Inde i en arkitekts sind: Hvad det skal være at være det bedste

Er det muligt at oversætte arkitektens strålende tanker til ord? Billedkilde: CRD Adirondacks

Åh, arkitekter. Ingen kan vide, hvordan disse kreative, nogle gange excentriske sind ser deres næste store design, men der er nogle grundlæggende sandheder, der gør en god arkitekt - og typisk kræver disse sandheder en bestemt tankegang. Lad os tage et kig på arkitektens sind. Hvilke egenskaber deler de bedste?

En god arkitekt tænker uden for boksen og overholder ikke reglerne. Billedkilde: Dynia

De besidder kunst af evner

Der er mange generaliseringer med hensyn til hvad der gør en god arkitekt, med matematisk intelligens og kreativ tænkning på toppen af ​​listen. Faktisk skal en arkitekts sind være logisk, matematisk, intelligent og kreativ - men summen af ​​deres arbejde er kunstens færdighed.

Det er virkelig en kunstform at springe igennem alle de logiske (og sommetider kedelige) forhindringer af byggekoder og love for at skabe noget, der synes at trodse tyngdekrav og bygningsregler. Her ligger den sande kunst af de færdigheder, der kræves for at være en succesfuld arkitekt.

Dette kræver et sind, der ikke kun tænker uden for boksen, men også er excentrisk, er ikke i overensstemmelse med reglerne og noterer de mest minimale detaljer, mens man stadig forestiller det store billede.

Arkitekter er konkurrencedygtige og ambitiøse; de har et sind som en maskine. Billedkilde: Dunn og Tighe

De er type A'er

Type A personligheder kan have en dårlig rap, men de er dem der sørger for, at ingen detaljer går ubemærket. Typisk vil der ikke gå noget galt under et A-personlighedens opmærksomme øje. men hvis noget gør det, har denne person allerede en sikkerhedskopieringsplan på plads.

Typiske Type A'er er konkurrencedygtige og ambitiøse, og de har en stærk bevidsthed om tidshastighed. Arbejdet hos en arkitekt kræver disse færdigheder (eller måske er det kyllingen eller ægteorien: er jobskabet der skaber personligheden, eller er personligheden lige egnet til jobbet?).

Arkitekter har mange krav og tidsbegrænsninger; Det følger heraf, at en ambitiøs person med en medfødt uopsættelighed ville gøre en stor arkitekt. Det kræver et sind, der er som en maskine; alle tændene er godt smurt, slibes dag og nat og trækker ud hver eneste detalje på makro- og mikroniveauerne.

Næsten en tredjedel af arkitekterne, der tog en Myers-Briggs-test, havde en ENTJs egenskaber. Billedkilde: Design Unity

De kan lide at lede

Arkitekt Magazine citerede en interessant undersøgelse, hvor Myers-Briggs Type Indicator blev administreret til 100 arkitekter. På trods af den lille undersøgelse var der et forbløffende resultat: 31 procent af de testede arkitekter var ENTJ personlighedstyper.

Hvorfor er det så bemærkelsesværdigt? Fordi i den almindelige befolkning kun 1,8 procent af mennesker har ENTJ personlighed; det er en sjælden race. Attributterne af denne type:

  • Ekstroversion (handlingsorienteret)
  • Intuition (tillid til abstrakte ideer og instinkt)
  • Tænker (beslutning baseret på objektiv logik)
  • At dømme (ligesom at have sager afgjort)

Lyder som alle arkitekter du kender?

Arkitekter har ikke råd til at være genert; de må lade deres tanker og ideer være kendt. Billedkilde: Moderne tæpper

De er store kommunikatorer

Mange har en vision om den indadvendte arkitekt, der er ramt over sit skrivebord eller en computer, gemmer sig inde i hans hemmelige sind. Vi siger, at dette kun er en lille del af, hvem de virkelig er. Arkitekter har ikke råd til at være blid eller genert; de skal være fremragende kommunikatører, der lader deres tanker og ideer være kendt.

Tænk bare på, hvad en katastrofe ville være, hvis en arkitekt ikke kunne kommunikere sine planer til ingeniører, bygherrer eller designere af et projekt på passende måde. Faktisk skal arkitekter være stærke individer, der er i stand til at få deres ideer på tværs, så andre kan forestille sig de planer, de har designet.

Dette kræver et sind, der er åbent for andre; et sind der er intuitivt og læser folk godt; et sind, der har evnen til at udtænke hurtige comebacks, når andre er uenige med deres vision.

Arkitekter synes at være forbundet på en bestemt måde; det er det der gør dem gode til hvad de gør. Billedkilde: Studio-ARD

Som vi har set, er en arkitekts mening faktisk kompleks. Vi mener ikke at generalisere - det er bestemt ikke de enkelte arkitekters træk. Men i betragtning af at der er noget videnskab bag dette, ser det ud til, at arkitektens sind er forbundet på en bestemt måde - og det er det der gør dem gode til det, de gør.

Forfatter: Simon Jenkins, E-Mail

Efterlad Din Kommentar