Moderne hjemmebiblioteksmodeller, der ved, hvordan man står op

Ved design af et hjemmebibliotek skal der tages hensyn til nogle ting. Placeringen er en af ​​dem. Biblioteket kan være et separat rum, eller det kan være en del af en større grundplan, der også omfatter stuen til eksempelvis. Så er der layoutet, der kan tage mange former. En række andre detaljer hver spiller deres rolle i det overordnede design og struktur af et hjemmebibliotek. Dernæst tager vi et kig på nogle få inspirerende designs skabt af talentfulde arkitekter og designere, så vi kan få en bedre forståelse af dette koncept.

Hjemmebiblioteket, som Coy Yiontis Architects designet til dette australske hjem, er en del af et fælles rum, der også omfatter stuen. Det blev en del af huset efter indretningen er blevet omkonfigureret og omdesignet. Det har en væg bogreol der kan rumme en stor samling og komfortable siddepladser i nærheden.

Zminkowska De Boise Architects kom med et helt andet design, når de strukturerede denne bolig i London. Her er hjemmebiblioteket en semi-privat krog, der kan nås via et sæt trapper med indbygget opbevaring til bøger. Det har et cirkulært layout og masser af naturligt lys kommer gennem karnapperne.

I et forsøg på at spare plads og for at maksimere funktionaliteten kom Maxwan Architects + Urbanists med ideen om et trappehusbibliotek. Dybest set er hele ideen, at den suspenderede trappe udgør et sæt vægmonterede hylder på den tilstødende mur, og de rummer alle en bogsamling. Trinnene kan bruges som siddepladser.

Et andet interessant design er foreslået af British Design Studio Craft Design. De skabte en grafisk kombination mellem en trappe og en bogreol for en bolig i Camden. Husets gavl-endevæg er dækket af bogreoler, og nogle strækker sig udad for at danne et sæt trapper, der giver adgang til et hems, der indeholder soveområdet.

Kombinationen mellem trapper og bogreoler er ganske almindelig, især i moderne arkitektur og indretning. Et smukt eksempel blev skabt af arkitekten Akihisa Hirata til et lille Tokyo hjem. Dette design kombinerer en spireltrappe og en række vægmonterede hylder.

Shift Architecture Urbanism er holdet ansvarlig for en anden inspirerende bogreol-trappe combo. Denne gang dækker boksekassen en stor mur fra top til bund, og trappen er en vedhæftet fil designet til at give adgang til nogle af hylderne og til læsekrogen øverst. Og da dette er en dobbelt højde plads, blev der introduceret en anden trappe, og den er også fastgjort til bogreolens væg.

Når et hjemmebibliotek har en hel væg dækket i bogreoler, skal der findes en løsning, når det kommer til at nå de øverste hylder. Singapore-baserede arkitekter Juliana & Tristan valgte at bruge en simpel stige til dette formål. Det har hjul og det er fastgjort til de øverste hylder.

MoreINSPIRATION
  • Home Library Inspiration - Indbyggede bokreoler med kreative design
  • Design, der beviser trapper og bogreoler, gør et stort duo
  • Public Library konverteret til et privat hjem i Portland

Et hjemmebibliotek behøver ikke at være et separat rum og ikke engang et separat krog. Det kan simpelthen være en funktion i et område som soveværelset, ligesom OFIS Architects skabt til dette hus i Slovenien. Hjemmebiblioteket er i dette tilfælde et sæt væghyller, og brugeren kan sidde på sengen for at læse dem.

Hawthorn House designet af AM Architecture har et meget hyggeligt og indbydende hjemmebibliotek. Designet er interessant, fordi dette rum kombinerer to funktioner. Trævæggenheden er et afgørende træk ved hjemmebiblioteket, mens siddeområdet er brændepunktet i stuen.

Et lignende koncept blev brugt af Boora Architects, da han designede denne bolig i Portland. I dette tilfælde er væggen ekspansiv og har et grafisk, geometrisk design. Det har sekskantede og trekantede opbevaringsrum, og det er brændepunktet i stuen.

En geometrisk tilgang blev også brugt af Byn Studio-teamet, når designe Daga Cafe i Shanghai, Kina. Dette sted blev forestillet som et hyggeligt hjem, og det har endda en læsekrog med et iøjnefaldende system af væghylder af forskellige former og størrelser arrangeret i et tilsyneladende tilfældigt mønster.

Det er almindeligt for store stuer at medtage en bogreolv. Vægten indeholder normalt også et skrivebord af nogle slags, som i tilfældet med Bibliotekhuset af Khosla Associates. Denne konfiguration gør det muligt for et enkelt rum at kombinere flere funktioner og ca også tilpasses til mindre områder.

Biblioteket House i Tochigi, Japan var et projekt af Shinichi Ogawa & Associates og dets navn er ret suggestivt. Som du måske forventer, har huset en omfattende bogsamling, der vises på en stor bogreol, der dækker en hel mur. Enheden blev udskåret for at afsløre en døråbning.

Ved udformningen af ​​profilhuset besluttede Black Line One X Architecture Studio at være særlig opmærksom på hjemmebiblioteket. Holdet forestillede dette rum som et indbydende værelse med en simpel vægbokhylle, en minimalistisk sofa og en vintage stol i hjørnet ved siden af ​​vinduet med fuld højde.

I tilfælde af Pitch House af Iñaqui Carnicero gik tingene lidt anderledes. Dermed mener vi, at opholdsstuen har en høj væg niche i form af en bogreol, og at sofaerne også kan bruges som plads til dem, der ønsker at slappe af, mens de læser en bog.Store vinduer giver nok naturligt lys til denne aktivitet til at være en meget behagelig.

Ud over stue-hjemme biblioteket combo er der en anden konfiguration, der synes at være meget praktisk. Det er den, der blev vedtaget af Hideaki Takayahagi, når han designede dette smalle hus i Tokyo. Inde er der et lille rum, der fungerer som hjemmekontor, og det har bogreoler på to vægge, som også giver plads til at fordoble som et hjemmebibliotek.

Forfatter: Simon Jenkins, E-Mail

Efterlad Din Kommentar