Hvordan laver man en varm indretning ved hjælp af farver?

For at have plads til at føle sig som hjemme, skal det være indbydende, varmt og venligt. Du kan opnå alt det med farve. Visse farver som brun, orange eller rød er kendt for at skabe en varm og behagelig følelse i et rum. Men at vælge farven er kun det første skridt. Du skal også vide, hvordan du bruger det.

Gul.

Gul er en munter og sjov farve, der symboliserer lykke og livlighed. Det er en fremragende accentfarve til sommer, men også en tone, der kan bruges hele året rundt i indretning. Kombiner den med hvid til en rummelig og åben stemning eller med pasteltoner til et mere afslappende udseende. I kombination med mørke farver har gul tendens til at skille sig ud mere på grund af kontrasten.

Orange.

Stimulerende, krydret og opladet med energi, orange er den perfekte farve, hvis du vil tilføje lidt varme til et værelse. Det er dog fed og levende, så afhængigt af den skygge du vælger, kan du enten male en vægorange eller bruge den i hele rummet på gardinerne, kaste puder osv. Orange er en god farve til et legerum.

Rød.

MoreINSPIRATION
  • Rige, varme farver kan berolige
  • Varme farver til efterårssæsonen
  • Hvilke farver fungerer godt med brunt i soveværelset

På grund af sit dramatiske udseende er rød en vanskelig farve, der skal bruges omhyggeligt. Maling af et rums røde vægge kan ofte være en dårlig ide. Det er bedre at bruge rødt i små mængder. Visse nyanser som burgundy er for eksempel mere tilgivende, så de ville se godt ud på en accentvæg. En interessant ide kan være at kombinere forskellige toner af rødt i et rum og afbalancere dem med neutrale farver.

Brun.

Brown er en meget populær farve i indretning. Det er rig, men også neutralt og varmt, og det kan tilføje drama til et lille rum eller hygge til et stort rum. Kombiner det med hvidt til et let udseende eller kombinere forskellige nuancer af brun og bring dem sammen med cremer. Mørkebrun er perfekt til små rum som badeværelset.

Den rigtige combo.

Du skal ikke føle dig tvunget til kun at bruge varme farver, hvis du vil skabe en varm indretning. Faktisk er det bedre at kombinere både varme og kolde toner for at skabe en smuk balance. Der er visse kombinationer, der skiller sig ud som f.eks. Brun og grøn eller gul og grå. Rød kan også se godt ud, når den kombineres med brun.

Så hvilken farve ville du vælge som stjerne i din indretning?

Forfatter: Simon Jenkins, E-Mail

Efterlad Din Kommentar