Nye teknikker og gammel videnskab et bjerghus

Historien om denne usædvanlige bolig begyndte et stykke tid tilbage, men den mest interessante del fandt sted i 2010. Det var da arkitekterne Cadaval & Sola-Morales begyndte at arbejde på et renoveringsprojekt, der involverede den eksisterende folkestruktur.

Arkitektfirmaet blev grundlagt i 2003 i New York, og dets hovedmål er at levere intelligente designløsninger til projekter, der spænder fra store til små. Deres forskning og udvikling er fokuseret på at finde unikke løsninger til enkle problemer.

I tilfælde af Guinovart Florensa Residence var konteksten ret usædvanlig. Dette var et projekt, der var nødt til at genoplive et eksisterende hus lavet af tør sten, en traditionel teknik i området, der ikke rigtig gjorde meget godt, når det drejede sig om at fange synspunkterne eller nyde stedet.

Huset vi taler om ligger på toppen af ​​et bjerg og har udsigt over to dale. I løbet af dette projekt måtte holdet bevare den oprindelige struktur og skabe et nyt og moderne beboelsesrum under hensyntagen til den historiske kontekst.

Projektet er usædvanligt og bæredygtigt og kombinerer ny teknologi med gammel viden for at skabe et design der passer til det ekstreme klima. En række indvendige vandrette skillevægge tilbyder strukturel støtte og tjener som skillevægge, hvilket i sidste ende resulterer i adskillelsen af ​​bygningen i to uafhængige boliger.

Det første volumen har en lang og bred åbning, der lader det naturlige lys ind og giver den spektakulære udsigt til at blive en del af den indvendige indretning. Den anden mængde ser meget ud som et A-frame hus. Vinduerne i fuld højde skaber en åben facade, der bringer panoramaudsigt over bjergtop.

MoreINSPIRATION
  • Usædvanligt Mountain Home i Portugal
  • Den moderne arkitektur og usædvanlige form af Hill House
  • Moderne bjerg hjem i Aspen

Der er en stor arkitektonisk forskel mellem de to dele af huset. Den ene er solid, med udsatte stenvægge og små åbninger, mens den anden er åben og moderne. Ved at vedtage forskellige stilarter formåede arkitekterne at bevare en del af den eksisterende struktur og bringe den tilbage til livet, samtidig med at man tilføjede en udvidelse.

Resultatet er to separate hjem, en til faderen, den anden for sønnen, der kan tilbyde dem delte oplevelser og lade dem hver især nyde de ting, de kan lide med hensyn til arkitektur, indretning og alt andet.

Den moderne del af projektet har et minimalistisk interiør med panoramaudsigt fra køkkenet og opholdsstuen. Hovedfarven til interiøret er hvid, hvilket sikrer en lys og luftig stemning i hele. Den bruges i kombination med muntre gule og nuancer eller rød og grå for en god balance.

En loftmonteret pejs tjener som omdrejningspunkt i opholdsstuen og bliver den funktion, som møblerne er organiseret til.

Forfatter: Simon Jenkins, E-Mail

Efterlad Din Kommentar