Hvordan dit indretningsdesign påvirker dit underbevidste

Skræddersy dit design, så det glæder din krop og sind. Image Via: Jessica Helgerson Interior Design

Normalt når vi diskuterer indretning, snakker vi om de æstetiske aspekter - hvordan man opnår et specifikt udseende, hvilken dekorationsstil du skal efterligne, nye designtendenser, som du bør tjekke ud. Det er kun et stykke af puslespillet.

Et område, der ikke altid tages i betragtning, er den filologiske virkning af indretning på dit underbevidste. Tro det eller ej, de valg, du laver, når du beslutter, hvordan dit hjem vil se, har en dokumenteret effekt på dine følelser og opfattelser. Farven på væggene i dit køkken kan bidrage til din angst, og dit mærke af sofa kan føre andre til at antage, at du er standoffish.

Vil du sørge for at dit hjem giver det rigtige indtryk? Læs videre for mere information om den psykologiske side af indretningen. Brug disse oplysninger til at skabe et design, der virker til dig - ind og ud.

Ved at overholde disse begreber bliver dit design æstetisk og psykologisk behageligt. Image Via: Klein's Custom Bænke

Farvevalg påvirker dit humør

Det er ikke overraskende, at farve er en hovedkomponent i hvordan vi oplever verden omkring os. Men hvad der kan være overraskende for nogle er, at farverne i vores miljø har en endelig virkning på eller stemninger og følelser. Når du begynder at konceptualisere dit hjems interiørdesign, skal du sørge for at bruge farver på måder der passer til den tone, du vil oprette i rummet.

Moderne farvepsykologi stammer fra begyndelsen af ​​19thcentury da Johann Wolfgang von Goethe udgav sin bog, Theory of Colors. Selv om der er nogen debat om konsekvenserne af visse nuancer, synes forskere, indretningsarkitekter og marketingfolk at være enige om disse grundlæggende lejere:

 • Rød: Symboliserer magt og lidenskab. Det kan bruges til at opvarme rum og få dem til at føle sig mere intime.
 • Orange: Tilbyder energi og innovation. Det bruges bedst som en accent, fordi for meget kan lade folk føle sig overvældet.
 • Gul: Tilknyttet lykke, skabelse og kreativitet. Det fungerer godt i kombination med en beroligende neutral og i værelser med masser af naturligt lys for at skabe et fredeligt miljø.
 • Grøn: Kendt for sine beroligende kvaliteter. Grøn er det perfekte valg til en foyer eller entryway, fordi det letter overgangen fra naturen.
 • Blå: Fremmer følelser af ro og friskhed. Det er en god pasform til store trafikområder som køkkener og badeværelser.
 • Lilla: Tilslutter royalty og luksus. Lilla er et godt valg til formelle stuer eller master soveværelser, fordi det tilføjer en luft af frodige raffinement.
 • Grå: Giver en følelse af afslapning og sindsro. Brug grå i mellemrum som hjemmekontorer eller badeværelser.
 • Brun: Som grønne giver Browns naturlige rødder det en afslappende touch. Vælg det for værelser, hvor familien samler og møbelgrupper, der vil tilskynde samtale.
 • Sort: En påstand om magt. Brug sort til udsagnsstykker, som du vil tegne øjet.
 • Hvid: Forbinder en følelse af renlighed og renhed. Det er fantastisk til at definere et mellemrum, men brug hvid sammen med andre farver, da der for meget læses som sterilt.

Husk, når du vælger hvilke farver der skal medtages i dit indre, er tre pluk bedre end en. Vælg en neutral for de største ting som vægge og gulve, en roligere farve til møbler og andre robuste ting. Så vælg en tredje mere dramatisk farve for at dukke op i dit udsagns tilbehør og indretning.

Vælg farver baseret på hvilket humør du vil have for rummet. Billede Via: Laura Casey Interiors

Dine processer afslører din personlighed

Når du lægger farve på væggene, er det tid til at bestemme, hvordan du skal fylde rummet. I sin bog, Systemet af Objekter, sociolog Jean Baudrillard hævder, at ethvert objekt, der vælges til at fylde et rum, hjælper med at informere sin funktion. Men ud over det er kombinationen af ​​hvert emne, der fylder et interiør - fra sædearrangementer til væggehængene og ned til kystnære, der sidder på kaffebordet - som udtryk for vores personligheder og ønsker.

