Ikoniske stole fra 200 års amerikansk design

Stole, i en eller anden form, har eksisteret i århundreder. Efterhånden som de er udviklet, afspejles kulturelle tendenser, æstetiske præferencer samt nye materialer, konstruktionsteknikker og teknologier i deres skiftende design. "The Art of Seating: 200 Years of American Design" er en udstilling af 40 ikoniske stole fra en privat samling, der rejser i USA. Det er organiseret af Museum of Contemporary Art i Jacksonville, Florida, i samarbejde med Thomas H. og Diane DeMell Jacobsen Ph.D. Foundation og turneres af International Arts & Artists, Washington, D.C.

Homedit besøgte udstillingen og fandt skønhed, elegance og kunst i hver stol. Her er nogle af de stykker, vi især kunne lide for deres design, betydning og kulturelle roller.

Euro Saarinen var en finsk-amerikansk arkitekt, anerkendt for sit soloarbejde samt hans samarbejde med andre designere, som Charles Eames. Saarinen var sandsynligvis bedst kendt for sine møbeldesigner og var for det første en prisvindende arkitekt, hvis skabelser omfatter St. Louis Gateway Arch, TWA-terminalen på JFK og hovedterminalen på Dulles International Airport. Blandt hans ikoniske møbler er design denne Grasshopper Chair, der blev oprettet i 1946, som også var den første kommission for Knoll, Inc.

1984-skolestolen af ​​Robert Charles Venturi og fremstillet af Knoll var blandt de samlinger, der "brød barrierer mellem traditionelt og moderne design." Venturi og hans arkitektkone skabte samlingen for at fejre det eklektiske og er et glimrende eksempel på Post- Moderne æra,

Denne sidestole blev designet og produceret af Herts Brothers of New York i 1995. Den er typisk for, hvad der blev produceret under den amerikanske renæssance, da fokuset vendte tilbage til klassiske former og en øget interesse for europæisk rejse og Rom.

En banebrydende stol, der lavede tidligt brug af anodiseret aluminium. Teknikken var ny til fremstilling, men designeren Warren MacArthur, Jr., brugte den til at skabe møbler fra rørformet metal. Hans Sling Seat Lounge Chair har international stil og er vedvarende chic.

Slipper stole var populære i det 19. århundrede, fordi deres lave sæde gjorde det nemt for kvinder at sætte på sko, strømper og andre beklædningsgenstande i den æra. Designer John Henry Belter, en tysk indvandrer, tjente en række patenter fra sit arbejde på denne stol, herunder til en ny slags puslespil og en måde at bøje lamineret træ på. Denne særlige teknik blev senere brugt af designere som Charles Eames til at skabe nogle af hans egne ikoniske stole. Stilfuglens charme er Rococo, som var populær på det tidspunkt takket være Amerikas fascination med alle ting fransk.

En 1970s Solid Elm Ball Chair af Jon Brooks eksemplificerer Studio Furniture Movement, der blomstrede i 1960'erne, takket være kunstnere som Wendell Castle, under hvem Brooks arbejdede. designeren udskår stolen fra en fundne log ved hjælp af en motorsav.

Inspireret af matematik, musik og Fibonacci-sekvensen skabte designer Kenneth Smythe en række meget interessante diagrammer, som denne, kaldet Synergistic Synthesis. Hans stykker er lavet af finsk birkelaminat, der er stablet og færdig med Formica ColorCore Plastic. Stykkerne holdes sammen og komprimeres med en gevindstang. Alle er håndlavede.

Wenzel Friedrich oprettet denne Texas Longhorn Lænestol i 1890, ved hjælp af hornene fra dette ikoniske Texas dyr til bagrammen og armene. Hans værker var kendt for at være kreative og ofte mærkelige, ved at bruge op til 20 horn i en stol og polstring af dyrepels.

Erwynne og Estelle Laverne startede i håndmalede tapetdesign, men skabte en samling klare møbler i 1957 kaldet "The Invisible Group." Fire stoledesigner blev opkaldt efter blomster, dels for de flydende designs, men det er også mistænkt, at de ønskede at skabe et link til Saarinens ikoniske tulipstol.

Herbert Von Thadens Justerbare Lounge Chair fra 1947 gik aldrig ind i storskala produktion, men tjente ham et patent. Signalkorps pilot og ingeniør koncept var at "designe en ekstremt effektiv stol fra tynd krydsfiner eller metalplader," et ensartet elastisk ark ", der ville være helt fleksibelt for at lindre brudspændinger, som er forbundet med tynde plader."

