Hvorfor du bør overveje et monokromatisk farveskema (Plus, hvordan man trækker det ud)

Et monokromatisk farveskema gør værelserne til at se ubesværet trukket sammen. Billede: Intro

Nogle gange har selv de mest krydrede design aficionados blandt os brug for en lille hjælpende hånd. Det tager utallige komponenter at sætte et værelse sammen, så der er ingen skam at søge efter måder at gøre processen lidt lettere. Hvis du har brug for hjælp og lidt inspiration, går du her: hvad med at bruge et monokromatisk farveskema?

Hvis du er interesseret i at lære mere om, hvordan dette farveskema virker, læs videre. Vi fortæller dig, hvorfor det er så effektivt at få et værelse udseende, som du nemt kan trække sammen, og vi giver nogle praktiske tips om, hvordan du kan få det til at se ud i dit hjem.

Monokromatiske rum arbejder fordi de nemt skaber et samlet design. Billede: Kristin Petro Interiors, Inc.

Hvorfor monokromatiske farveskemaer virker

Monokromatiske farveskemaer virker, fordi de strømliner dit design. Typisk skal du sætte indsats i målrettet, herunder nogle få fælles tråde i hele dit design for at sikre, at hele udseende binder sammen. I dette tilfælde, så længe du arbejder inden for farveskemaet, er der allerede taget hensyn til enhed og harmoni.

Enhed er vigtig, fordi det er hvad der hjælper øjet med "mening" af et værelse. Ifølge Gestalt Psychology, når vi kommer ind i et nyt rum, er vores hjerner afhængige af mønstergenkendelse for at give rummets kontekst. Jo flere mønstre vi kan finde-gentagne farver, for eksempel-jo lettere er rummet for os at behandle. Jo hurtigere vi er i stand til at fornemme et værelse, jo mere æstetisk glædeligt, vi sandsynligvis vil finde det.

Start med at vælge din palette. Billede: Carl Mayfield Architectural Photographer

Vælg dine farver

Det første skridt til at sætte et monokromatisk udseende sammen er at vælge de farver, som du har til hensigt at bruge. I dette tilfælde foreslår vi at bruge tre farver i alt. Selvfølgelig vil du have, at de kommer fra samme farvefamilie for at skabe et sammenhængende udseende.

Vi foreslår at starte med din base skygge, den der vil definere dit design. Derefter kan du afrunde dit farveskema ved at vælge en farve, der er lettere end din basisskærm og en farve, der er mørkere. Hvis du har brug for hjælp til at indsnævre dine muligheder, anbefaler vi at se på malingprøver (den slags med flere farver på et ark) og bruge dem som din inspiration.

Tilføj visuel interesse med mønstre og teksturer. Billede: Cord Shiflet

Tilføj mønstre og teksturer

Selv om enhed er en af ​​fordelene ved et monokromatisk farveskema, er det undertiden muligt at have for meget af en god ting. Hvis designelementerne i dit rum er for ligner hinanden, risikerer de at gøre værelset kedeligt. Herunder mønster og tekstur er nemme måder at tilføje i nogle tiltrængte visuelle interesser.

På billedet ovenfor skal du bemærke, hvordan du uden at føle dig i rummet, kan næsten føle teksturerne: de bløde, plysjfibre i området, den hårde overflade af natbordet og den glatte tekstur af sengetøj.

Du skal sigte mod at opnå samme taktile mening i dit design. Når du leder efter elementer for at fylde rummet, skal du gøre en bevidst indsats for at inkludere en række forskellige teksturer. Mønstre, der passer godt ind i dit farveskema, vil også bidrage til at nå dette mål.

Runde rummet ud med accenter. Billede: Jeff Schlarb Design

Få kreativ med accentmaterialer

Her er ting, der bliver interessante: selvom de fleste elementer i monokromatiske rum skal passe i din ordinerede ordning, er der ingen hård og hurtig regel, der siger alt er nødt til at matche Dine accenter og tilbehør giver dig mulighed for at farve udenfor linjerne lidt.

På billedet ovenfor bemærker, at sofabordet har en metalfinish på den. Den finish bliver så gennem resten af ​​rummet gennem dekorative vaser, lamper, skriveborde og endda i rammen omkring væggen. Du kan gøre det samme med dit design, eller bruge et andet naturligt materiale, såsom træ eller sten.

Andet tilbehør, som f.eks. Væggen eller kastepuder, er også en god måde at snyde ud i dit design. Hvis du går denne rute, skal du dog sørge for, at de elementer, du vælger at opfylde denne rolle, inkluderer din base farve på en eller anden måde. Denne teknik holder dit design tæt sammenhængende, selvom det bøjer reglerne lidt.

Brug dette råd til at bringe et monokromatisk farveskema til dit eget hjem. Billede: Cliff Elmore Architects PLLC

Oprettelse af overbevisende indretning er et kærlighedsarbejde, men det betyder ikke, at du ikke kan tage et par genveje for at gøre processen lidt lettere. Vi har beskrevet et par praktiske tips til at hjælpe dig med at trække det monokromatiske udseende på den rigtige måde. Har du gode tips til dig selv? Hvad synes du om monokromatiske farveskemaer? Vil du prøve dette udseende i dit hjem? Del dine tanker med os i kommentarerne nedenfor!

Forfatter: Simon Jenkins, E-Mail

Efterlad Din Kommentar