Sådan Hang Gardiner: En Grundlæggende Guide

Gardiner (eller andre vinduesbehandlinger) er ligesom sko i et værelse - de fuldender rummet og enten tilføjer et blomstrende af ubestridelig stil og smag, eller de dør alt andet godt. Der er nogle tricks i handelen, nogle doser og don'ts, hvis du vil, om hvordan man hænger gardiner for optimal form og funktion.

Lad os diskutere nogle strategier for hængende gardiner smukt.

Sådan Hang Gardiner for at maksimere lys

Gardiner er vigtige for at kontrollere mængden af ​​naturligt lys i et rum. Disse dage læner tendensen mod mindre gardin og mere vindue. En måde at opnå en god balance på er at installere gardiner med lysfiltreringsmuligheder. I denne stue giver f.eks. En dobbelt gardinstang mulighed for at filtrere lys. Begge gardiner kan trækkes tilbage for at tillade maksimal naturligt lys. Et rent første gardinlag kan efterlades over vinduet for at filtrere hårdt sollys, mens det stadig er naturligt lys og et (noget sløret) billede.

Begge gardinlag kan lukkes for at blokere størstedelen af ​​det naturlige lys (og synspunkter), hvis det ønskes.

Tip til maksimering af lys: Hæng gardinerne, så når de åbnes, blokkerer de en minimal mængde (eller ingen) af de faktiske sider af vinduet.

Tip til maksimering af lys: Vælg tyndere eller løstvævede gardinstoffer, så lyset kan filtrere igennem, uanset om gardinet er lukket eller åbent.

Sådan Hang Gardiner for beskyttelse af personlige oplysninger

Gardiner er vigtige for at give privatlivets fred, især om natten, når lysene inde i dit hjem kan sætte dig i en ret fiskeskovlig position ud fra det mørkede udenfor. Hang gardiner på en sådan måde, at de let manøvreres hver nat for at blive lukket for privatlivets fred - ingen vil bruge 15 minutter brydning med en stædig gardin; i sidste ende vil du bare ikke lukke det overhovedet, og dit privatliv er så ikke-eksisterende. Dette mindre sidevindue, der flankerer stuenes større billedvindue, er i ubehagelige områder, så gardinerne selv kan blive slået ned fra deres dagtimerne med fingerspidsen. Dette er en glimrende måde at opretholde privatlivet på.

Tip til opretholdelse af privatlivets fred: Sørg for, at gardinerne er let tilgængelige og nemme at lukke. Selv noget så lille som en smal gangbro ved vinduet, så du kan trække gardinerne lukket hver aften vil gøre en stor forskel i at bevare dit privatliv. En god tommelfingerregel er også at bruge gardinstof, der er cirka dobbelt så bredt som vinduet det dækker. Når dette ikke er muligt (som i denne stue, hvor det går voldsomt på gardinerne ville krænke mindst et vindues syn), skal du bruge så meget stof som muligt for at dække vinduet, når det lukkes.

Sådan Hang Gardiner til stil

Afhængigt af dit værelse og formålet med gardinet, kan din stil komme igennem på forskellige måder. For eksempel vil et køkkengardin sandsynligvis ikke være gulvlængde. Men soveværelset og stuen kan være rigtig godt, og det er gardinerne, vi skal adressere her.

Tip til maksimering af stil: Vælg en gardinstang, der strækker sig forbi siderne af dit vindue, så når du hænger dine gardiner og derefter åbner dem, vil de ikke blokere en betydelig del af dit syn og / eller naturligt lys.

MoreINSPIRATION
  • Sådan vælges gardiner til karrevinduer
  • Hvordan vælger du de rigtige vinduesgardiner til vores hjem?
  • Tips til at vælge de ideelle gardiner

Tip til maksimering af stil: Vælg et gardinstof, der virker problemfrit med din væg. Dette hjælper vinduesområdet til at se og føles større, fordi der ikke er en betydelig visuel pause mellem væggardinvinduet.

Tip til maksimering af stil: Hang gardiner højt. Dette kan ikke overvurderes. Montering af gardinestangen tættere på loftet bidrager til at gøre værelset til at føle sig højere, fordi det trækker øjet opad. Hvis du ikke vil eller kan ikke montere gardinstangen lige ved loftet, er det en god tommelfingerregel at montere den mindst 4 "-6" over toppen af ​​vinduesrammen.

Hvad mere er, når gardinestangen (og derfor selve gardinet) er høj, gør det hele vinduesrummet større, end det rent faktisk er. Virkeligheden kan være, at dit vindue kun optager en tredjedel af det faktiske vægrum bag gardinerne, men hvis gardinerne er monteret højt, vil vores øjne oversætte det øverste vægrum over vinduet som stadig "vinduesrum".

Tip til maksimering af stil: Monter alle gardiner i samme rum for at være i samme højde, uanset størrelsen eller placeringen af ​​vinduerne. Denne visuelle kontinuitet gør hele rummet til at føle sig mere problemfrit og rummeligt.

Tip til maksimering af stil: Ligesom du gør det godt at hænge gardinerne tættere på loftet end ikke, kan du overveje deres længde som en del af stilligningen. Dangling gardiner, der ramte, siger en fod ud af jorden ligner det akavet udseende af utilsigtet highwater bukser. Disse stuen gardiner er omkring 2 "eller 3" overhung på gulvet, hvilket hjælper dem pool pænt på selve gulvet.

Selvfølgelig kan pooling gardiner ikke virke for nogle familier eller nogle rum; i dette tilfælde kan gardinerne bare røre gulvet eller endda være op omkring en halv tomme, så de ikke trækker.Men du vil have den visuelle effekt at være en fra loft til gulv for maksimal stil.

Tip til maksimering af stil: Husk at dine gardiner er et vidunderligt instrument til at integrere farve, tekstur og mønster i dit rum. Udnyt dette, selvom det er på de mest beskedne måder.

 

Sådan Hang Gardiner for funktionalitet

Du kan finde dig selv i en position, der kræver visse gardinbegrænsninger. Måske har du en baseboardvarmer under hvert vindue, hvilket betyder, at din varme bliver fanget i gardinen, hvis den er dækket hele natten. Du kan muligvis overvinde dette ved at vælge længere gardiner, at når du er lukket, kan du derefter trække åben lige i bunden for at give mulighed for funktionel og nødvendig luftstrøm.

Tip til maksimering af funktionalitet: Dit vindue kan være stort nok til at kræve understøttelse af center gardinstang (eller flere). En udfordring, som denne forekomst præsenterer, kommer, når der ikke er nogen centrerede støttebjælker. For at klare dette kan du male en 1 × 6 bord i samme farve som din væg og montere den, skrue ind i vægstøttebrædderne. Skruerne kan være centreret, men det gør ikke noget, fordi du vil dække og male over dem. Derefter kan du centrere din gardinstangsstøtte og montere den let.

Tip til maksimering af funktionel symmetri:På samme måde har du muligvis ikke indramningsmuligheder til vægrammer, som er symmetriske på siderne af dit vindue. Intet problem. Du skal blot male (samme farve som din vægfarve) og monter to 1 × 6 brædder, der er lange nok til at skrue i to vægstøtteplader symmetrisk (en på hver side af vinduet ved monteringshøjden), og monter derefter din gardinstangside understøtter på disse plader.

Du kan ikke engang se, hvor bordskruerne er, fordi de er blevet fyldt og malet. Og selv om skruerne på venstre side af vinduet er forskellige steder end på brættet på højre side af vinduet, er gardinstangen monteret symmetrisk og identisk.

Forfatter: Simon Jenkins, E-Mail

Efterlad Din Kommentar