Appalaichan bøjede pilfodestol er et godt fritaget for den amerikanske banebrydende ånd at gøre brug af hvad der er til rådighed. De lange, fleksible, efterfølgende grene er lette at manipulere i form og udformet med enkle værktøjer. Metoderne og teknikkerne blev ofte gået ned gennem generationerne.

MoreINSPIRATION
  • 10 ikoniske stole, der revolutionerede møbler
  • Kombiner Adirondack stole med moderne elementer til et smukt design
  • Decennier af ikoniske stole fremhævet ved IDS 2016

Møblerikon Harry Bertoia skabte bl.a. denne stol, efter at han eksperimenterede med bøjede metalstænger. Dette er hans Bird Lounge Chair, fremstillet af Knoll.

Denne storslåede stol er Thomas Warrens Centripedal Spring Lænestol, der blev oprettet i 1850. Victorianerne var altid på udkig efter måder at være komfortable, når de sad, og denne stols konstruktion opnåede det. Stolen kan rotere, flyttes sideværts og lodret. Warren modtog et patent for fjedrene i hans stol samt et design til jernbanesæderne.

Vivian Beers 2002 "nuværende" stol "skubber grænserne mellem kunst og håndværk, mellem utilitaristisk objekt og skulptur." På baggrund af sin stoledesign sagde kunsten, at hun ønskede en stol, der så ud som om den var skåret og knust fra et enkelt stykke af metal.

I dag er Frank Gehry bedst kendt for sine fantastiske arkitektoniske designs, men det var faktisk en linje, hvis møbler fremstillet af bølgepap, der introducerede ham i stor opmærksomhed. Inspireret af det materiale, der bruges til at lave arkitektoniske modeller, gav Gehrys eksperiment 17 designs og et patent for hans arbejde. Mens de var meget succesfulde, standsede han med at lave dem, fordi det distraherede ham fra hans arkitekturarbejde.

Den ikoniske bænk af Laurie Beckerman er lavet af 18 lag Baltic Birch-krydsfiner, der er smeltet sammen og færdig til udsøgt glathed. Overfladen er så overtrukket italiensk akryl.

Da Frank Lloyd Wright designede hovedkontoret for Johnson Wax i 1938, designede han også alle møblerne. Dette patenterede stoldesign startede som en trebenet stol, men det siges, at Wright ændrede sig til fire ben efter at han væltet over i det oprindelige design.

Mens vi er vant til at se rattan brugt i stole i disse dage, tilbage i 1885, da dette blev designet, var materialerne nye til USA. Boston købmand Cyrus Wakefield bemærkede materialet, som blev brugt til at sikre last på skibe og smidt ud af havnene. Han begyndte at eksperimentere med at lave møbler og skabte wakefield Rattan Co.

Et af det 20. århundredes mest berømte stole design er Eames 'LCW (Lounge Chair Wood). Molding krydsfiner med varme og tryk tillod dem at skabe deres ikoniske design med bøjet træ. Det blev produceret af Herman Miller Company.

George Nelson MAF (Medium Arm Fiberglass) Chair blev oprettet i 1965. Nelson fungerede som design direktør for Herman Miller annonce samarbejdet med nogle af de største navne i design, herunder Noguchi, Eames og Bertoia. Han havde til hensigt at benene på dette design være universelt anvendelige og kunne monteres med en skruetrækker.

En Plank Back Chair af Charles Limbert er et godt eksempel på kunst og kunsthåndværkbevægelsen, der skød i det 19. århundrede som en reaktion på den victorianske æra. Den er lavet af brændt eg, læder og messing.

Denne Rocking Lænestol er et Shaker-stykke fra omkring 1840. Det enkle, udekorerede og yderst funktionelle stykke er typisk for Shaker-stilen, som senere inspirerede modernistiske designere i Amerika og Skandinavien. Shakers betragtede arbejde som tilbedelse og industrien førte til udvikling af ting som tøjnåle, cirkelsagen og havefrø pakket i papir.

James Beebe og Company producerede Rustic Twig Bench fra støbejern omkring 1855. Stilen var tegn på den maleriske havebevægelse i Amerika. Virksomheden, der producerede denne bænk, lavede også støbejernssektionerne af de færdige på US Capitol-bygningen.

Disse stoldesigner spænder over 200 år, men mange af deres egenskaber og egenskaber er stadig populære i dag. Uanset om de er modernistiske og ekstraordinære eller fantasifulde rottedesigner, tilbyder de alle inspiration til mange hjemindretningsstile. Måske har du allerede nogle vintage stykker i dit hjem, men hvis ikke, kan variationer af disse stole findes i designbutikker over hele kloden.

Forfatter: Simon Jenkins, E-Mail

Efterlad Din Kommentar