10 designs, der fanger essensen af ​​en smuk, stor kaffebord

Når man vælger et sofabord, er der mere at tænke på end blot designet. Oftere end ikke, det er den størrelse, der betyder mest. Det tænker vi ikke rigtigt på, og mange gange erkender vi ikke engang, at dimensionerne af et bestemt sofabord ikke passer til det rum, det er i. Det er fornuftigt for bordet at matche sofaens størrelse og af værelset generelt og det betyder, at en stor stue har et stort sofabord. I den ånd har vi valgt ti stilfulde design ideer til at se på.

Der er mange forskellige design muligheder, når det kommer til store sofabord. Afhængigt af rummets layout kan bordets form være firkantet, rektangulært, ovalt, rundt, sekskantet osv. Bortset fra formen og proportionerne skal andre aspekter, der overvejes, omfatte det materiale, hvorfra bordet er lavet, den finish og farven. Disse elementer skal synkroniseres for at designet skal være vellykket og egnet til rummet. Denne tabel fra Fendi er en stor reference for alle de nævnte elementer lige nu.

Langstrakte sofabord giver mening i stuer med lange sofaer eller sektioner. Dette er den ikoniske elliptiske tabel designet af Charles & Ray Eames i 1951. Dens design er klassisk, enkel og elegant. I betragtning af designet er det let at se, hvorfor det kaldes "surfbrætet". Selvom det er et stort sofabord, ser det ikke stort ud, takket være den slanke metalbase og den overordnede form af toppen.

Valg af materiale, finish og farve er særligt vigtigt, når man håndterer et stort sofabord. Jo større overfladen er, desto større er den visuelle effekt. Lad os sige, at du vælger et massivt træbord som denne designet af Emanuel Ungaro. Træets korn og farve ville tage et centralt skridt og afsløre materialets unikke egenskaber og imponere en varm og indbydende stemning på hele rummet.

Til sammenligning ville et stort sofabord af sten have en anden indvirkning på rumets atmosfære og indretning, være mere kold og tung, men nødvendigvis robust. Dette er et marmor sofabord fra Exteta. Dens design er simpelt og efterligner udseendet af live edge wood, som hjælper med at afbalancere alle de elementer, vi har nævnt hidtil.

MoreINSPIRATION
  • Live Edge Coffee Tables, der fanger naturens skønhed i deres designs
  • Det slanke og moderne Elko sofabord
  • Sofia sofabord

I nogle tilfælde ville et enkelt sofabord med store proportioner ikke være meget praktisk eller i det mindste ikke så praktisk som to separate tabeller med mindre dimensioner. Tag f.eks. Dette afslappede bord fra Exteta. Det er ret stort alene og designet gør det muligt at justere to eller flere separate stykker for at danne en stor struktur. I denne særlige indstilling passer to borde perfekt sammen med sofaens dimensioner.

Nogle kaffeborde kommer faktisk i par. Cerne duo er et godt eksempel. Disse to tabeller ser godt sammen, hver supplerer hinanden i alle aspekter. De er lavet af tykke træplader, og de fanger de koncentriske tings skønhed ind i deres design, og fremhæver den brune farve på toppe med kanter dækket af messing.

Juniper er et meget usædvanligt sofabord, for det meste fordi det sætter sammen flere kontrastformer, materialer og finish. Bordets ramme er lavet af træ og opdelt i to separate elementer forbundet øverst ved et cirkulært stykke med en mørkere finish, delvist skjult under en af ​​rammemodulerne. Inde i denne usædvanligt formede træramme er der nok plads til et rundt modul dækket af syntetisk læder. De overordnede dimensioner af bordet er 1100 mm x 1100 mm x 410 mm.

Et af problemerne med store sofabord er, at de ikke er så praktiske som de små og ikke let kan flyttes eller omorganiseres. Problemet er løst ved Borghese bordet er en meget smart og interessant måde. I stedet for et bord med en enkelt stor top har denne en tre små. Dens design er inspireret af paraply fyrretræer. Basen er lavet af stål og understøtter tre massive træplader. Flere af disse tabeller kan kombineres for at skabe en større sammensætning.

Dette er Joi-bordet, et stilfuldt stykke moderne møbler, der har sin egen måde at stå ud af. Designet, som du kan se, er enkelt. Det interessante er valget af materialer. Rammen og opbevaringshylderen er lavet af træ, som er meget almindeligt, men toppen er lavet af beton, med tynde og slanke konstruktioner. Dette store sofabord er en del af Blend-samlingen, som også omfatter spisebord og sideborde lavet af samme kombination af materialer.

Taler om store kaffeborde lavet af interessante materialer, se kærlighed mig, elsker mig ikke samling designet af Michael Anastassiades. Det omfatter design designet specielt til at fremhæve elegance og raffinement forbundet med marmor, som er stjernen i serien.

Forfatter: Simon Jenkins, E-Mail

Efterlad Din Kommentar