Sådan dyrker du smukke tomater fra frø

Elsker du tomater? Kirsebær, stort oksekød, roma, uanset - få ting er så lækre som en midt-sommer, vin-modnet, saftig tomat. Hvis du vil have tomater i din have i år (eller endda i en gryde i dit køkken), her er nogle tips til at holde dem stærke og sunde, mens du vokser dem under dine indendørs drivhuslamper.

Nogle planter, som f.eks. Tomater, kræver faktisk container-upsizing som en kritisk del af deres vækst. Når tomatplanten er for top-tung til sin lille beholder, er det tid til at flytte det op. Efter en 4 "firkantet beholder er det tid til at gå i gallon-størrelse.

Fyld en gallonbeholder med pottemasse / mix.

Lav et hul på ca. 4 "i diameter.

Træk tomatplanten ud af sin nu lille krukke og pas på det ikke at bryde stammen. Det ville være trist.

Brug dine fingre til let at bryde op rødderne i bunden af ​​rodkuglen, før du sætter din plante ind i sit nye hjem.

Placer tomatplanten lavt i gallon potten, så jordboldets jordniveau er omkring en tomme lavere end det nye jordniveau.

Hvis nogen blade, som de to originale blade (som ser anderledes ud end andre blade på en tomatplantage), falder nær eller under den nye jordlinie, skal du gå videre og trække dem ud. De har tjent deres formål og er ikke længere nødvendige; hvis de lander under jorden, vil de nok bare vil og potentielt støbe, så bedre at bare fjerne dem nu.

Fastgør jordforbindelsen mellem den gamle og den nye jord.

Tilføj mere om nødvendigt, for at gøre op for den nederste rodkugle jord.

MoreINSPIRATION
  • Hvordan vokse og pleje for en sund græsplæne
  • Havearbejde Tip Pt III: Companion Planting
  • 5 nyttige tips til landskabspleje

Hver gang du transplanterer en tomat, begraver du stammen længere i den næste større beholder. Dette styrker stilken og planten samlet, så jo mere du transplanterer i stigende størrelser af beholdere, desto hårdere bliver din tomatplantage.

Tip: En måde at hjælpe tomatplanter forbliver håndterbare og produktive er at trimme sugerne, mens de er små. Suckers er små grenstarter, der kommer op mellem en etableret gren og stilken.

Når du ser en sucker, skal du straks klip (eller skære) den af ​​med det samme. At holde dem på planten tager energi væk fra at dyrke og / eller producere mere frugt. Du vil ikke have en million grene, du vil have en million lækre tomater!

Tip: Hvis din nytransplanterede tomatplantage læner, vil du gerne støtte den, indtil den "lærer" at vokse lige og sandt.

Stik en bambusspyd i jorden nær, men ikke skadelig, stilken.

Grib en ekstra lang plast twist-tie og loop det løst omkring den øvre stilk og bambus spyd.

Stram drejebåndet. Det kan være fristende at vride stænglen ret på bambusspidsen tæt, så der er ingen give eller magert. Men dette vil faktisk skære ind i den bløde stilk og muligvis permanent skade, så løs er bedst.

Giv din tomatplantage masser af plads til at vokse, mens du bare nudger det i en lige opad vækstretning.

Når som helst du transplanterer eller gør noget, der kan chokere en plante, skal du give den en hjertelig drink vand efterfølgende for at lette overgangen.

Efter den sidste frost af sæsonen skal du plante din tomatplantage udenfor, i en haveplot, en kvadratfodhave eller endda en stor krukke. De gør det godt at blive trænet op af en trellis eller et bur af en slags; Sørg for at fortsætte med at fjerne suckerne. Med rigtigt vand og sollys vokser dine tomater til store, smukke planter med lækker frugt i midten til sen sommer. God fornøjelse!

Forfatter: Simon Jenkins, E-Mail

Efterlad Din Kommentar