Induktion kogeplader: Fordele og ulemper

Induktionskogeplade er den moderne udgave af traditionelle ovne. De er meget forskellige af flere grunde. Først og fremmest bruger de ikke direkte varme af åben ild som gaskomfurer. De bruger induktion, og det betyder at varme overføres fra et fartøj til et andet. Dette hjælper madlavningen jævnt og gør ovnen sikrere. Men som i tilfældet med enhver anden type kogeplade har denne både fordele og ulemper. Lad os tage et kig på nogle af proffene.

Fordele.

En detalje, der karakteriserer induktionskogeplade, og at professionelle kokke sætter pris på generelt er, at du kan justere varmen med det samme og med stor præcision. På denne måde vil den temperatur, du vil bruge til madlavning, være mere præcis.

En anden stor fordel, der kommer med en induktionstoppe er, at der ikke er spildt varme. Energien leveres til madlavningsbeholderen ved hjælp af magnetfelterne, og på den måde overføres alt til beholderen, uden at noget går tabt under processen. Med traditionelle ovne bliver køkkenet en sauna, når du laver mad, fordi meget af varmen går tabt i stedet for at blive brugt korrekt.

Selvfølgelig kan vi ikke glemme sikkerheden. En meget vigtig funktion, der definerer induktionskogeplade, er, at stovetoppen forbliver kølig. Du vil ikke længere forbrænde dine hænder ved en uheld, medmindre du selvfølgelig berører induktionsenheden med vilje. Du kan sikkert placere din købmandsliste eller opskriftsbog på stovetoppen tæt på potten uden at skulle bekymre sig om noget.

MoreINSPIRATION
  • Miele tilbyder nye induktions kogeplader
  • 11 Induktion kogeplade køkkeninteriør
  • Det brugervenlige og alsidige design af Baumatic induktionskogeplade

Der er også andre væsentlige fordele, der følger med at vælge en induktionskogeplade over en traditionel. Det er for eksempel lettere at installere og det er også pladsbesparende. Det er også nemt at rengøre og mere praktisk overordnet.

Ulemper.

Det mest irriterende ved induktion af kogeplader er, at de arbejder med skibe, der er lavet af magnetiske materialer. Det betyder, at du sandsynligvis skal bruge rustfri stål og støbejern fartøjer og køkkengrej. Så hvis du allerede bruger mange penge på at købe ting, der ikke længere er nyttige, skal du højst sandsynligt gøre det hele igen.

Da induktionskogeplade er en forholdsvis ny skabelse, synes mange mennesker at være bekymrede over alle mulige ting. For eksempel er problemet relateret til strøm. Induktionskogeplade er meget kraftigere end gaskomfurer, så der er virkelig intet at bekymre sig om i denne sektor. Der er også problemet med stråling. Der er dog ingen strålingsrelaterede farer, der følger med ved hjælp af en induktionskogeplade, så det er bare en anden myte.

Nogle mennesker synes også at være bekymrede for støj. Hvad du behøver at vide er, at induktionskogeplade har en lille ventilator, der ikke nødvendigvis løber hele tiden, men når det gør det, bliver det en ret blød støj. Det er bestemt ikke noget, der ville være forstyrrende.

Der er dog en egentlig kon. Hvis strømforsyningen til dit hjem er afbrudt, vil du ikke kunne bruge induktionstoppen. Sådanne afbrydelser er oftest hyppigere end gasafbrydelse, så det kan være et problem.

Der er også spørgsmålet om omkostninger. Induktionskogeplade er dyrere end gaskomfurer, så det ville være en vigtig investering. Men i betragtning af alle de fordele, der følger med det, mener de fleste, at dette er en god mulighed.

Billedkilder: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 og 8.

Forfatter: Simon Jenkins, E-Mail

Efterlad Din Kommentar