Sådan Layout en effektiv køkken gulvplan

Dit køkken er hjertet af hjemmet. Selvom du ikke er en ivrig kok, er køkkenet det rum, som de fleste mennesker vil underholde i og nyde at bruge tid sammen med familien. Æstetik er vigtig, men funktionen af, hvordan dit køkken fungerer, er endnu vigtigere. Måden dit køkken er lagt på, vil gøre forskellen i, hvor hurtigt og effektivt du bruger køkkenet. Et dårligt layout kan resultere i at genskabe dine trin, og at bruge mere tid i køkkenet kan være en tur til at nyde madlavning. Se på disse tips om, hvordan du opretter en effektiv køkkenplanløsning.

  • Udlægning af arbejdstrekanten: I hvert køkken er der 3 hovedkomponenter, der udgør 'arbejdstrekanten'. Køleskabet - hvor mad opbevares, vasken - hvor mad er vasket, og komfuret / ovn - hvor maden er kogt udgør en effektiv arbejdstrekant. Tegn dit køkken som en grundplan og se hvordan dine tre områder layout. Ideelt set vil du gerne gå til køleskabet, til vasken og til komfuret på en let vej. Hvis du er nødt til at genvinde dine trin eller gå rundt om forhindringer for at komme til nogen af ​​de tre, er dit layout ineffektivt.

  • Layout arbejdsområder: En arbejdsflade eller et bordplade skal ideelt set være placeret mellem hver af arbejdstrekanten. Derfor er et bordplade mellem køleskabet og sinken og mellem vasken og komfur / ovn en ideel. I mindre køkkener er et arbejdsområde i hvert rum muligvis ikke muligt på grund af rummet. Jo flere arbejdsområder du kan give dig selv, desto bedre. Overvej at bruge multifunktionelle arbejdsområder, hvis rummet er et problem. For eksempel en hævet bordplade støder op til et spiseplads, kan tjene som en siddende bar til spisning samt en forberedende arbejdsflade til madlavning

  • Køkkenøer: I store køkkener kan en køkkenø skære ned på overdreven rejse til hver del af arbejdstrekanten. Overvej at placere et eller flere af arbejdstrekantfunktionerne på øen. At have en vask på øen forhindrer dig i at gå fra køleskabet til et andet fjerntliggende område hele tiden. Køkkenøer til et lille køkken kan være på hjul eller hjul til midlertidig brug. En ø kan bruges til opbevaring nedenfor, og tjener også som en ekstra arbejdsflade. Overvej at bruge en bevægelig køkkenø for bekvemmelighed og rulle ud af vejen, når flere mennesker skal passe i køkkenet.

  • Formen på dit køkken: Her er fordele og ulemper ved hver type køkken:
  1. U Form: PROS: Denne plan tilbyder tre sider eller vægge til arbejdstrekanten at være effektiv. Kokken kan maksimere deres tid i køkkenet og vil ikke blive distraheret af trafik, der går gennem køkkenet. CONS: Flere mennesker, der arbejder i køkkenet på én gang, kan være vanskelige.
  2. L form: PROS: Denne plan giver mulighed for mere pladsbesparelse, fordi to af funktionstrekantfunktionerne er på samme væg. Denne plan er også lettere at underholde fra, da den er åben til det tilstødende rum på den ene side. CONS: Rigtigt rum med plads til kontanter skal gives i skurken af ​​L for maksimal brug. Hvis ikke, vil køkkenet arbejde mindre effektivt på grund af mindre plads til at forberede og lave mad.
  3. Galley Shape: PROS: I denne plan er væggene parallelle med alle arbejdstrekantfunktionerne. Det er meget effektivt på grund af mindre område at rejse og er ideel til pladsbesparelse. CONS: Denne plan er ikke ideel til mange mennesker i køkkenet, fordi trafikområdet også er tilberedningsområdet til kokken. Denne plan kan også være svært at underholde fra, medmindre en væg er åben for et tilstødende rum med en sidebjælke for eksempel.

Måden dit køkken er lagt på, vil gøre en forskel i, hvordan du nyder og bruger rummet. Hvis du finder din nuværende køkken ikke effektiv, så prøv at layoute en anden mulighed, det kan ikke være svært at ændre din eksisterende plan. Hvis du er i færd med at flytte, skal du tænke på disse tips, når du kigger på køkkener. Dit køkken er hjertet af dit hjem og din familie, gør det til det bedste for dig!

Freshome læsere, hvad layout køkken fungerer bedst for dig? Er dit køkken stort eller lille? Fortæl os, hvad du elsker, eller hader om dit eksisterende rum.

Forfatter: Simon Jenkins, E-Mail

Efterlad Din Kommentar