Neutrale farver i boliginteriør og hvorfor du har brug for dem

En stor del af indretningen er at kunne vise din personlige stil gennem dit hjemindretning. Det er så uheldigt, at neutrale farver har fået et dårligt ry blandt visse kredse som værende "kedelige", "builder grade" og "generic." Neutrale farver er et kritisk element i et vellykket hjeminteriør af flere årsager, ikke mindst er deres evne til at understøtte enhver stil.

Neutrale farver kombinerer til at skabe alsidige neutrale farveskemaer, der er en ideel palette for enhver rums stil. Neutrale er ikke kun pålidelige til brug i dekoration, men de spiller også en afgørende rolle for at give visuel relief, kulisser og en beroligende atmosfære. Vi tager et kig på hver af disse fordele ved neutrale i denne artikel.

Selv om de er alsidige og passende (og nødvendige) for enhver stil af indretning, fungerer neutrale farver særligt godt i moderne interiører. Dette skyldes, at neutrale farver tillader fantastiske arkitektoniske elementer i moderne design at blive fokuseret (i modsætning til dristige farver, der tager fokus væk fra arkitektur).

Hvad er neutrale farver?

Før vi dykker for dybt ind i fordelene ved at bruge neutrale farver i din indretning, lad os kort gennemgå hvilke neutrale farver der er. Teknisk set betyder det i sammenhæng med interiørdesign, at neutral betyder farven, selvom selv neutrale har undertone, der spiller en afgørende rolle i deres succesfulde brug. Neutrale farver findes typisk ikke på farvehjulet, fordi de indeholder nuancer af sort, hvid, grå, beige, elfenben, taupe og brun.

Neutrale farver kaldes undertiden som "jordtoner", hvilket betyder, at de grundlæggende farver, der findes i og omkring jorden, er neutrale. Det er vigtigt altid at overveje undertone af enhver neutral farve, du vil bruge, uanset om det ligner en "jordton" eller ej. Case-in-point, elfenben kan have pink eller gyldne undertoner, mens hvid kan være mere gul eller endog blå. Genkend disse undertoner, når du vælger den neutrale palette til dit rum.

Hvorfor bruge neutrale farver?

Der er en række grunde til at vælge neutrale farver til brug i dit hjem; vi vil gå over flere af dem i dette afsnit. Måske appellerer alsidigheden til neutrale til dig, eller det faktum at brug af neutrale farver gør det lettere at dekorere. Lad os tage et kig på en række fordele ved neutrale farver i dit hjem indretning.

Neutrale farver vil altid være klassiske.

Dette er måske et af de mest tiltalende aspekt af neutrale farver: De er klassiske og sandsynligvis vil du ikke blive træt af dem hurtigt, hvis nogensinde. Du kan nemt indarbejde trendy og / eller levende farver og udskrive ind i din indretning, når du har lyst til det, hvis dit dekorationsgrundlag er opbygget omkring neutrale farver. Nogle kan overveje neutrale farver som en investering, der sikrer et interiør, der aldrig bliver gammelt, i modsætning til, at læbestiftets røde accentvæg eller det lyse blå "kystnære" soveværelse, som du lige måtte have.

Neutrale farver fremviser din personlige stil.

Dette begreb går imod tankegang for nogle mennesker, men det er den absolutte sandhed. Når neutrale farver bruges som den primære baggrund for dit indretning, kan din personlige stil skinne. Det kommer til forkant, og alle detaljer og stykker og accenter, der gør din stil, hvad det er, er i fokus. Denne indvirkning er meget sværere at opnå (eller endog umuligt), når din stil konkurrerer med udsagnsfarver.

Neutrale farver fremhæver tekstur.

I lighed med deres evne til at understrege din personlige design stil har neutrale farver også mulighed for nemt og problemfrit at fremhæve tekstur. Tekstur er et vigtigt element for at skabe et varmt, indbydende og behageligt indretning. Tænk på bløde puder, rørende puder, hyggelige tæpper. Alle disse elementer kombinerer for at skabe et rigtig venligt rum.

MoreINSPIRATION
  • Et meget lyst og luftigt hjem med jordiske farver og neutral varme
  • En guide til brug af neutrale farver i hjemmet
  • Hvad er neutrale farver og hvorfor skal jeg bruge dem?

Neutrale farver viser møbler.

