Ikoner af den amerikanske stil og deres revolutionerende indvirkning på verden

USA må ikke have den lange og rige historie, som nogle andre lande har, men det har helt sikkert fået sin tilstedeværelse bemærket på alle områder, herunder arkitektur og indretning. Vi taler om ikoniske navne som Charles og Ray Eames eller Frank Gehry, berømt og beundret over hele verden. Deres indvirkning på måden vi definerer stil i dag er virkelig mindeværdig.

1. Frank Lloyd Wright

Født Frank Lincoln Wright, han var en amerikansk arkitekt og indretningsarkitekt, der døde i 1959 efter at have udformet mere end 1.000 strukturer og afsluttet i alt 532. Nogle af hans mest berømte skabelser omfatter Fallingwater, et hus han designede i 1935, bygget over et vandfald og Beth Sholom Congregation, en moderne fortolkning af et gammelt tempel og den eneste synagoge arkitekten nogensinde designet.

2. Frank Gehry.

Frank Gehry, en berømt prisbelønnet arkitekt og designer af mange bygninger, der hurtigt er blevet verdensberømte turistattraktioner, blev født i 1929 og formåede at imponere kloden med sine usædvanlige kreationer som Guggenheim Museum Bilbao, Weisman Art Museum eller hans Den seneste oprettelse blev Lou Ruvo Center for Brainsundhed afsluttet i 2010. Men det var faktisk hans private bopæl i Santa Monica, der startede sin karriere. Kendt for sin evne til at gå ud over den nuværende opfattelse af stil og design, anses Ghery for en deconstructivist.

3. Philip Johnson.

Berømt for sit postmoderne arbejde siden 1980'erne, var Philip Cortelyou Johnson en indflydelsesrig arkitekt, der grundlagde Department of Architecture and Design på Museum of Modern Art i New York. Han var bedst kendt for hans brug af glas. Faktisk er hans egen bolig i Connecticut kaldt Glasshuset, en smuk bygning med udsigt som sine virkelige vægge. Andre bemærkelsesværdige værker omfatter Seagram Building eller Four Seasons Restaurant i New York City.

4. Charles og Ray Eames.

Det berømte par er ansvarlig for at genopfinde klassisk design og komme op med nye teknikker og teknologier, der blev brugt til at skabe ikoniske stykker som Eames Lounge Chair, som stadig betragtes som udsøgt og moderne. Loungen og dens matchende ottoman er et sæt, der viser, at stilen er tidløs, og elegancen ved ingen tendens. Designet blev udgivet i midten af ​​1950'erne, og da var parret allerede kendt for deres innovative arbejde med nye materialer og teknikker.

5. Eero Saarinen.

MoreINSPIRATION
  • Ikoniske møbeldesigner, der aldrig går ud af stil
  • En moderne stol af Charles & Ray Eames
  • Den revolutionerende Panton stol, en klassiker, der definerer stil og skønhed

Han var en finsk amerikansk arkitekt og industriel designer, der var berømt for sin neofuturistiske stil og elegansen af ​​sine projekter, der har enkle, buet kurver. Et af de bedste eksempler til at illustrere det er tulpanstolen. Formgivet i 1955 for Knoll-selskabet, var stolen eksperimenterende på sin tid og betragtes nu som en klassiker af industrielt design.

6. Florence Knoll.

Hun er et af de mest kendte navne i møbelindustrien og har med sin arkitektoniske baggrund og designflair formået at omdanne firmaet, sin mand oprindeligt blev grundlagt i 1938. De blev senere partnere og skabte senere Knoll Associates, en ny møbelfabrik, der imponerede verdenen. Masser af ikoniske møbler har Firenze til at takke for. De skiller sig ud med deres minimalistiske design og høj kvalitet. Barcelona-stolen er et af de mange eksempler.

7. George Nelson.

Han var en industriel designer og en af ​​grundlæggerne af amerikansk modernisme og sammen med hans designstudio er han ansvarlig for mange af det 20. århundredes ikoniske møbler. Han blev direktør for design til Herman Miller selskabet i 1945 og fuldstændig omdannet ideologien går fra konventionelle til innovative. Et af de vigtigste designs, der skiller sig ud selv i dagens indretning er Marshmallow Sofa.

8.Warren Platner.

Ansvarlig for at designe en række fremtrædende interiører i New York City, såsom Ford Foundation-hovedkontorerne eller Windows on the World-restauranten, der blev bygget oven på World Trade Center, er arkitekten og indretningsarkitekten også berømt for sine unikke og innovative møbler skabninger , herunder Platner Stole. De er en del af en samling, han designede i 1966, og har skulpturelle baser af nikkelbelagte stålstænger.

9.Harry Bertoia.

Den italiensk-fødte kunstner, billedhugger og moderne møbeldesigner startede sin karriere i 1939, da vi åbnede sit eget metalværksted. Han fokuserede senere på smykker design og var den der skabte vielsesringe til Charles og Ray Eames. I 1950 begyndte han at arbejde med Florence Knoll og designede Bertoia Collection, som omfatter den berømte Diamantstol, et væske- og skulpturelt stykke lavet af svejset stål.

10.Isamu Noguchi.

Berømt for ikoniske stykker som Noguchi-bordet, begyndte kunstneren og landskabsarkitekten sit samarbejde med firmaet Herman Miller i 1947, og det var da han sluttede sig til George Nelson og Charles Eames for at lave et katalog med nogle af de mest indflydelsesrige stykker af moderne møbler nogensinde produceret, herunder det berømte bord, der var i produktion til denne dag.

11. KitchenAid.

Et amerikansk husholdningsapparat, der ejes af Whirlpool Corporation, som startede ved at producere stativblandere.Produktudvalget blev først udvidet i 1949, da opvaskemaskiner blev introduceret. Efterhånden som årene gik, blev mønsteret mere moderne, men beholdt deres klassiske egenskaber, som gjorde dem populære i første omgang. Blandere forbliver det mest populære KitchenAid-produkt til denne dag.

Forfatter: Simon Jenkins, E-Mail

Efterlad Din Kommentar