En lang og smal butik blev til en en-of-a-kind Loft

Det er ikke usædvanligt at høre om butikker, der på et tidspunkt blev omdannet til private hjem. Alligevel er det den første, vi stødte på med et så usædvanligt og vanskeligt layout. Denne plads plejede at være en butik indtil 2002, da R3 Architetti forvandlede det til en virkelig kølig hems.

Det usædvanligt lange og smalle layout af rummet gjorde projektet særdeles vanskeligt. Derudover medførte forskellige højder, at loftet i nogle områder var højere end i andre, men i stedet for at betragte dette som ubelejligt besluttede arkitekterne at udnytte situationen.

De skabte en lejlighed med to forskellige niveauer. Den nederste del rummer stuen, arbejdsområdet, køkkenet og det store badeværelse, mens loftet rummer et soveværelse. En ret praktisk måde at dele funktionerne og de sociale områder fra de private.

Holdet benyttede sig af højden af ​​lejligheden for at forlenge boligarealet. Men den sværeste og udfordrende ting handlede om, at der kun var to små vinduer placeret i de to modsatte ender af lejligheden. For at det naturlige lys skulle komme igennem og blive en del af rummene i centrum, besluttede holdet at bruge en glasskærmdør til at adskille mellemrummene.

Hertil kommer, at hele lejligheden har en farvepalet, der hovedsagelig er baseret på hvide og lyse farver. De to vinduer blev også forstørret. Så var der et andet problem: store og massive møbler ville have overvundet det smalle rum, så i stedet gav arkitekterne opholdsstuen en platform.

Atmosfæren blev hyggelig og afslappet, og der var også masser af opbevaringsplads nedenunder og ikke behov for yderligere møbler end nogle åbne hylder.

MoreINSPIRATION
  • Rummelig loftsbygning med åbent rum
  • Harmony tager en uregelmæssig form i en renoveret Brooklyn Loft
  • Lille, men lyse øverste etage med elegante designfunktioner

En skulpturel trappe suppleret med hvidkalkede murvægge giver adgang til loftområdet. Dens enkle, lige fremad design giver det et subtile industrielt udseende.

Det er klogt indbygget i platformen, der danner boligarealet.

Loftet soveværelset er mere af et sovekrog eller alkove. Der er kun en uigennemtrængelig gardinvæg, der adskiller den fra resten af ​​lejligheden. Sengen ligger på en platform med indbygget opbevaring nedenunder, og indretningen er en kombination af skandinavisk minimalisme og rustik charme. En god måde at skjule sengen på, få ekstra lagerplads og spar plads samtidig.

Køkkenet har også et gardin. Det er indarbejdet i en niche, og det tager fuld fordel af hver krog, kran og hjørne.

Badeværelset er som forventet lille, men det føles alligevel temmelig rummeligt og luftigt, og der mangler virkelig noget herinde. Glasbrusken hindrer ikke rummet på nogen måde.

Forfatter: Simon Jenkins, E-Mail

Efterlad Din Kommentar