Sådan bruges flere accentfarver i et rum

Accentfarver har længe været en yndlingsmetode. En accentfarve er en særlig nuance, der skiller sig ud mod resten af ​​rummet. Som sådan er accentfarver normalt fed og lyse. Skyggen kan ses i flere stykker, fra stolen puder til backsplash flise til at kaste puder. Inkorporering af accentfarve i hele rummet skaber en følelse af samhørighed. Men du behøver ikke at holde fast i blot en accentfarve. Du kan også bruge flere accentfarver i et mellemrum for at få et mere farverigt udseende. Læs videre for at lære at arbejde med flere accentfarver i et rum.

Den orange accentvæg og den store gule tæppe balancerer de to accentfarve nuancer godt. Billede: Nest Seekers International

Hold til en lignende skyggefamilie

Når det kommer til flere accentfarver, har du nogle få muligheder. En af de nemmeste måder at få udseendet på er at gå med to nuancer, der er i samme farvefamilie (dvs. varme nuancer eller kule nuancer).

Ved at vælge denne metode kan du være sikker på, at dine farver går godt sammen, og du kan kombinere dem på enhver måde, du ønsker. Du skaber enten et dristigt og lyst udseende eller en beroligende og cool atmosfære, uanset hvor du vælger at placere dine accentfarver.

Rød og blå er på modsatte ender af farvespektret, hvilket skaber fed kontrast. Billede: Meriwether Design Group

Prøv modsætninger

En anden mulighed er at bruge komplette modsatte nuancer, som i billedet ovenfor. Denne plads kombinerer rød og blå for mange visuelle interesser. Forskellige nuancer og teksturer i begge farver giver masser af stil.

For at få denne stil til at fungere godt, bør du ideelt kombinere nuancerne i afbalancerede forhold i hele rummet. På den måde er ingen del af værelset overvældende afsat til kun en skygge. Dette skaber et logisk, sammenhængende udseende, der virker både målrettet og velplanlagt.

Rainbow accenter forbedre kunstneriske rum og børnes værelser. Billede: Louie Leu Architect

Eksperiment med regnbue nuancer

Vil du gå ud over kun to nuancer? Prøv at bringe en regnbue af farve ind i dit værelse. Rummet ovenfor bruger regnbue nuancer mod neutrale hvide vægge og møbler, hvilket giver et sjovt, kunstigt udseende.

Hvad der hjælper med at bringe alle farverne sammen, er imidlertid elementer, der kombinerer regnbue stilarter. I dette tilfælde skal du kigge efter regnbue stykker på væggen, de flerfarvede penholdere og det stribede mønster oven på skufferne. Disse all-inclusive stykker er en indikator på, at du forsøger at gå regnbue, bringer alle farver sammen for et målrettet udseende.

Tekstur bryder sammen monotonyen af ​​solide accentfarver. Billede: Landemærke Custom Builder og Remodeling

Husk tekstur for flere accentfarver

En af de største regler for effektivt at bruge accent farver er at indarbejde en høj grad af tekstur. Bare fordi du bruger flere accentfarver betyder det ikke, at reglen går ud af vinduet.

For eksempel tage soveværelset ovenover: Ved at kombinere lilla og grønne i et stærkt tekstureret mønster på sengetæpper, ser de to nuancer bedre organiseret ud. Designet viser også, hvor godt to accentvægge kombinerer i et enkeltværelse, da accentvægge er den primære måde, hvorpå folk introducerer accentfarver.

Lyse blomster er en fantastisk måde at tilføje en subtil accent farve på. Billede: CCI Renovations

Vælg en dominerende og en subtil accent farve

Vores sidste tip er let: Vælg en farve for at definere rummet, og brug derefter din anden farve til subtly accent den. For eksempel kan du prøve en stor, lys orange accentvæg, som i badeværelset ovenfor. For visuel interesse giver en vase gule blomster lige nok af en ekstra pop.

Denne stil virker bedst, hvis du holder fast i samme farvefamilie, da den subtile farve normalt ikke er nok til at stå på egen hånd. Hvis du bryder ud af hovedfamilien, risikerer du at stilen ser for tilfældig ud.

Brug af flere accentfarver i dit hjem kan virke som en skræmmende opgave, men der er mange måder at opnå udseende på. Prøv et af disse tips, og du skaber en visuel godbid for alle dine gæster.

Vil du prøve noget af disse udseende? Hvilke accentfarver vil du gerne kombinere?

Forfatter: Simon Jenkins, E-Mail

Efterlad Din Kommentar