Sådan gør du dit hjem mere energieffektivt uden at bryde banken

Der er mange nemme, billige og meget effektive måder at gøre vores nuværende boliger mere miljøvenlige uden at bryde banken. I denne artikel vil jeg tale om de mest grundlæggende trin samt nogle der er lidt mere aggressive, hvoraf mange man kan starte lige nu. Du vil blive forbløffet over, hvor meget energi du kan spare ved at tage det lige enkleste trin!

Sænk varmen.

Den nemmeste ting, vi alle kan gøre, er at overvåge vores termostater. I de koldere, vintermåneder er det absolut nødvendigt at opvarme hjemmet først, når du er der. For eksempel, hvis du er ude af hjemmet i løbet af arbejdsdagen, så hold den til en minimal indstilling. Dagens hjem varme temmelig hurtigt og et par minutter med ubehag, da dit hus varmes op kan i høj grad påvirke dit opvarmningsregning og energiforbrug. Når du og din familie sover, skal du sørge for at slå termostaten ned igen. Hvis din termostat ikke er i øjeblikket på en timer, skal du undersøge, om du har installeret en.

Dette vil hjælpe med at holde huset køligere, når ingen er rundt og varmere for, når du er ude uden at skulle huske at ændre indstillingerne løbende. Enhver grad af varme under 68 grader Fahrenheit (20 grader Celsius) i vintermånederne vil spare dig for ca. 3 - 5% i din energiregning. Næsten halvdelen af ​​dit hjems energi kommer fra opvarmning og afkøling. Rengør din ovns filter en gang om måneden. Hvis din ovn er en ældre model, og du planlægger at være i dit nuværende hjem i et stykke tid, kan du investere i en nyere ovn. De nyere modeller er omkring 25% mere effektive.

Andre måder at holde dit hjem varmt i vintermånederne involverer blot nogle få enkle og grundlæggende trin. Tjek dine vinduer og døre til drafts og caulk efter behov. Sørg for, at dit loft og vægge er godt isolerede. Planlæg regelmæssig vedligeholdelseskontrol for din ovn for at sikre optimal ydeevne.

Hold det køligt.

I sommermånederne er det bedst at holde termostaten sat til 78 grader Fahrenheit (25,5 Celsius). Klimaanlæg bruger et ton af energi og elektricitet, og deres anvendelse bør opretholdes så meget som muligt. Stående fans, vindues fans og loft fans er alle meget bedre valg. I løbet af dagen kan du holde huset dramatisk køligere ved at trække ned alle nuancer og gardiner.

Uanset om du bygger et nyt hjem, eller du har været i din for et stykke tid, overvej at tilføje løvfældende træer og buske til ydersiden af ​​dit hus for at give mere ly fra solens blærende stråler. Hvis du skal bruge aircondition, især hvis du bor i områder, der er tropiske eller hvor luftfugtighed er et problem, overveje at udskifte dine ældre modeller til dem, der er mere energieffektive. Hvis du har central luft, sluk den, når du ikke er hjemme, og indstil din termostat til en timer.

Spar vand.

Det kan virke så simpelt og sandsynligvis har du hørt det igen og igen, men du skal virkelig slukke for vandet, når du børster tænder. For hver gang du børster og vandet er slukket, sparer du 4,5 liter vand. Ligeledes kan dit morgenbruser sabotere din vandregning. Ved blot at skifte et brusehoved med en lavstrømsmodel kan du spare 15-25 gallons vand om dagen.

Det ville være klogt at også installere lavstrøms toiletter og tilføj luftfilter til alle dine vandhaner. I køkkenet tilføj et vandfiltreringssystem (f.eks. Britta) til dit vandhane og genopfyld dine egne plastikgenbrugsvandflasker, hvilket vil reducere dit plastikflaskeforbrug, og dermed færre flasker flyder rundt.

Lys dit liv.

Udskift nuværende glødelamper med fluorescerende. Prøv at erstatte så mange som muligt. Kun en lyspærebytte sparer over 400 pund af drivhusgasser. I nogle lande er glødelampe ikke længere tilladt. Sluk for ubrugte lys. Dette kan synes indlysende, men så mange mennesker går stadig ud af et værelse og lader lyset stå bag dem.

Hvis du er som mig og ikke kan lide at komme hjem til et mørkt hus, i stedet for at tænde hele dagen eller hele natten lang, skal du placere en lampe eller to på en timer, der er indstillet til de gange, du vil have huset tændt. Jeg kan ikke lide at komme hjem til et koldt, mørkt hus i slutningen af ​​en vinterdag, men jeg kan godt lide at holde mit hus tændt, når jeg ikke er hjemme. Jeg kan godt lide at give indtryk, at nogen er hjemme, selvom de ikke er. Jeg føler mig sikrere på den måde. (For mere om hjemmesikkerhed læs mit stykke her.)

I dette tilfælde er nyere bedre.

Hvis dine apparater er ældre, kan du overveje at udskifte dem med nyere, mere energieffektive modeller. Det giver mening, ikke kun hvis du planlægger at være i dit hjem i lang tid, men også hvis du planlægger at sælge den i den nærmeste fremtid. Nye apparater er meget attraktive for boligkøbere. Uanset hvad du vil få dine penge værd samt spare på din elektriske regning.

Se efter apparater med Energy Star-logoet på dem. Hvis kun en ud af hver ti boliger, ifølge Energy Star-webstedet, brugte et energieffektivt apparat, ville den sparede energi svare til at plante 1,7 millioner hektar træer. Tag stikket ud af stikkontakten. Hvis du har et ekstra køleskab i din kælder eller garage, der ikke bruges, skal du tage stikket ud. Hvis de bliver brugt, skal du kontrollere, hvad der er inde i dem. Kan disse genstande bringes ind og anbringes i køleskabets køleskab?

Renoveringer.

Hvis du planlægger at gøre noget væsentligt arbejde til dit hjem, forbedres hus eller renoveringer, så sørg for at se på alle mulige miljøvenlige muligheder derude.Hvis du planlægger at male, brug en lav VOC (flygtig organisk forbindelse) maling. På badeværelserne vælges inventar, der sparer vand og energi. I køkkenet vælges materialer til tællere og gulve, der er genbrugt eller er økologiske og jordvenlige som kork og bambus. Din bygherre eller entreprenør vil være ajour med alle de seneste "grønne" tekniske fremskridt.

Hvor energieffektiv er dit hjem?

Forfatter: Simon Jenkins, E-Mail

Efterlad Din Kommentar