Neato BotVac vs iRobot Roomba 980: Hvilken robotvakuum er bedre for dig?

Med vores teknologisk fremskredne verden er der en række vidunderlige bekvemme håndfri rengøringsmuligheder til rådighed, herunder robotstøvsugere. To af de robotte støvsugere anses af mange for at være de bedste på markedet i disse dage er Neato BotVac Connected og iRobot Roomba 980. Men som du vil have din robotstøvsuger til at fungere godt for dig i dit rum og for et stykke tid, hvilket af disse to kvalitetsstøvsuger er det rigtige valg for dig? Denne produkt sammenligning vil hjælpe dig med at vælge hvilket robotstøvsuger, der tager din rengøring til det næste niveau af forenklet.

Indhold

 • 1 Hardware og fysiske egenskaber
  • 1.1 brugergrænseflade
  • 1.2 Form og design
  • 1.3 Rengøringsbørste (r)
  • 1.4 Filtre
  • 1,5 batterier
 • 2 software
  • 2.1 Programmerbare funktioner
  • 2.2 Navigation og kortlægning
  • 2.3 Sensorer
  • 2.4 Rengøringsmetoder
  • 2.5 Wi-Fi aktiveret
 • 3 Pris
 • 4. Konklusion

Hardware & fysiske egenskaber

Brugergrænseflade

BotVac Connected har en farve LCD-skærm, som er praktisk og en brugervenlig grænseflade. Roomba 980 har et sæt let tilgængelige multifunktionsknapper. Begge robotstøvsugere har tilsvarende rengøringsevne, men hvis måden du indstiller disse rengøringsmåder op er vigtig, er denne brugergrænsefladeforskel vigtig at overveje.

Form og design

Neato BotVac Connected er et D-formet vakuum. Denne kombination af hjørner og kurver gør det muligt for robotvakuumet at nå længere ind i hjørnerne for grundig ren. Rengøringsbørsten (detaljeret næste) er placeret i vakuumrobotens lige kant foran hjulene. Roomba 980 er et rundt vakuum med rengøringsbørsten placeret mellem hjulene. Dette cirkulære design er populært blandt robotstøvsugere, da det gør det lettere for vakuumet at dreje og navigere mere komplekse rum, såsom dem med masser af vægge og møbler ben. På grund af børstepositionen mellem hjulene, kan Roomba 980's hjul undertiden selv blive snavset og sprede snavs rundt, fordi de forbinder med snavs på gulvet samtidig med børsten selv.

Rengøringsbørste (r)

Roomba 980 anvender to rengøringsbørster i sin ene hovedbørste, der roterer i modsatte retninger, der beskrives som en "tanglefri børste." Ideen bag dette system er, at vakuumet kræver mindre vedligeholdelse i det hele taget, da mindre snavs og hår bliver tilsluttet i de roterende børster. Der er også en sidebørste på Roomba 980 for at gøre hjørnetilpasningen lidt bedre. BotVac bruger en enkelt primær rengøringsbørste, som kræver en smule mere vedligeholdelse at holde rent. Denne enkelt børste er bredere end Roomba (næsten bredden af ​​vakuumet selv), som gør det muligt for BotVac at dække mere område med hver vakuumpas. BotVac har også en sidebørste til rengøring af værelsekanter.

filtre

Roomba 980s filter er HEPA-certificeret. BotVac Connected's filter er ikke, selvom begge støvsugerfiltre anses for at være højtydende. Denne værdiansættelse betyder, at filtre er i stand til at opfange finere partikler end et basisfilter. Flere partikler betyder mere opbevaringsplads, der kræves i støvbakken. De to er ens: Roomba 980 har en 0,6 l snavsbeholder, BotVac Connected har en 0,7 l snavs.

Boundary Markers: Både BotVac Connected og Roomba 980 kommer med grænsemærker, der giver brugeren mulighed for at begrænse bestemte områder. Den primære forskel mellem de to støvsugers grænsemærker er, at BotVac er passiv og kræver ingen batterier. Roomba 980'erne kræver batterier.

Batterier

Begge robotvakuummodeller bruger lithium-ion-batterier, som har tendens til at vare et par timer. De opkræver også pålideligt.

Software

Programmerbare funktioner

MoreINSPIRATION
 • Et nærmere kig på Neato Botvac Connected: Design, Features, & Performance
 • iRobot Roomba 980 Review - Den gode, den dårlige, og den nederste linje
 • Bedste Robot Støvsuger på markedet i dag

Begge iRobot Roomba 980 Neato BotVac Connected har nyttige programmerbare funktioner, som forprogrammeret planlægning og evnen til selvladning. Det betyder, håndfri, du behøver stort set bare at tømme snavsbakken og fjerne den lejlighedsvise rengøringsbørste (især BotVac's).

