Decors, der fremhæver den mystiske natur af farven grå

Grå er en meget interessant farve. Hverken sort eller hvid, det er en farve, der låner attributter fra begge naboer og bruger dem på nye og inspirerende måder. Men før vi analyserer det i dybden, lad os først få adresse et spørgsmål om formularen. Der er i øjeblikket to forskellige former forbundet med denne farve: grå og grå. Begge kommer fra gammel engelsk og de henviser begge til det samme: den neutrale tone mellem sort og hvid. Så hvilken er korrekt, hvordan staver du farven grå? Svaret er meget enkelt: begge af dem. Formen "grå" er meget udbredt i Storbritannien, mens formen "grå" er mere populær på amerikansk engelsk.

Fordi det ikke har egen personlighed, gråparer godt med alle andre farver. Det låner karakteristika fra både sort og hvidt og er både dramatisk og lysende, så farverne er parret til at skille sig ud. For det meste tager grå et skridt tilbage og giver andre farver mulighed for at være synlige. Nogle gange har det en afbalancerende effekt på sine naboer. Det kan enten tone ned fed og stærke farver eller det kan lyse op nogle af de mere neutrale toner. Men uanset hvilken kombination af farver du beslutter dig for at oprette, husk at for meget grå på ét sted kan blive deprimerende, trist og kedeligt.

MoreINSPIRATION
  • Friske farvekombinationer: Farver, der går med grå
  • Hot Color Combo: Gul og Grå
  • Hvordan en grå sofa kan påvirke indretningen rundt om det

Grå er en elegant og formel farve, der gør den velegnet til bestemte typer rum som f.eks. Kontor eller spisestue. Det er dog bedst at undgå at bruge det i vid udstrækning er rum, der er beregnet til at fremme kreativitet. Bliv også væk fra for meget grå, når du udsmykker soveværelserne, fordi den ikke har den samme beroligende og afslappende virkning som blå eller andre farver, selvom den er neutral. Et andet rum, hvor gråt ikke er ment som hovedfarve, er værelser dedikeret til børn, der skal være munter og sjov.

Grå passer godt til industriområderne, og det er fordi disse områder er beregnet til at være utilitaristiske og funktionelle og ikke behøver at skille sig ud. Dette er en farve, der er pålidelig og praktisk, og som ofte betragtes som konservativ. Men det er ikke altid tilfældet, da visse kombinationer af toner med grå i deres sammensætning nemt kan tøve stereotyper. Den rolige og reserverede natur af denne farve gør det til et godt kompromis valg, når indretningen er baseret på sort og hvid og har brug for noget at blande disse to nuancer sammen på en harmonisk måde.

Forfatter: Simon Jenkins, E-Mail

Efterlad Din Kommentar