En moderne glasforlængelse bygget til et Adobe-hus

Bygningsforlængelser til eksisterende huse er ofte vanskeligere end at omstrukturere hele ejendommen fra bunden. Det skyldes, at der skal være forbindelse mellem den gamle og den nye, og alt skal planlægges i forhold til det der allerede er der. Hver gang målene og designstrategien er forskellige. Den tilgang, som arkitekt Andrés Argudo valgte for denne tilbagetog i Ecuador var en fantastisk afbalanceret.

Arkitekten skulle designe en udvidelse til et allerede eksisterende adobehus. Klienten ønskede at tilføje flere boliger og sovepladser uden at overbelaste den oprindelige bygning. Udvidelsen var nødt til at tillade fokus at forblive på adobehuset, men samtidig var det nødt til at få mest muligt ud af webstedet og især de synspunkter, som er utrolige.

Stedet er skrånende og omgivet af bjerge, en sø og en fyrreskov. Det oprindelige hus sidder øverst på skråningen, hvorfra udsigten er mest vidunderlig. For at lade det være centrum for opmærksomhed placerede arkitekten den nye 245 kvadratmeter forlængelse på et lavere niveau ned ad bakken. Det resterende problem var at der skulle være en måde at bringe udendørs i forlængelsen. Løsningen var at give strukturen en facade, der for det meste var lavet af glas.

MoreINSPIRATION
  • Glas og stål moderne hus bygget som en hyldest til fortiden
  • Three Storey Extension til et Lakeside House, der har et åbent og asymmetrisk design
  • Et byhus fra 1870 fra London får en moderne glasforlængelse

Udvidelsen omfatter hældningen, idet den udnytter sin nærhed til søen og den fantastiske pinjeskov spredes rundt om den. Klienten ønskede, at denne nye del af huset skulle være så åben som muligt, og vinduerne i fuld højde ville helt sikkert bidrage til at nå det mål.

Der er en anden ting om forlængelsen. Dens tag fordobles som en åben terrasse med glasskinner. Dette gør det muligt at tjene som en naturlig udvidelse af de sociale områder inde i hovedhuset. Visningerne herfra er naturligvis smukke. Der er også et varmt karbad indbygget i terrassen og en flok funktioner, der gør det hyggeligt.

Forfatter: Simon Jenkins, E-Mail

Efterlad Din Kommentar