Living Room Lighting Idéer, der inspirerer os til at tænke uden for boksen

Hvis du ikke allerede vidste dette, kan den kunstige belysning i høj grad understrege den måde, vi opfatter et rum på, det humør, der er skabt indenfor og det vigtige givet til visse funktioner eller designelementer. I dag fokuserer vi på stuen belysning, især på de forskellige typer af inventar man kan vælge imellem og de mange interessante måder, hvorpå de kan vises eller organiseres i hele dette rum.

Vedhæng lamper over spisebordet

De fleste stuer i disse dage er faktisk åbne rum og omfatter også køkken og spiseplads. Det betyder at du skal planlægge belysningen i overensstemmelse hermed. Spisebordet har sin egen kilde til kunstigt lys, og et par hængende vedhængslamper er ofte en meget god løsning.

Tænk symmetrisk

Nogle gange hjælper det med at skabe et symmetrisk arrangement, og det er især tilfældet ved indvendig belysning. I stuen kunne du have to matchende gulvlamper placeret i modsatte hjørner af rummet eller i hver ende af væggenheden.

Layered belysning

Dybest set foreslår alle indretningsarkitekter lægning af forskellige typer lysarmaturer og kilder i huset. Du bør have omgivende belysning, opgavelys og accentbelysning i rummet, selv om sidstnævnte er valgfri. I dette særlige tilfælde er omgivelsesbelysningen tilvejebragt af loftet, mens gulvlampen tilbyder projektbelysning.

Drej en lysarmatur i et sæt af udsagn

Når det kommer til stuepladsstrategier, fungerer lysekronen ofte som et fokuspunkt for rummet. Det er en erklæring stykke og også en funktion, der fuldender rummet og tilbyder samlet belysning for rummet.

En belysningsinstallation

Når man taler om fokuspunkter og udsagnsstykker, er det en ide at hænge flere vedhængslampe eller armaturer og skabe en klynge af lyskilder, der hver især er rettet mod en anden del af rummet for at give ensartet belysning i rummet.

Hjørnebelysning

Som det viser sig, er værelse hjørner perfekte pladser til at sætte projektil armaturer i. Ofte vil du se en gulvlampe eller en bordlampe der og sidde til sofaen og tilbyde fokuseret belysning til læsning eller stemningsbelysning, når loftlamper er slukket.

Lille og bærbar

I en stue kan det også være praktisk at have en slags opgavelys som kan flyttes rundt, som f.eks. En lille bordlampe. Du kan holde det på et sidebord ved sofaen, på en hylde eller stort set andre steder, du tror, ​​du måske har brug for det.

En gulvlampe ved sofaen

Stuen sofa er det centrale stykke af rummet, og det er vigtigt at have ordentlig opgave belysning i dette område. En stor gulvlampe som denne ville være fantastisk til læsning plus det ville også fungere som et visuelt kontaktpunkt og en udsmykning til rummet.

Lavhængende vedhængslys

Du har sikkert set denne type armaturer i butikker, og du troede, at de sikkert ser flotte og sofistikerede ud, men dit lave loft ville ikke rigtig lade dig få dem i dit hjem. Nå det er ikke helt sandt. Længdehængende vedhængslamper kan blive stuebelysningskilder og visuelle kontaktpunkter til hjørneområder.

En klynge af lys

Nogle lysarmaturer, især lysekroner og pendler i særdeleshed, giver dig mulighed for at spille med længden af ​​hvert enkelt segment og har klynger eller lys frem for en enkelt struktur, der inkorporerer dem alle. Dette giver mere fleksibilitet og mere plads til kreativitet og tilpasning.

Fokuseret loftbelysning

MoreINSPIRATION
  • Hvordan man vælger en ordentlig belysning til stuen
  • Sådan vælger du belysningsarmaturerne til dit hjem - en værelse-til-værelse-guide
  • Forskellige stilarter til stuen belysning

Flere loftslamper kan give en noget ensartet glød i hele rummet, men kan også placeres strategisk for at fremhæve bestemte områder af rummet. I dette særlige tilfælde afspejler spejlet lyset, som er ret nyttigt.

Skulpturelle gulvlampe

Der er mange kølige gulv- og bordlamper, der har disse smukke, skulpturelle designs. De har en dobbelt rolle, nemlig lysarmatur og ornament. Også høje og buede gulvlamper er kølige, fordi de giver lys ovenfra uden at kræve loftinstallation.

Flere lamper i samme rum

Hvis du føler, at en enkelt lampe ikke er nok til din stue, skal du tilføje en anden og en anden og overveje matchende design med forskellige proportioner. For eksempel kan en høj og en kort lampe sidde ved siden af ​​hinanden.

En pendant lampe installation

Tænk på en pendant lampe som mere end blot en kilde til kunstigt lys, men også som en udsmykning til stuen. En interessant ide kan være at blande og matche forskellige vedhængslampe med enkle geometriske former.

Lysekroner suppleret med spotlights

Mens de fleste stuepladsinstallationer placerer lysekronen midt i det hele, nogle gange er det ikke nok. Det er praktisk at have yderligere loftslyskilder spredt over rummet for at skabe en behagelig atmosfære.

Væglamper

Loftslamper er super almindelige, og næsten alle stuer har dem, så hvis du vil have dit hjem til at være specielt, skal du tænke uden for kassen. En idé kunne være at installere nogle lysarmaturer på en væg for at skabe et iøjnefaldende display.

Hver lysarmatur er et ornament

Hver lysarmatur er et ornament til værelset, du sætter det i, og det er sandt ikke kun for lysekroner og vedhængslamper, men også for alle andre typer af armaturer. Det er vigtigt at overveje begge sider, inden du vælger et design over det andet.

Udseende og funktion

Når det kommer til at vælge opgaver eller accentbelysning, er det vigtigt at overveje ikke kun designet, men også den præcise placering af armaturet. En lille bordlampe kan f.eks. Have en særlig plet på en hylde bag sofaen, så det kan give indirekte og behageligt lys.

Perfekt centreret lysekrone

Der er ofte et spørgsmål, vi står over for, når vi hænger stuen lysekrone. Skal den placeres midt i rummet, over sofaen eller direkte over sofabordet? Nogle gange er denne beslutning truffet for os, men nogle gange skal vi tilbyde en løsning. Den mulighed, der normalt foretrækkes, er lysekronen, der hænger over kaffebordet.

Mix og match

Den retning, der ofte foretrækkes af de fleste indretningspartnere, indebærer brug af flere typer lysarmaturer og kilder i en stue. For eksempel bruges en lysekrone i kombination med en gulvlampe, en bordlampe og endda en eller to sconces.

Dekorer med par

Der er endnu en idé, som vi gerne vil nævne her i dag. Vi har set mange charmerende rum dekoreret med par eller grupper af matchende genstande. Det er en dejlig måde at fremhæve en bestemt designdetalj eller tiltrækningskraft på en subtil og behagelig måde. Dette gælder gulvlamper, planteringsmaskiner, stole og stort set alt andet.

Forfatter: Simon Jenkins, E-Mail

Efterlad Din Kommentar