Sådan slippe du af uønsket dyrehår i dit hjem

Kæledyr forlader hår overalt, nogle mere end andre. Men vi ved alle, at de gør det, så det ville ikke være rimeligt at straffe dem for noget, der er i deres natur. I stedet bør vi finde måder at håndtere problemet med og holde vores hjem rent og hårfrit. Men det er ikke så nemt som det kan synes. At slippe af med alt håret dit kæledyr efterlader i dit hjem kan være en udfordring.

Støvsugning og feje.

De første løsninger, som nogen ville tænke på, ville være støvsugning og fejning. Men nogle gange er det ikke nok. Du kan heller ikke forblive hele dagen med dit vakuum midt i huset for at fjerne håret, der holder dig i vejen. For det er der også flere andre praktiske løsninger.

Særlige støvsugere.

For eksempel er der støvsuger designet specielt til dette formål. De trækker det uønskede dyrehår fra møbler og tæpper, og de er mere effektive end almindelige husstøvsugere. Der er også Oreck Vacuum, en model, der giver et meget højt sugeindhold og dermed giver det mulighed for at trække op dyrehår, der er indlejret i stoffet. Det har også et filtreringssystem, der fælder alt inde og forhindrer det i at recirkulere i rummet. Disse løsninger er gode til dem, der er allergiske overfor dyrehår.

Gummi børster.

MoreINSPIRATION
  • Allergi-Bevis hele dit hjem i 10 enkle trin
  • Pet-venlige materialer, der skal bruges i dit hjem
  • Farverig og frisk frisør til børn

Hvis du har en hund eller en kat, så ved du om de gummibørster der bruges til at pleje dem med. De samler det meste af håret, de udgyder og forhindrer det i at komme på dine møbler og i dit hjem. Der er også lignende værktøjer, som kan bruges til at samle alt håret fra tæppet eller fra sofaen. De har en slags gummiblade, der slippe af med det mest stædige dyrehår.

Regelmæssig rengøring.

Hvis du ikke vil have dit hjem til at blive alt furet og fuzzy, skal du støvsuge det med jævne mellemrum. Lad ikke håret hælde op. Når det er ophobet, er det sværere at slippe af med. Du kan vakuum en gang om ugen, men nogle personer foretrækker at gøre det hver dag. Sørg for, at du fjerner vedhæftningerne, så du kan få håret ud af alle de lurvede steder som tæppets kanter, under møblerne eller i sprækker og hjørner.

Vær kreativ.

Mens der er nogle specialdesignede værktøjer, der kan hjælpe dig med at slippe af med alt håret i dit hjem, er de måske ikke altid tilgængelige for dig. I dette tilfælde kan du altid være kreativ og lave din egen. Du kan bruge almindelige husholdningsgenstande, som du har tilpasset for at fjerne dyrehår. Sticky lint ruller er meget nyttige og praktiske, og du kan dem til at rengøre sofaen og endda tæppet. Hvis du ikke har en, kan du bare tape et stykke maskeringstape og pakke det rundt om din hånd. Du kan også bruge en fugtig gummihandske, og det vil virke vidundere.

Billedkilder: 1, 2, 3 & 4 og 5.

Forfatter: Simon Jenkins, E-Mail

Efterlad Din Kommentar