Mobile Home Gains Permanence gennem omhyggeligt planlagt design

Mobile homes tilbyder ikke virkelig den følelse af komfort og hygge, som permanente huse gør. Men hver gang finder vi en selvsikker og talentfuld arkitekturstudio, der formår at overraske os. Vores seneste opdagelse er huset designet af PAD studio. Øvelsen sætter stor vægt på bæredygtighed og miljø og kan lide at inspirere folk til at leve, lege, lære og vokse, og den bedste måde at gøre det på er gennem fantastisk arkitektur og design. Dette er et studie, der kan lide udfordringer og tager hvert projekt hoved på fast besluttet på at gøre det unikt og fantastisk.

Dette ekstraordinære mobile hjem findes i en clearing i New Forest District, UK. Klienten har et par meget specifikke anmodninger. Først og fremmest ønskede de ikke, at dette skulle føles eller ligne et mobilhome. De ønskede også, at de skulle have masser af lys, være bæredygtige og meget lavt energiforbrug og have masser af naturligt lys.

Huset blev designet som en opgradering til sine ejere, der plejede at bo i en campingvogn. De nød stilen, men ønskede noget med en følelse af permanens og charmen specifik for almindelige hjem uden at opgive deres kærlighed til mobile huse. De lokale bygningsregler begrænsede husets længde til 20 meter og bredden til 7 meter. Hele strukturen blev præfabrikeret og bragt derefter på stedet i to separate dele. Det blev samlet, og det kan let fjernes for at blive flyttet til et andet sted, når det ønskes.

Selvforsyning var et vigtigt krav til projektet. Så arkitekterne sørgede for at installere solpaneler på taget, at bygge rensningsanlæg, at tilføje underjordiske tanke til regnvand og en luftkilde varmepumpe.

For at få huset til at se ud som en campingvogn og mere som en dejlig skovkabine, var ydersiden klædt i træ og paneler af mørkfarvet kastanje. Store vinduer giver masser af naturligt lys til de indvendige rum, mens der også er panoramaudsigt over omgivelserne, og huset har endda et lille dæk og en veranda.

Interiøret er hyggeligt og indbydende, med naturlig egetræ, kalksten og hvide paneler på væggene, der medfører at skabe en følelse af rummelighed på trods af det begrænsede fodspor. I stuen er der en smuk grå sofa med grønne og lilla accent puder og indbygget kabinet med åbne hylder.

MoreINSPIRATION
  • Mobilhuset du kan tage med dig på ferier
  • The Tiny Tack House - et træbyggeri bygget på en trailer
  • Skolebus omdannet til et funktionelt og mobilt hjem

Spiseplads og køkken og lige rundt om hjørnet og bag stuen væg enhed. En brændeovn opvarmer alle tre rum. Spisestuen åbner ud mod en lille gårdhave, som er perfekt til at nyde morgenkaffen eller en stille middag.

Køkkenet er U-formet og med masser af bordplads. Opbevaring kommer i form af åbne hylder og vægmonteret kabinet, der opretholder en samlet rummelig og luftig stemning. Vinduer på to sider af rummet giver naturligt lys og smuk udsigt.

Huset har endda et hjemmekontor. Det er lille, men lidt nok til at rumme en sofa, et minimalistisk skrivebord og masser af opbevaring. Gulv til loft vinduer og en glasdør forbinder rummet med et dejligt dæk med stole og et lille bord.

Soveværelset åbner også for udendørs. Det har en flydende seng, store vinduer og matchende trægulve og loft. Et hyggeligt opholdsområde har et af hjørnerne, der har en behagelig stol med en matchende fodskammel og et sidebord.

Badeværelset har ikke store vinduer, men et skylight giver alt det naturlige lys, det har brug for. Et glas walk-in bruser er placeret i hjørnet og et stort spejl skaber en følelse af plads på trods af den lille størrelse på rummet.

Forfatter: Simon Jenkins, E-Mail

Efterlad Din Kommentar