Store møbler er stoltheden af ​​enhver, der elsker dekoration og indretning; det står til grund, at du vil vise det, ikke? Neutrale farver, især på store rum som vægge, giver den perfekte "usynlige" baggrund, imod hvilke møbler med flotte linjer og kurver kan pope. Dette gælder især i moderne og moderne indretning, hvor de rene linjer af ens møbelinjer er nøglen til den overordnede stil.

Neutrale farver er stilistisk alsidige.

Neutrale farver er bogstaveligt talt passende for og effektive i enhver form for rum. Det er ligegyldigt, om du foretrækker moderne eller gammel verdenstil, traditionel eller eklektisk, moderne eller bondegård - neutrale vil være din go-to for et godt design. Derudover vil neutraler faktisk ændre følelsen af ​​dit stylede rum med hvide og lysegrå vægge (populære neutrale nu) skaber en ren, rummelig følelse og taupe og mørkere grå vægge, der giver en øjeblikkelig følelse af hygge og varme.

Sådan bruger du neutrale farver?

Overforstimulerende ting her er neutrale farver bedst anvendt i indretning på to måder: (1) som et blødt, ofte monokromatisk rum, der udstråler stille varme eller (2) som et næsten usynligt baggrund for mere dramatiske farver og accenter. For eksempel overvej forskellen i et rum fyldt med bløde nuancer som beige, elfenben og elefantgrå (beroligende) og en der inkorporerer sort / hvid (dramatisk). Tone-on-tone neutraler vil altid være mere subtile end levende stænk af mættede neutrale farver.

Brug neutrale farver til at fremhæve form.

Dette kan være en fordel eller en skade for neutrale farver, måske, afhængigt af formen på dine møbler og arkitektur. Men neutrale farver er en glimrende måde at skære ud af det visuelle rod i en række dybere farver, hvilket igen skaber vægt på og efterfølgende forståelse for smukke linjer, kurver, vinkler og silhuetter i dit design.

Brug neutrale farver i kompleks design.

Overvej det faktum, at nogle gange kommer komplekse designs og arkitekturer til at eksistere i dit hjem eller rum. For at skære ned på det potentielt overvældende visuelle angreb, vil neutrale farver endda spilleområdet, så at sige. Du kan så bruge bit af farve som strategisk vægt på kun de dele og stykker, du vil blive bemærket.

Brug neutrale farver for at lette visuel ked af det.

At sammensætte en brugerdefineret neutral farvepalet, der passer perfekt til din smag og plads, er så givende. Neutral-på-neutral indretning har en særskilt æstetisk virkning uden at føle sig gnist eller over-the-top. Nøglen er at holde accent farve (er) involveret, men minimal og at bruge neutrale med tilsvarende mætning og tone.

Brug neutrale farver, når du har bestemt din fyldte farvepalet.

Nogle kan føle at dette er den modsatte rækkefølge af dekoration - skal du ikke starte fra fundamentet (neutrale farver) og arbejde dig op (accent farver)? Svaret er: normalt ikke. Hvis du har en ide om, hvilke andre farver du vil have i dit rum, vil det være meget nemmere at arbejde baglæns for at finde den neutrale, som bedst passer til disse accenter. Overvej også andre rumbegrænsninger, såsom naturligt lys (eller fraværet af det) og dine personlige præferencer for rummelighed / hygge.

Brug neutrale farver til at indstille tonen.

Hvis dit rum er stort og har adgang til masser af naturligt lys, har du virkelig det hele neutrale farvespektrum at vælge imellem; du kan virkelig ikke gå galt. Men hvis dit rum måske er lidt mindre og / eller har begrænset naturligt lys, kan du være bedre at vælge en lysere farvetone neutral, der vil lyse rummet lidt. Mørkere vægge er perfekte, når du vil skabe en hyggelig og intim følelse i rummet, men effekten kan være afskrækkende, når rummet begynder at føle trange og mørke.

Brug Neutral Farver i samme Tone Familie.

Grå er absolut en populær neutral lige nu, men der er mange ting at overveje, når du vælger hvilken grå farve (eller noget neutralt, for den sags skyld) du skal bruge. Mens kontrast i indretning og design er godt, er sammenstød og inkonsekvens ikke. Varmt taupe vægge vil for eksempel fungere godt med en rig marinebøsse, men vil se ud af sted med en orange rød rød sofa. I sidste ende vil brugen af ​​neutrale i din indretning hjælpe dig med at elske dit klassiske rum længere.

Forfatter: Simon Jenkins, E-Mail

Efterlad Din Kommentar