En oversigt over de bedste installationer ved London Design Biennale

Den første London Design Biennale er i gang. Vi kunne ikke gå glip af chancen for at tilbyde nogle førstehåndsindtryk på arrangementet, så vi gik der og nu er vi tilbage og klar til at dele. Begivenheden startede den 7. september og slutter den 27.. Det følger modellen for kunst og arkitektur begivenheder i Venedig, og den skal følges af lignende begivenheder rundt om i verden. Temaet valgt for denne første udgave er Utopia by Design, og det er baseret på en bog fra Thomas More fra 1516, hvor forfatteren skildrer et fiktivt øsamfund i forbindelse med dets religiøse og politiske skikke.

Stedet, der er valgt til arrangementet, er Somerset House i det centrale London, en bygning, der er blevet genopfundet og i øjeblikket er vært for en bred vifte af kulturelle udstillinger. Her på Themsens nordlige bred kan alle interesserede beundre installationer og kreationer af førende museer og designorganisationer. De fokuserer på en række emner som bæredygtighed, forurening, migration eller social ligestilling og tilbyder nye og friske perspektiver på disse begreber. Mere end 30 nationer fra seks indhold er samlet her, og vi vil vise dig et par, der fangede vores øje.

USA - The Immersion Room.

De Forenede Staters repræsentanter præsenterede en interaktiv installation kaldet The Immersion Room. Designet er baseret på begrebet digitaliserede tapeter, som skildrer billeder fra de omfattende arkiver i Smithsonian Design Museum.

Et konsolbord giver brugerne mulighed for at designe et brugerdefineret tapet og gemme det, der skal ses senere. Der er i alt 100 baggrunde tilbydes af museet, som alle er beregnet til at skabe utopiske decors og ambiances.

Indien - Chakraview.

Tanken bag Chakraview er at skabe en naturlig dialog mellem mytologi og moderne design. Gamle og nye, fortid og nutid kommer sammen i en installation baseret på cirkulære former, levende farver og traditionelle tekstiler.

Curator Rajshree Pathy forklarer, at denne utopi er inspireret af de syv chakraer og er ment at være åndelig og progressiv på samme tid. Hun arbejdede med scenograf Sumant Jayakrishnan for at skildre kontinuiteten i Indiens fortid og fremtid og den religiøse, sociale og politiske mangfoldighed, der definerer landet.

Sydafrika - Otium og Acedia.

Utopien designet af repræsentanterne for Sydafrika ved arrangementet er en smuk blanding af vildt og legesyg. Installationen hedder Otium og Acedia og består af en række hængende senge eller rede i form af rovdyr som orca, piranhaen, krokodillen eller løven.

Besøgende kan klatre inde i reden uden at frygte de skarpe tænder. De får se den legende og søde side af hvert af disse dyr, der repræsenterer noget dybere end det.

Kernidéen bag hele denne installation er frigørelsen følt af et fremvoksende land med en drastisk og kompliceret historie. Designet forsøger at få os til at se ting fra et andet perspektiv og forsøge at se ud over de slående udseende.

Italien - White Flag.

Italien har valgt at skildre ideen om fred ved hjælp af en interaktiv installation, der ændrer sig med hver dag i arrangementet. Projektet hedder White Flag, et koncept, der er blevet genovervejet af 20 designere i et forsøg på at skabe et symbol på global våbenhvile.

Et stort verdenskort er kernen i installationen. Hver dag af begivenheden fjernes en af ​​flagene og erstattes af et objekt valgt eller oprettet af en af ​​designerne. På den måde vil der senest den 27. september ikke være hvide flag mærket på kortet, kun en samling genstande.

Når arrangementet slutter, vil verdenskortet blive fuldstændig omdesignet. Installationen er en repræsentation af den omhyggelige balance i utopien. En dag er der et stykke flag på et land, og det næste er det helt væk og erstattet af noget helt andet.

Holland - Design Diorama: Arkivet som et utopisk miljø.

Hvad du ser her er en blå skumdiorama sammensat af Studio Makkink & Bey. Det hedder Design Diorama: Arkivet som et utopisk miljø. Installationen sammensætter objekter og memorabilia taget fra hjemmet til arkitekt Rianne Makking og designer Jurgen Bey.

Denne usædvanlige selvbiografi afsluttes af et digitalt arkiv, der er beregnet til at fortælle en historie om objekternes styrke og relation til verden og vise, hvordan designere danner deres egne arkiver og hvordan institutioner samler historie. Installationen bliver en blueprint fyldt med kopier af alle objekter tilhørende designerne og flere andre kunstnere.

