Sådan skaber du fantastiske arkitektoniske billeder

Indholdsfortegnelse:

Sådan skaber du fantastiske arkitektoniske billeder
Sådan skaber du fantastiske arkitektoniske billeder
Anonim

Du behøver ikke at være en karrierefotograf for at skabe dramatiske og betagende arkitektoniske fotografier. Med en lille øvelse kan weekendfotografen lære at skabe øjenbrynende billeder, der ser ud som om de var blevet fanget af en professionel. Du behøver ikke have det nyeste, bedste eller dyreste udstyr. Det vigtigste aspekt ved fotografering - hvad sætter de store fotografier bortset fra de gode fotografier - er hvordan emnet ses og fanget på film eller på siden.

Jeg vil dele med dig nogle tips og forslag til at komme i gang. Denne vejledning gælder også for andre aspekter af fotografering. Fotografering er en færdighed, der kan udvikles og forbedres uden store vanskeligheder. Øvelsen gør perfekt, så kom dig ud og klik væk!

Skyd fra mange vinkler.

Gå rundt om bygningen, som du vil fotografere og tage billeder fra hele vejen rundt. Facaden, siderne og ryggen er alle værd individuelle opmærksomhed. Arkitekter skaber ofte deres udformninger, så ingen to sider er ens. Et yndlingsbillede er måske ikke den genkendelige front, men snarere et off-center skud taget bagfra. Hvis du er i bunden af en høj bygning, peg linsen til himlen og skyde fra bunden opad. Ligeledes, hvis du er i en stor by og tilfældigvis ligger oven på en høj bygning som Empire State Building eller Eiffeltårnet, kan du kigge ned med dit kamera og skyde bygningen fra en fugleperspektiv.

Spil rundt og have det sjovt. Med dagens digitale fotografering har vi ikke den omkostningsoverskridende udgift på at udvikle rollen på filmrulle, som gør det muligt for os nu at have frihed til at eksperimentere og prøve nye ting med vores kameraer og vores linser. Til sidst, hvis vi ikke kan lide den måde vores billeder har vist sig på, sletter vi dem bare. Jo flere billeder du tager af et emne, desto bedre er dine chancer for at ende med fotografier, som du vil lide.

Hvorfor tager du billeder?

Fotografier kan tjene mange ting for mange mennesker. Vigtigst er det, at de fanger et øjeblik, en hukommelse i dit liv. Vil du have dit billede til at ligne et postkort, eller vil du have det mere kreativt, som et kunstværk? Dit fotografi vil tjene som en hukommelse i din visuelle journal - det vil fortælle historien ikke kun om din rejse, men det vil tage et specielt øjeblik for evigt. Det er op til dig at finde ud af, hvordan du bedst vil optage det øjeblik. Besøger du en ny by? Måske er bygningen du skyder en lille del af baggrunden.

I en travl by kan folk, taxier og trafik bidrage til at skabe det generelle humør. I landet fuldender måske træer, en gård eller et hegn scene. Tilføjelsen af disse andre elementer bidrager til den samlede fortælling om din historie. Det gamle ordsprog er sandt, et billede fortæller faktisk tusind ord!

Overvej din lyskilde.

En bygnings overordnede udseende vil ændre sig hele dagen. Tænk på solen og den betydning, hun spiller. Når hun stiger eller sætter sig, vil hun kaste dramatiske skygger, der vil forbedre og afspille de naturlige arkitektoniske linjer og detaljer. Måske vil sit lys springe og reflektere de mange vinduer for at skabe en følelse af flydende og bevægelse.

Bygninger skudt om natten, oplyst af kunstigt lys indefra og fra gaderne nedenfor, virker ofte blødere og mere kongelige. Hvis du kan, så prøv at skyde den samme bygning på forskellige tidspunkter i løbet af dagen, mens du fokuserer på forskellige områder. Du vil blive overrasket over, hvor dramatisk anderledes den samme struktur vil blive vist.

Gør dig klar til din nærbillede.

Vær ikke bange for at zoome ind. Se nærmere på alle de enkelte detaljer, som det blotte øje savner. Vær opmærksom på linjer, kurver og bevægelse. Indsæt i tekstmæssige detaljer som mursten, sten, træ, metal og glas. Er bygningen gammel? Er trimmen udsmykkede? Er der gargoyles eller andre dekorative væsner og elementer?

Disse detaljer er smukke og ofte usynlige af det blotte øje. Vigtigst er det, at de fortæller en historie, og dit kamera er der for at fortælle historien gennem dit øje - dit synspunkt. Her ser vi på ikke en bygning men to. På billedet over et simpelt nøglehul fanges og forstørres, og det, der afsløres, er farve og historie og et væld af teksturer.

Tænk uden for boksen, eller i dette tilfælde inde i objektivet.

