Sådan vælges en bogreol uden at miste sin personlighed

Der er en fin linje mellem indretning, der er steril og indretning, der er velredigeret og decluttered. Det kan helt sikkert være vanskeligt at finde den søde plet, der svæver et eller andet sted i området uden rod og viser også en smule personlig stil. Ganske vist er decluttering en bogreol en livslang indsats. Det kræver konstant tilpasning og leve med at få ting "bare rigtigt", og selv da er du nødt til at skifte sind en uge senere og bytte nogle ting ud. Hvis du leder efter hjælp til, hvordan du vælger en bogreol, indeholder denne artikel nogle grundlæggende retningslinjer for at komme i gang. Den tweaking, som vil ske over tid i den nærmeste fremtid, er op til dig.

Start med at træde tilbage og tage et godt, hårdt kig på din bogreol (er). Hvad vil du have, at disse bogreoler skal føles? Er de primært til at gemme bøger eller mere til indretning? Hvor føler de rodet?

Der er et par hylder nær bunden af ​​denne bogreol, der er blevet en dumpingplads for uanset.

Hylderne har været farvekoordineret i et stykke tid, men da jeg fandt Uno-kortene med de røde bogspidser til at blive camoufleret (så mit barn ikke behøvede at rense dem op) gjorde det mig muligt, at det kunne være tid til en forandring.

Og på nogle hylder var andelen af ​​bøger til "hvid" plads til indretning simpelthen helt forkert. Decluttering er lige hvad disse bogreoler har brug for.

Begynd med at fjerne alle ikke-bogførte genstande fra dine bogreoler. Placer i en bunke, der er inden for billedkassen, så du kan få adgang til disse genstande senere, når du lægger dine hylder sammen igen.

Træk bøger ud og sæt dem i bunker, der giver mening for dig. Hvis du vil have en farvekoordineret bogreol, skal du arrangere dine bøger efter farve. Hvis du vil have en tematisk eller indholdsbaseret bogreol, skal du omarrangere på den måde. På trods af hvad dette billede viser, bruger denne artikel indhold som det primære organisatoriske værktøj.

Når du fjerner dine bøger, er du velkommen til at sætte nogle til side for donation eller i en opbevaringsboks, hvis du bare ikke bruger eller vil have dem længere. Skriftbøger, for eksempel, er afsat i en kuffert, der er lettere tilgængelig hver nat end den øverste hylde af en bogreol.

Glem ikke at fjerne elementer fra toppen af ​​bogreol, hvor det er nødvendigt.

Med alle ting, og jeg mener alle sidste ting, fra hylderne, er det tid til at rense dem. Der er ingen decluttering metode i verdens historie, der ikke anbefaler dig at rense den tomme skifer før genopfyldning. Støvsugning og aftør hylderne rent, top til bund.

Mens du renser, skal du fortsætte og rense bøgerne og indretningen taget ud af hylderne. Eller du kan vente med at rense hvert stykke som du sætter det tilbage på hylderne. På nogen måde fungerer, så længe du udskifter dine ryddelige bogreoler med rene genstande.

Her er vi. En blank skifer. Det er meget spændende.

Her er den anden bogreol, der bliver decluttered samtidigt i denne proces. Nogle af billederne i denne artikel vil bruge indholdet af denne hylde som et eksempel, selvom vores hovedmål er at lære at afklare en bogreol. Ikke bogreoler. Så kom ikke foran dig selv.

Prøv at få en fornemmelse for, hvilke farver / toner der ville fungere på din bogreol. For eksempel, som nævnt, er der to bogreoler der væltes her. En hylde er ved vinduet og har masser af naturligt lys. Den anden hylde er i hjørnet og synes af en eller anden grund altid mørkere. Denne kendsgerning vil spille en rolle i, hvordan jeg går om genopbygning af hylderne.

Tip: For bøger med bogjakker kan du holde dem på eller du kan fjerne dem. Bogækken er ofte mere farverig og visuelt "travlere" end selve bogen. Når mit mål er at declutter og forenkle, foretrækker jeg generelt at fjerne bækjakken.

Et ord om organisering: Jeg anbefaler at gruppere bøger i tematiske bunker af nogle få grunde. Selvom jeg elsker udseendet af en farvekoordineret bogreol, er det sjældent praktisk. Bogsæt bliver adskilt (min søn har lang tid tilbragt jagten på den tredje bog i Ringenes Ringe-trilogi, fordi rygsøjlen var alle forskellige farver), og der er ingen rim eller grund, kontekstmæssigt. Det er meget mere effektivt at kunne gå til en hylde eller en del af bogreolderen og finde den bog, du leder efter lige fra.

Nogle måder du kan føje visuel interesse til din bogreol uden at tilføje fremmede objekter (også "rod") er at kombinere dine bøger på unikke måder. Jeg kan lide trapper, der går på kortere side, så de ser højere ud. Plus, det er bare mere interessant.

En anden strategi er at ændre retningen af ​​rygsøjlen. Dette er en måde at tilføje tilstedeværelse til en gruppe små bøger; de ser betydelige ud på denne måde.