Østrig - LeveL.

Østrig bragte til arrangementet en unik kinetisk lysskulptur med nogle virkelig interessante egenskaber. Når installationen er helt stille, lyser LED-lysene på deres lyseste, men når man bevæger sig gennem rummet, bliver denne balance ødelagt, og de blide udkast af luft gør lyset svagt.

Skulpturen viser os, hvor nemt det kan være at forstyrre balancen og ødelægge den vidunderlige utopi ved at udsætte den for dagliglivets virkelighed. Installationen dækker et areal på omkring 40 kvadratmeter, og ideen bag den går ud over den balance, vi netop nævnte.Designerne afslører, at deres ide om utopi er et system, hvor personlig frihed og fælles indbyrdes afhængighed er tæt forbundet og sidestilles.

Taiwan - Eatopia.

Dette er Eatopia, et sted hvor mangfoldighed fejres i en smuk og rolig skovagtig indretning. Installationen er inspireret af en scene i bogen, der er kernen i arrangementets tema. Den spisestue oplevelse beskrevet i bogen blev genskabt her af arkitekt Rain Wu og designer Shikai Tseng.

Menuen oprettet til arrangementet afspejler Taiwans identitet og inspirerer besøgende til at reflektere og danne sociale obligationer. Ideen bag installationen var at engagere alle sanser og bringe folk sammen på spisebordet.

Albanien - Bliss.

Med salighed opfordrer Albanien besøgende til at reflektere og interagere med andre. Installationen er en samling af rustfrit stål søjler og bænke alle orienteret mod et centralt punkt.

De har spejlet overflader, som afspejler miljøet og alt omkring dem, inviterer besøgende til at være venlige med hinanden og at interagere med andre. Det er en installation, der viser behovet for enforening, og som forsøger at danne et forskelligartet samfund, en ide inspireret af de seneste migrationer.

Det Forenede Kongerige - Vejrudsigt.

Designet som en repræsentation af en mere bæredygtig fremtid blev Prognose-installationen skabt af Edward Barber og Jay Osgerby, og den bruger vinden til at komme til liv. Designet er inspireret af Storbritanniens nautiske historie og håbet om en fremtid, der afhænger mere af vedvarende energi.

MoreINSPIRATION
  • Fremtidens havsbyer?
  • Hele vægge af bogreoler og hylder af Event Architecture
  • Design Excels i London i maj Design Series

Den store vinddrevne skulptur består af en række vindmaster og roterende elementer inspireret af vejrmåleinstrumenter og maritime skibe. Med denne installation minder Storbritannien os om, at vi kan bygge vores eget utopi, og vi kan starte lige nu.

Cuba - Parawifi.

Vi lever i en æra, når folk synes at leve lige så meget i den virtuelle verden end i den virkelige. Cuba viser denne forbindelse via en installation kaldet Parawifi. Det er et modulært system med pods designet til at blive brugt af smartphone brugere, da de surfer på internettet.

Bægerne kan forbindes til tårne ​​og store strukturer, der bringer folk sammen og danner samfund. Det er et design, der viser os, hvordan vi alle er tilsluttet, selv når vi ser ud til at være alene og afbrudt fra omverdenen.

Indonesien - Freedome.

Indonesien valgte at vise en installation kaldet Freedome. Det er inspireret af den asiatiske afrikanske konference fra 1955, som blev afholdt i Bandung. Konferencen blev til stede af 29 lande, som blev enige om en erklæring om verdensfred og samarbejde.

Denne kuppel bringer den ide tilbage. Den er lavet af coir og har en flydende skål øverst, der svæver og står som et symbol for et rum uden rumlige grænser og politiske principper. Kuppelen som helhed er en repræsentation af uafhængighed, lighed og fred.

Tunesien - Pulsmålet.

Pulse Diagrammet trækker også inspiration fra Thomas More's bog. De 54 pyloner, der danner diagrammet, er en repræsentation af de 54 byer, der er nævnt i bogen. Pylonerne er forbundet med bjælker skabt ved hjælp af en gammel japansk teknik, der betyder at forlænge træets levetid ved hjælp af ild.

Installationen er også inspireret af en anden ide: den, der blev foreslået i 1960'erne af arkitekten Yona Friedman, som forestillede en mobilby lavet af flydende strukturer, der var suspenderet på stænger og med et minimalt fodspor. Denne installation viser svagheden af ​​en sådan struktur.

Kroatien - Utopisk kollektiv.