Navigation & Kortlægning

Fra sine tidligste robotstøvsugere har Neato været en innovator inden for begrebet systematisk støvsugning. Neato robotstøvsuger bruger 360 graders laserområde-sensing teknologi til at oprette et kort over dit hjems gulv. Dette kort bruges derefter til at navigere robotstøvsystemet systematisk gennem rengøringsprocessen på en metodisk og effektiv måde. Denne metode giver mening, fordi det generelt er den måde, hvorpå folk støvsuger, når de er ved roret. Det er både mere grundigt, fordi du ikke mangler hele klumper af gulv, men det er også hurtigere. For det andet har dette navigations kortlægningssystem af Neato's gjort det muligt for batteriet at rense flere kvadratiske optagelser på grund af effektiviteten.

I modsætning til tidligere Roomba støvsugere har Roomba 980 skiftet til samme type systematisk navigation. Det bruger en algoritme til simultan lokalisering og kortlægning (SLAM) til at kortlægge gulvet. Denne type kortlægning bliver mere og mere almindelig blandt robotstøvsugere, hvilket gør det muligt for vakuumet at opbygge og derefter opdatere i realtid et kort over gulvet, mens det er rent.Roomba 980's SLAM indebærer en 45 grader kamera vinklet mod loftet, hvilket resulterer i en visuel SLAM, i modsætning til BotVac's laser SLAM. Ulempen med den visuelle SLAM er, at den er mindre effektiv eller slet ikke fungerer i mørket, fordi kameraet ikke kan se, mens BotVacs laserteknologi kan fungere i enhver belysning. Dette er også nyttigt, hvis batteriet løber tørt i midten af ​​en rengøringssession; Roomba 980 kan genoplægge, genoplade og derefter vende tilbage til, hvor det endte.

Sensorer

I lighed med det, der blev diskuteret i afsnittet Navigation & Mapping ovenfor, spiller sensorer en vigtig rolle i hvert robotvakuums effektivitet. BotVac bruger et primært laser "øje", der bruger infrarødt lys til at scanne rummet og oprette sit interne kort. Der er også klippesensorer, som hjælper roboten med at undgå at falde, og kofangersensorer, som gør det muligt for vakuumet at dreje en anden retning, hvis den støder på noget. Roomba 980 bruger også klint- og objektfølere samt vægfølere, som giver robotvakuumet mulighed for at følge langs en væg, da det rengøres for større effektivitet.

Rengøringsmetoder

Både BotVac og Roomba 980 kan bruge en spotrensningstilstand, som hjælper vakuumet til at målrette mod et lille specifikt område. Begge støvsugere er også i stand til at detektere gulvetype og justerer derefter automatisk sugekraften baseret på den detektion. Roomba 980 kombinerer optiske og akustiske sensorer til måling af snavstilstedeværelse og kan tilpasse Spotrensning i overensstemmelse hermed. Udover Spot-tilstanden har Roomba 980 stort set samme motorhastighed til rengøring. Du kan vælge Roomba 980 til at lave to passager for en grundig ren.

BotVac har et valg af Eco eller Turbo rengøringsfunktioner. I Eco er støvsugeren mere støjsvage, hvilket er en bekvem funktion, hvis du tilfældigvis kører dit robotvakuum, mens du er hjemme. Turbo-tilstand indebærer, at børstemotoren kører med fuld kapacitet for at hente det mest mulige snavs og snavs.

Wi-Fi aktiveret

Begge støvsugere i denne produktsammenligningsartikel er wi-fi-aktiverede. Dette betyder, at hver enkelt kan styres med en smart telefon eller anden smart enhed via en app hvor som helst der er internettet. I grunden bliver din smarte telefon robotens vakuums fjernbetjening, ud over at informere dig om snavspladsens fyldningsniveau og batterilevetid. Du kan også for begge støvsugere bruge din smartphone netop som en fjernbetjening og endda styre vakuumet manuelt, hvis du vil.

Pris

Selvom robotvakuum ikke er billigt, er der en mærkbar prisforskel mellem de to. IRobot Roomba 980 koster omkring $ 900. Neato BotVac Connected koster omkring $ 700. Begge robotstøvsugere har systematisk rengøring, selvladning og dobbeltpasning. Begge vil gøre et godt stykke arbejde på at holde dine gulve rene, mens du holder håndfri.

Konklusion

Mens både robotstøvsugere giver mange tiltalende funktioner og rengøringsmekanismer anbefales det at se nærmere på de funktioner, der er mest relevante for din livsstil og situation. I dag er mange eksperter enige om, at Neato BotVac Connected er det foretrukne robotvakuum, især til den lavere pris. Men det er svært at ignorere de yderligere 20 års designoplevelse på Roomba, der kulminerede i iRobot Roomba 980. Det lader til, at du virkelig ikke kan gå galt med enten mulighed.

Forfatter: Simon Jenkins, E-Mail

Efterlad Din Kommentar