Hvordan man designer den perfekte pergola til din have

En pergola eller arbor er en havestruktur, der primært er designet til at skabe skygge. Traditionelle pergolaer gør skyggefulde gangbroer, nogle gange mellem to havevægge eller et beskyttet område næste til en bygning. De kan også fungere som fritstående strukturer, der giver beskyttelse mod solen over en haveterrasse. I dag er pergolaer, der strækker sig fra siden af ​​en bygning til en funktion, som en terrasse eller en swimmingpool, meget populære.

Pergolaer fungerer dog lige så godt væk fra hovedbygningen i et hjørne af haven. En pergola, der er gemt væk, kan således skabe en følelse af destination og opdagelse i et landskabsdesign. Uanset hvor du vælger at placere din pergola, tænk på det som et mini-rum i haven, der skaber en ekstern zone i hjemmet i sig selv.

Basen

Når du først har bestemt dig for din pergolas placering, er det tid til at regne ud, hvor stort det bliver. Din pergola skulle ikke dominere haven, ved at optage for meget plads, men arbejde som en struktur i den. Som en tommelfingerregel, gør baseområdet af din pergola ikke større end du ville have en patio siddeområde.

Hvis du er i tvivl, lav en skala skitse tegning af haven. En pergola, der er overdimensioneret, vil skille sig ud. Hvis du laver din pergola stå over et gårdhaveområde, er et godt tip ikke at få det til at tage det samme område nøjagtigt. Få fodaftryk af din struktur til at tage lidt mindre plads end siddeområdet.

Pergolaer har brug for at tilbyde mindst 7 fods clearance og du kan nå den højde, du har brug for med en muret understruktur. Dette tilføjer højde og skaber definition til basen. Hvis din pergola skaber skygge over et område med trin, så husk at den højde, der er nødvendig for dine ophæng, vil være forskellig på begge sider.

Trellis Pergola.

Træ vandrette bjælker, som skaber 'tag' af pergola vil tilbyde den skygge, du ønsker. Gabet mellem dem tillader dog delvis sollys at strømme igennem.

MoreINSPIRATION
  • 18 Patio Pergola Designs, perfekt til de kommende sommerdage
  • Tips til The Perfect Garden Gazebo
  • Moderne Pergola Designs inspireret af de klassiske strukturer

Voksende planter på siderne og ind i det øvre område vil give yderligere skygge og gøre strukturen integreret i det ydre design bedre. Creepers og vinstokke er de perfekte valg for en pergola. Hvis du har et træningscenter eller en stor garage, er et godt tip at dyrke en klatring gennem en mini pergola baldakin for at skabe en blødere kant til indgangen.

Arkitektoniske strukturer.

En pergola, der er forbundet med hjemmet, kan skabe en yderligere arkitektonisk form. Et andet topspids er at udvide kurven på et buevindue med formen af ​​pergolaen, der sidder foran den. Klassisk inspirerede kolonner, der understøtter en pergolas vandrette lintel, kan hjælpe med at koordinere udseendet af din struktur med andre arkitektoniske elementer i bygningen.

Pergolaer har ofte fladt tag, men hvis din bygning har en pitched, hvorfor ikke afspejle det i dit valgte design? Hvis du bygger en fritstående pergola, er du væk fra hjemmet, så husk at skabe en følelse af et rum med opstandene, der klart definerer rummet. Tilføj et loft fan for at komplimentere effekten.

Dekoration.

Når du har bygget din pergola og begyndt at dyrke en creeper gennem det, skal du overveje, hvordan du får adgang til og dekorere det. Dekorativ hvid belysning indpakket gennem toppen af ​​pergola ser attraktiv ud.

Kraftig belysning betyder, at du fortsætter med at bruge pergolaen om aftenen, så du får mest muligt ud af det. For yderligere skygge, tilføj stof i taglinjen, som blinds i en vinterhave. Sidegardiner er en anden god ide, hvis du vil bruge din pergola til underholdende i, da du kan tegne dem om aftenen for at holde bugs fra at ødelægge festen.

Billedkilder: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13 og 14.

Forfatter: Simon Jenkins, E-Mail

Efterlad Din Kommentar