Minimalisme i indretningsdesign: 25 Eksempler på at bevise mindre er virkelig mere

Stark, kold og kedelig? Enkel, slank og sexet? Uanset hvordan du ser minimalistisk indretning, er der mere til dette bredt omtalte koncept, end de fleste af os tror.

Delving i teorien om "mindre er mere", vi er nødt til at genoverveje minimalisme som ikke bare en almindelig hvid boks eller køligt ultramoderne rum, men som et koncept, der samtidigt viser exceptionelt funktionelt design, samtidig med at kunstnerisk skaber en forenklet måde at leve på.

Minimalistisk design startede i det 20. århundrede som en reaktion på traditionelle og overdrevent udførte klassiske detaljer. I en nøddeskal er det design, der er fjernet til dets væsentlige formål og identitet ved at eliminere alt unødvendigt. Denne pared-down æstetik eksemplificerer enkelhed i bedste fald.

Designere fra alle felter begyndte at omfavne enkel, ren design. Biler, elektronik og arkitektur blev mere strømlinet, en tendens, der fortsætter i næsten alt, hvad vi sætter pris på i dag. Du kan takke minimalisme for din slanke, kompakte og uberfunktionelle iPhone.

Skæringen af ​​form og funktion

En af de første til at omfavne minimalisme er Mies van der Rohe. Faktisk er udtrykket "mindre er mere" kommet fra den tyske arkitekt og pædagog, der brugte glas, stål og vidtåbne rum til at skabe sine uemballerede moderne visioner. Hans brug af klare linjer og velplacerede rektangelformer skabte en følelse af orden.

Derfor skaber funktionelle designelementer på den mest kompakte måde nøglen i minimalistisk design. Tag en simpel rektangulær svævevæg. I mange tilfælde deler det et rum og fordobler som et skab eller et skjult opbevaringsstykke. Men det står også alene som et kunstværk og et kontaktpunkt.

Eliminering af rod og fremmede genstande er også et kendetegn for minimalistisk indretning. Denne enkelhed gør det muligt at fokusere på rummets formål og funktion og på skønheden i dens omhyggeligt udvalgte møbler.

På samme måde øger farvekombinationerne til et minimum yderligere det rolige og afbalancerede miljø. Dette betyder ikke nødvendigvis at holde alt sort og hvidt. Pops af farve, monokromatiske nuancer af enhver farve og lag af teksturer som træ og uld fungerer godt i et minimalistisk rum.

Hvorfor Minimalisme virker

Minimalisme ser ikke kun godt ud, men har også flere fordele. For det første er et ryddigt, rent rum kendt for at øge vores lykke og sundhed. At ikke finde noget nemt er en sikker måde at dæmpe enhver stemning på og øge stress.

Derefter har vi noget strømlinet og udpeget til ét formål - uden alle klokker og fløjter og multifunktionelle formål, vi er vant til - skaber et pænt, flydende og afslappende miljø.

En anden klar fordel: Streamlined møbler giver dig mere plads, selv i de mindste rum. Plus, en rolig palette eller et begrænset farvevalg gør et værelse føles roligt og mindre kaotisk. Endelig betyder mindre af alt mere penge i lommen.

Sådan omfavner du det

Selvom du er en traditionalist og elsker dine kurver og dikkedarer, kan du omfavne nogle minimalistiske principper for et godt og sundt hjem. Her er et par tips:

Beslutter dit hjem

Hvem kunne ikke bruge en lille decluttering? At bo i et rent og klart rum er ikke bare minimalistisk, det er sundt. Hvis du har tilbehør eller andre genstande, der ligger rundt, der bare samler støv, overvej at donere dem.

Det samme gælder for gamle billeder i forældede rammer. Prøv at konsolidere dem i en digital ramme eller sætte dem i matchende rammer og skabe en gallerivæg. Når du begynder at rydde overflader, føler du straks nyt liv at trække vejret ind i rummet.

Streamline din møbel

Har du brug for hvert stykke møbler i hvert værelse? Hvis der er en ensom osmann, der bare venter i hjørnet for en ikke-eksisterende gæst at sidde på den, skal du fjerne den.

Er dit sofabord unødigt stort? Prøv at erstatte det med en mindre. Hvert stykke møbel, som du fjerner eller formindsker, åbner pladsen.

Forenkle dit farveskema

Kig rundt i lokalet. Herunder tilbehør, kunst, tæpper, vinduesbehandlinger og lige møbler, hvor mange farver er der? Forenkle dit farveskema ved at fjerne fremmede farver og holde det til to eller tre farver.

Prøv at lægge den samme farve i forskellige teksturerede stykker; for eksempel lægge grå uldpude på en grå sofa. Eller hvis du allerede har et neutralt rum, skal du tilføje en farvefarve til et kunstnerisk fokuspunkt.

Fokus på funktion

Et rums fokus er ofte skabt af møbler og tilbehør i den. Uoverensstemmende vægkonst eller overdrevne vinduesbehandlinger, for eksempel, forbedrer ikke nødvendigvis funktionen af ​​et rum; de distraherer fra det.

Det er ikke at sige, at du ikke kan skabe en kunstnerisk funktion i et minimalistisk rum. Bare gør det med et stykke, der tilføjer funktionen, såsom en smuk lysarmatur over et tomt spisebord eller et farvestrålende møbel. Når du tænker på minimalisme, spørg dig selv: Er det absolut nødvendigt?

Minimalistiske rum er kendt for balance og forenklet skønhed. For et sundt, mindre kaotisk og æstetisk fredeligt hjem, omfavn et minimalistisk design.

Forfatter: Simon Jenkins, E-Mail

Efterlad Din Kommentar