Kroatien blev repræsenteret af en installation ved navn Utopian Collective. Den er baseret på ideen om samarbejde og er forbundet med de mange måder, hvorpå vi alle sammen samarbejder og arbejder sammen i hverdagen. De strukturer, der præsenteres her, har design, der skal samarbejdes.

Chile - Counterculture Room.

Counterculture Room fremlagt af Chile fortæller historien om et interessant projekt fra 1970'erne kaldet Cybersyn. Installationen er designet af FabLab Santiago og kurateret af Andres Briceno Gutierez og Tomas Vivanco Larrain.

Cybersyn var et projekt, der tillod ministre at se økonomisk information i realtid, så dette kunne hjælpe dem med at træffe velinformerede beslutninger. Det var starten på et smart samfund, der blev en reference til den moderne designverden.

Rusland - Opdage Utopi: Mistede Arkiver af Sovjet Design.

Rusland tager os tilbage i tiden til perioden med utopiske mønstre skabt af sovjeter. Installationen udstillet i London hedder Discovering Utopia: Lost Archives of Soviet Design. Det taler om det tidspunkt, hvor sovjetiske designere skabte dristige og drømmende projekter inspireret af fremtidens utopiske ideer.

Årets design præsenteres som et genopdaget arkiv, der afspejler glemte projekter fra VNIITE (All-Union Sovjet Institute of Technical Aesthetics) og SHKB (Sovjet Design Studios).

Spanien - VRPolis, dykker ind i fremtiden.

Spanien tager os 100 år frem i fremtiden, i en virtuel by, der bruger nye teknologier og design inspireret af de nye tendenser. Dette projekt kaldes VRPolis, Diving into the Future.

Den 360 graders virtuelle realityfilm, der præsenteres her, forsøger at give en forestilling om, hvad en smart by kan se ud som 100 år frem i fremtiden. Det er meningen at få os til at forestille en mellemstor by og kunne bruges som et værktøj af opfindere og innovatører.

Pakistan - Daalaan.

Vi går nu tilbage til ideen om sociale interaktioner, og vi vil se på Pakistans installation, der hedder Daalaan.Inspirationen hertil kom fra legepladserne i vores barndom og deres enkelhed og charme.

Dette er faktisk en legeplads, et sted hvor alle kan frigøre deres fantasi og gå tilbage til et tidspunkt, hvor der ikke eksisterede voksne bekymringer. Denne legende installation har træstole og håndtegnet illustrationer, der opmuntrer besøgende til dialog og dele ideer.

Sverige - Weden.

Dette er Velkommen til Weden, den installation, der er oprettet af Sveriges repræsentanter for arrangementet. Navnet og alt andet om det er fokuseret på "vi" og sigter mod at foreslå ideen om et fremtidigt samfund, der forestilles som en wetopia. Projektet er resultatet af samarbejdet mellem 15 designere og producenter og fokuserer på mindre og ikke-hierarkisk produktion.

Australien - Plastiske effekter.

Med plastiske effekter forsøger designer Brodie Neill at øge bevidstheden om de fem billioner plastprodukter, der forurener vores oceaner i dag. Ideen minder os også om et tidspunkt, hvor plast blev betragtet som et utopisk materiale og viser, hvor drastisk virkeligheden kan ændre sig over tid.

Installationen fremhæver det problem, som Australien står overfor: tusindvis af tons affald, der vaskes op på kontinentets kyst hvert år. Den smukke installation, der er omtalt her, er lavet af genanvendt marine mikroplastik og viser endnu engang, hvor vidunderligt det kan være at ændre verden til det bedre.

Israel - Human.Touch.

Israel præsenterede to projekter, der begge fokuserede på en positiv ide. Projekterne fokuserer på forskellige elementer, hvoraf den første er et førstehjælpsdistributionssystem, der kan bruges til at fælde 3 kg kartoner af forsyninger over katastrofeområder.

Det andet projekt er et par højttalere designet til døve og hørehæmmede. Disse højttalere oversætter lyde til visuelle teksturer og vibrationer, så de, der bruger dem, kan mærke lydene og overvinde udfordringerne i vores samfund.

Portugal - FN / BIASED.

Det portugisiske designteam brugt en temmelig usædvanlig tilgang til deres installation. Det hedder UN / BIASED, og ​​det er en installation, der bruger bakterier til at tilbyde et billede af et problem i det portugisiske samfund, sexisme.

Projektet består af fire kort, der viser kønsforskelle i kontrastfarver. Det gør opmærksom på, at vi for at nå et utopisk samfund må flytte opad og ikke genoplive dårlige vaner og ideer.

Forfatter: Simon Jenkins, E-Mail

Efterlad Din Kommentar