Han foreslår, at når vi inviterer gæster ind i vores hjem, vurderer de instinktivt vores interiører på fire forskellige værdikriterier, ud over hvordan værelserne ser på pålydende værdi:

 • Fungere: Vil dette element passe til dine behov? Er køkkenbordet stort nok til at sætte hele din familie i? Vil dette gulv dække hele rummet i rummet?
 • Udveksling: Er denne vare værd at prisen? Vil du hellere have denne unikke high-end sofa til $ 1000 eller en hel soveværelse jakkesæt til samme pris?
 • Symbolsk: Har denne genstand en følelsesmæssig tilknytning? Har du valgt en samling familiebilleder til din indretning eller et tryk på et maleri?
 • Skilt: Har denne vare et bestemt eller status symbol? Er det et navne mærke eller en generisk?

Ved hjælp af disse kriterier vil en person, der vælger en mindre designer sofa over et, der er et generisk mærke, der giver masser af plads til deres familie at sprede sig sammen, betragtes som meget bekymret over udseende og social status. Omvendt kan en person, hvis køleskabsdør er dækket af børns kunst og postkort fra vennernes ture, ses som mere indbydende og sentimental end nogen med et minimalistisk køkken.

Mens der ikke er nogen forkerte svar, skal du tage hensyn til Baudrillards arbejde, da du handler for varer til at fylde dine værelser. Sørg for, at du er interiør, afgiver det indtryk, du vil have.

Dine design valg viser ubevidst din personlighed. Billede Via: Peter Salerno, Inc.

Opfattelsen af ​​rummet hjælper med at give illusionen af ​​mere

Du kender ordspillet: "Kjole til det job, du ønsker, ikke det job du har"? Mens det er ret solidt råd til at få et interview, skal du ikke stoppe der. Stemningen kan lige så nemt anvendes til at dekorere værelserne i dit hjem.

Indretningsarkitekter bruger et koncept kaldet Perception of Space i årtier for at gøre hjemmet mere rummeligt og for at sikre, at værelserne er så brugervenlige som muligt. I det væsentlige betyder det blot at bruge visuelle tricks til at ændre, hvordan andre ser rummet omkring dem.

Hvis du vil have et værelse i dit hjem for at blive større, skal du vælge møbler, der er skaleret til størrelse og slankere, læg et stort spejl på bagvæggen og skab dybde med vægbeklædning. Mennesker, der vil have deres plads til at føle sig indbydende, skal holde sig til en varm farvepalet, skabe intime grupperinger med møbler og tilbyde masser af omgivende belysning.

Brug optiske illusioner til at styre opfattelsen af ​​et rum. Image Via: Deakins Design Group

Brug Feng Shui til at give dit hjem god energi:

Hvis du vil ændre din masse i livet, hvorfor ikke begynde at ændre dit interiør? Den gamle kinesiske kunst af feng shui har været praktiseret over hele verden i over 3.000 år, og deltagerne mener, at overholdelse af disse principper kan bidrage til at tiltrække held og lykke, succes, kærlighed og positiv energi.

Ægte vedhæftning kræver, at praktikere analyserer hvert rum med et bagua- eller energikort, og brug derefter disse aflæsninger for at bestemme hvert aspekt af deres indretning - farver, naturlige materialer, der anvendes. Men hvis du ikke er klar til at tage det, er der et par ting, som alle kan gøre for at forbedre energien i deres hjem.

Sørg for at din entré er ren, farverig og indbydende. Arranger alle dine møbler for at give dig mulighed for tydeligt at se rummets døråbning og synes at invitere til gæster. Dekorer med naturlige elementer som blomster og sten. Sørg for at holde dit hjem i god stand og fri for rod.

Feng Shui dine boliger til at bringe god energi ind i dit hjem. Billede Via: Marie Burgos Design

Den måde, som indretningen i dit hjem ser ud, er kun en lille facet af dens indvirkning. Bag de farver, du vælger til dine vægge, og den måde du arrangerer dine møbler på, er der et ekstra lag af betydning. Hvert design valg, du laver, har en tydelig psykologisk indvirkning på dit underbevidste. Læs disse tips ovenfor og tag dem i betragtning, når du konceptualiserer dit rum. Lad os hjælpe dig med at skabe et rum, der er lige så behageligt for din krop og sind.

Vil du overveje at dekorere dit hjem fra et psykologisk synspunkt? Hvis du allerede har gjort det, hvilke design valg har du lavet?

 

Forfatter: Simon Jenkins, E-Mail

Efterlad Din Kommentar