevare træerne på stedet. De rammer nu strukturen og danner små haver langs væggene.

Selv om træerne ikke rent faktisk bliver en del af de indre rum, har de en meget stærk forbindelse med indendørs områder. Dette er en anden måde at bygge omkring et træ for at redde det og integrere det i moderne arkitektur. De suspenderede balkoner, glasvægge og store vinduer er alle suppleret af naturen.

Sort hus med frodig inderside

Tre sorte lag af armeret beton udgør en skal omkring denne bolig i Fukuyama designet af UID Architects. Lagene overlapper hinanden, og siderne har glasvægge, der giver naturlig lys og giver udsigt til ydersiden. Grunden til, at denne usædvanlige skal blev skabt, var at lade huset integrere naturen i sit design uden at miste privatlivets fred.

Som følge heraf er indvendige rum skjult, men indendørsområdet er alligevel fyldt med naturligt lys og planter. Forskellige små træer og planter vokser frit i hele huset, mens et skylight i centrum giver dem lys og åbner indretningen. Stueetagen er den grønneste af alle med haver og hævede blomsterbed, der gør hele området til en gård.

Beton Corallo hus

Corallo House by PAZ Arquitectura er beliggende i Guatemala, omgivet af en tæt skov. Skoven bliver uundgåeligt en del af boligen, mere da der er træer, der vokser lige gennem sine gulve og lofter. Boligets design gør det muligt at bevare de eksisterende træer og at interagere med boligarealet.

Der er ingen kolonner indeni og indretningen er åben og lys.Glasvægge og skillevægge sikrer en sømløs forbindelse mellem funktionerne og mellemrummet, mens træerne hjælper med at opdele gulvplanerne og bidrage til det overordnede layout og indretning ved at tilføje tekstur til designet.

Tokyo House

At se et stort træ, der kommer ud af et hus gennem vinduet, kan ses lidt uhyggeligt. Men når du indser, at det ikke er et hjemsøgt, forladt hus, der overskrides af naturen, men snarere et moderne hjem i harmoni med naturen og landet omkring det, bliver det alle mindre skøre og mere spændende og beundringsværdigt.

Dette hus i Tokyo blev bygget af Ondesign & Partners. Klienterne ønskede, at træerne blev bevaret, og de fik lov til at gennembore gulvene og taget. Vinduer blev placeret på en sådan måde, at træerne kunne strække deres grene udenfor uden at kigge ud af sted. Denne usædvanlige løsning blev valgt på grund af manglen på plads. Stedet var for lille til at omgå træerne, så de blev integreret i bygningen.

Forfatter: Simon Jenkins, E-Mail

Efterlad Din Kommentar