4 Interiørdesign Optiske illusioner, der ændrer måden du ser dit rum på

Disse indretningsoptiske optiske illusioner kan helt omdanne dit rum. Billede: Klopf Arkitektur

Hvis der er ét mål med indretning, er det for at få mest muligt ud af dit interiør. Sommetider er det rum, du arbejder med, ideelt set op, og alt det kræver er et par små tweaks. Andre gange skal du bevidst arbejde for at ændre hele opfattelsen af ​​rummet. Ved disse lejligheder handler det om at udnytte kraften i indretningsoptiske optiske illusioner for at skabe forandring.

Hvis du ikke er klar over, hvor meget en indflydelse disse designmanøvrer kan gøre, har du held og lykke. Nedenfor har vi skitseret fire af de mest almindelige illusioner, samt hvordan du kan trække dem ud i dit eget hjem. Fortsæt læsning for et kollisionskursus på hver dekorators hemmelige våben.

Mørke farver kan stramme rummet. Billede: Værkerne

Vælg farver klogt

Først har vi farve. Selv om det formentlig ikke er svært at tro på, at den farve du vælger vil drastisk påvirke den generelle følelse af et rum, er det en anden historie at vide, hvordan man bruger det til din fordel.

Lysere farver, for eksempel, får et værelse til at føles større. Overvej at bruge hvide eller lettere neutrale nuancer i områder som stramme soveværelser eller trange opholdsrum. Vær forsigtig i større værelser dog. Nogle gange, selvom disse afdæmpede nuancer kan føles som den perfekte pasform til dem med en moderne æstetik, kan det gøre store rum - som store værelser eller åbne konceptområder - føler sig stærke.

Mørkere nuancer kan på den anden side få rum til at føle, at væggene er lukket lidt. Af denne grund anbefaler vi ikke at bruge dem i trange områder. Men lejlighedsvis kan en lille nærhed virke til din fordel. Overvej at tilføje en pop med rig farve til din spiseplads eller et andet rum, hvor målet er at lette samtalen.

Sørg for, at skalaen svarer til størrelsen på rummet. Billede: Studio Revolution

Vær opmærksom på skalaen

Vi har talt om skala og andel før, men denne gang vil vi fokusere på møbler. Virkeligheden er, at møblerne du placerer i et rum spiller en utroligt stor rolle i, hvordan det færdige produkt ser ud. Nøglen er at sørge for at din sender den rigtige besked.

De med mindre firkantede optagelser skal overveje mindre, tyndere møbler og især stykker med definerede ben. Dette tilføjede syn på tomt rum vil hjælpe med at åbne rummet ved at give illusionen om, at møblerne tager mindre plads.

Men hvis komfort er dit mål, og du har plads til at spare, gå videre og vælg jordede møbler i stedet. Disse stykker er tungere og virkelig kører hjem følelsen af, at dette rum er et sted, hvor folk kan føle sig fri til at gøre sig hjemme.

Brug uplighting til at give dine lofter mere højde. Billede: Hjørnesten Architects

Se på belysning

Nogle gange er boligejere - især dem med ældre hjem - nødt til at kæmpe med ubehageligt lave lofter. Spektakulært hældte lofter kan være en nyere fast ejendom trend, men det betyder ikke, at du skal leve med følelsen som om du sidder fast i en hul. Denne gang ligger svaret i din belysning.

Når du vælger belysning til dit hjem, er pærerne typisk rettet mod enten at kaste lys op mod loftet eller ned mod gulvet. Ubevidst vil det også trække vores øjne i den retning. Med det for øje, hvis du vil skabe illusionen om at have højere lofter, overveje at inkorporere sconces eller en anden type uplighting.

Når det er sagt, downlighting, som er typisk for bordlamper, bordlamper og gulvlamper, er ikke nødvendigvis en dårlig ting. De er ofte ideelle til belysning af særlige funktioner i rummet og arbejder fremragende til at trække øjet, hvor det er nødvendigt.

Spejle kan skabe mere dybde. Billede: Toronto Interior Design Group | Yanic Simard

Glem ikke spejle

Når vi taler om indvendige optiske illusioner, er der ingen måde at vi kan omgå hjørnestenen i rådgivning inden for indretning: Hvis du har brug for at narre øjet, skal du tilføje et spejl. Selv i dag er det gode råd, og det kan påvirke dit værelse på en af ​​to måder.

På den ene side vil det være større at tilføje et spejl til et lille rum. I dette tilfælde vil du placere spejlet på bagvæggen af ​​rummet eller det fjerneste punkt fra døren. Dette vil hjælpe med at tegne seere over hele rummet og narre dem til at tage i så mange kvadratmønstre som muligt.

Spejle kan også bidrage til at tilføje visuel højde til et rum. Her vælger du et lodret spejl, så øjnene følger den synsvinkel helt op til loftet.

Disse indretningsoptiske optiske illusioner kan gøre en enorm forskel i, hvordan et værelse føles. Billede: Sherwood Custom Homes

Ideelt set vil hvert rum vi designer være et stort, åbent, blankt lærred til os at skræddersy til vores personlige smag. Men enhver med design erfaring kan fortælle dig, at det sjældent er tilfældet. Nogle gange skal vi bruge tricks til at hjælpe seerne med at opfatte et rum som bedre end det rent faktisk er. Heldigvis har vi indretningsoptiske optiske illusioner for at redde dagen. Brug vores tips, når dine interiører kan få gavn af en lille håndsudseende.

Hvordan føler du dig om disse indretningsoptiske optiske illusioner? Kan du tænke på mere at tilføje til listen? Fortæl os i kommentarerne.

Forfatter: Simon Jenkins, E-Mail

Efterlad Din Kommentar