MoreINSPIRATION
  • Ukonventionelle Bendy Rubber Bookshelf af Luke Hart
  • LIEUL bogreol af Ahn DaeKyung
  • Funny Bookshelf, der ligner et træ

Du kan ændre rygsøjlens retning i mindre grupper af bøger gemt i hjørnet, eller du kan gøre det med større bøger på hele hyldeoverskriften. Jeg anbefaler at variere den metode, du bruger med hver hylde, så du ikke ender med det samme layout helt ned i reoleren. Medmindre du har gjort det og finder ud af at det passer dig og din bogsamling, selvfølgelig.

En anden strategi til at give en uformel vibe til bøger med et formelt udseende er at lænke en eller to mod en stak af lignende bøger. Ser denne gultrevne ven bare lige så mild ud som det kan være? Det hjælper med at formindske formularbibliotekets følelse af bogreoleren.

Her er et skud af en bogreol med dets primære indholdsgrupperinger. Layoutet fra hylde til hylde er i beta-faser og kræver stadig justering.

Den anden hylde kræver også justering, men se på de tomme hylder i bunden! En tom hylde er simpelthen luksuriøs, ikke sandt?

Noget at passe på er dette: Du vil ikke have bogens layout til at blive kedeligt. Det er på den øverste hylde i dette billede, at bøgerne er i samme form og ender på nøjagtig samme højde. Nedenfor er layoutet utilsigtet et spejlbillede med næsten ingen hvid mellemrum for at få det til at blive kunstnerisk eller køligt.

Så den første tweak er at konsolidere bunker på den øverste hylde og flytte bøger ind i hylderets centrum (et originalt layout til denne bogreol hidtil). Den nederste hylde ændres også for at bryde op i spejlbilledet af boglayout. Bøgerne til højre er så store og mange, at de skal ligge fladt, og jeg regnede med at jeg ville oprette en stak, der ejer deres tilstedeværelse snarere end at forsøge at skjule den.

Når du arbejder med børnebøger, kan du komme væk med de ikke-bogførte objekter (hvis nogen) er meget mere lunefuld. Selvom boghyllen er i et voksen rum, er det til tider sjovt både ønsket og nødvendigt. Jeg elsker det sjove, at disse DIY bookends giver uden at tilføje "rod".

På denne unge voksne fiktionhylde er romerne ikke tilladt at tage sig for alvorligt. Deres højder er forskudt på tværs af lineupet, et gammelt kobberviklingsklaver er deres chaperone, og et underskrevet baseball hænger ud på den anden side. Et eklektisk arrangement passer til denne hylde, fordi børn (i hvert fald mine børn) ikke er kendt for at erstatte en bog i den nøjagtige position, de oprindeligt fandt. Denne hylde gør det klart, at de ikke behøver at.

Med dine bøger organiseret af indhold og de nyttige dem tilbage på dine bogreoler, er det tid til at vurdere dine hylder. Hvis de er fyldt op til brimmen med bøger, som er charmerende i sig selv, bør du sandsynligvis undgå at tilføje andre varer uden for bøger, fordi det vil straks læse som visuel rod. Men hvis du har arbejdet i noget hvidt rum, så vil nogle få dekorstykker her og der hjælpe din bogreoler med at bevare personlighed. Hold dem simple og lignende, hylde til hylde.

Dette billede er beregnet til at tjene som et eksempel på rod. Mens der er en betydning for hver af de genstande, der er anbragt på denne hylde, kan du straks se, hvordan hylden taber al følelse af enkelhed. Det bliver en kaotisk linje af rod.

Fjern alt undtagen to lige store stykker, der flankerer den centrerede bogstabel, og et lille visuelt letvægtsstykke lidt off-center for at bryde op den formelle symmetri, og hylderne opretholder sin sjove smag, men på en visuel stressfri måde.

I dette eksempel optager bøgerne selv nok plads på hylden, at tilføje noget som det ville bare være rod. Imidlertid er de to sider af dette layout ubalancerede og derfor lidt ubehagelige.

Et simpelt glasmosaiklys placeret tæt ved den venstre gruppering afbalancerer de to sider, men stadig efterlader masser af det tomme rum, så det stadig ikke føles rodet.

Denne opsætning virker ikke for mig, fordi de to sider er for lignede i silhuet, og messinghæren er for høj til rummet. Det ser ud til at han kommer til at slå sit hoved på hylden ovenfor.

En hurtig bytte af indretning hjælper med at opretholde balancen mellem de to sider, samtidig med at de holder dem forskellige nok fra hinanden.

Her er bogreol efter decluttering. Det vil tage nogle tilpasninger i løbet af de næste par dage (ligesom de nederste tre hylder er alle justeret i midten, som jeg ikke foretrækker i dette tilfælde), men det er en del af det sjove. Sejren her er, at hylderne har meget mindre rod på dem, end de tidligere havde.

Dette viser nogle af de genstande, der aldrig gik tilbage på hylderne i denne declutterization. Jo større denne bunke i slutningen af ​​processen, jo gladere er jeg.

Glade decluttering til alle!

Forfatter: Simon Jenkins, E-Mail

Efterlad Din Kommentar