Gå rundt om bygningen med dit øje i linsen. Zoom ind for at fange billeder og synspunkter, der overses af mange. Capture elementer som vinduer og døre. Prøv at skyde ind i et åbent vindue eller en dør. Zoom ud for at fange en scene. Kig rundt om bygningen for at se, hvad der er mere relevant. Er der en storslået solopgang? Er der folk der går ind og ud af bygningen?

Hvad laver disse mennesker? Spadserer de afslappet eller er de i et rush? Ofte vil du kun fokusere på bygningerne, men der vil være tidspunkter, når du har brug for tegn, omgivelser og natur for at hjælpe med at fortælle din historie. Dette tilfældigvis er et af mine yndlingsbilleder taget i New York City på Fifth Avenue. Bygningen er ikonisk. Mærket er legendarisk. Denne lille uddrag skaber måske en endnu mere dramatisk virkning end den berømte butik blev skudt i sin helhed.

Sort og hvid.

Sort-hvide fotografier er kraftfulde og dramatiske. De sætter et humør og sætter en scene. De fremkalder følelse og følelser, der ofte mangler fra et farvefotografi. Et sort / hvidt fotografi kan skabe en ekstra følelse af farve og bevægelse.Fokus ligger helt på emnet og skaber derfor mindre støj og distraktion, der ofte ledsager farvede fotografier.

Der er mange gratis online-websteder som Picasa eller PicMonkey, som giver dig mulighed for at spille med farven og lave mindre redigeringer til dine egne billeder. Når du ændrer dit billede fra farve til sort og hvid, skal du se tæt på de to. Du vil blive overrasket over, hvor meget forskellige de to fotografier vises. I farver var dette et optaget og distraheret fotografi.

Skyd fra midten.

Mange fotografer tror på at følge en populær regel i fotografering kendt som "Ærule of Thirds." Denne enkle regel kan gøre et almindeligt fotografi ekstraordinært. Brug dine øjne til at scanne scenen og opdele den i tre sektioner både vandret og lodret. Når du komponerer dit skud, skal du blot placere dine vigtige elementer enten langs disse linjer, eller hvor linjerne skærer i modsætning til midten af rammen. Dette virker bedst, når du forsøger at skyde bygningen i sit landskab, men prøv denne metode, når du skyder også nærbilleder. Du vil blive overrasket over, hvor forskelligt sammensætningen fremstår.

Udstyr og værktøjer; hvad du skal tage flotte billeder.

Hvis du er seriøs om at have noget professionelt udseende fotografier, ville jeg fjerne styrken og skyde kameraerne. Der er nogle vidunderlige DSLR'er (digital single lens reflect) på markedet, der er prissat til at rumme enhver bankkonto. Teknologiske fremskridt er så store, at det enkleste, mest basale kamera kan give de mest spektakulære resultater. Et kit objektiv er en god linse til at begynde med. Det vil fange de fleste naturskønne billeder og give mulighed for nogle detaljerede billeder inden for et ret nært udvalg.

En gennemsnitlig kitlinse er en 18-55 millimeter linse, og de fleste fagfolk vil råde dig til at starte her. Spil rundt med kameraet og linsen. Du bemærker, at du kan favorisere en bredere vinkel, mere naturskønt skød, eller du har tendens til at nul ind på de mere detaljerede detaljer. Når du har en følelse af præference, kan du vælge mellem et tele- eller zoomobjektiv eller et vidvinkelobjektiv. Oftere end det er linsen, som vil have størst effekt på din fotografering, mere end dit kamera. For en nybegynder kan jeg foreslå at gå med det billigste kamera og bruge dine penge på linsen. Et godt kamera er en investering få beklagelse.

Andet tilbehør, du måtte ønske, kan omfatte et stativ eller en flash til natoptagelse. Når du rejser, vil du højst sandsynligvis gå en masse, og du vandt. Jeg ønsker at blive skruet ned af tungt udstyr. Hvis du har et lille punkt og skyde eller en iPhone, kan du altid supplere med dem. Jeg er fortsat forbløffet over kvaliteten af de fotografier, som min iPhone producerer. Når du rejser, skal du sørge for at tage et batteri og en oplader. Der er ikke noget skuffende end at have dit kamera dør som du er ved at skyde dit bedste billede nogensinde!

Tag så mange billeder som muligt fra så mange vinkler som muligt fra lige så mange synsvinkler. Lad dit kamera klikke væk. Spil med lyset. Spil med kompositionen og se på det overordnede billede samt de mest intime detaljer. Øvelsen gør perfekt, og snart finder du en stil, der er alle dine egne.

Hvis du har 25 billeder af Taj Mahal, er du mere tilbøjelig til at have et par rigtig godt billede, end du ville have haft, du lige har taget 1 eller 2 i forbifarten. Fotografi er en færdighed, der kan dyrkes og perfektioneres. Du vil blive overrasket over, hvor meget din fotografering vil blive forbedret i en relativt kort periode.

Populært emne.