Arkitektoniske landemærker Gamle og nye er højdepunkter i New York City

Mens Broadway og Frihedsgudinden er store træk i The Big Apple, er der mange New York City arkitektoniske vartegn, der er "must see" -steder. Fra ikoniske eksteriør silhuetter til spektakulære interiører, har byen et væld af arkitektoniske mesterværker, der skal være på din rejsedagbog. Nogle er velkendte, mens andre kan være lidt under radaren, men alle er værd at tid og kræfter at se. Turister og lokalbefolkningen kan tour disse landemærker, nyde formerne, detaljer og konstruktioner innovationer, der gør de berømte bygninger og strukturer berømte.

Flatiron Building

Sandsynligvis den mest ikoniske bygning i New York City - som ofte bruges som et symbol på byen - er Flatiron-bygningen. Oprindeligt kendt som Fuller Building, ligger den trekantede bygning på 175 Fifth Avenue. Faktisk tager det op et trekantet fast ejendom afgrænset af Fifth Avenue, Broadway og East 22nd Street. Dens konstruktion var mulig takket være en ændring i byggekoder, der eliminerede den nødvendige brug af murværk, så bygherrer kunne bruge et stålskelet. Den 22-etagers kileformede bygning siges at blive opkaldt efter støbejernstøjets jern af den æra. Over tid tog kvarteret omkring bygningen samme navn, nu kendt som Flatiron-distriktet.

Empire State Building

En anden genkendelig profil i New York City er Empire State Building. Art deco tårnet tilbragte 40 år som byens højeste bygning indtil slutningen af ​​1970, da det nordlige tårn i World Trade Center blev afsluttet. Efter at tårnene blev ødelagt den 11. september 2001, var det igen den højeste indtil 2012, da det nye One World Trade Center blev bygget. Det populære vartegn var den første bygning med mere end 100 etager. Hvert år siden åbnet, besøger omkring 4 millioner mennesker observatorierne, som er på 86. og 102. etage, for at få et fugleperspektiv på Manhattan og de omkringliggende byområder.

Ansonia Hotel

Nord for stærkt besøgte Midtown, på Upper West Side af byen, sidder en Beaux Arts bygning med stor arkitektur - såvel som et skandaløst og bohemisk ry. Oprindeligt bygget til at være "det storslåede hotel på Manhattan", Ansonia består nu af ejerlejligheder. Det oprindelige boligområde havde haft 1.400 værelser og 320 suiter og er opkaldt efter den industrialist, der ejede Ansonia Clock Company. Blandt bygningens oddities var gården på taget, som i sin storhedstid havde hundreder af kyllinger og andet husdyr, indtil det blev lukket i 1907. Fra riggen af ​​1919 World Series til sex klubber og berømte beboere som opera sanger Enrique Caruso , hvad der gik ind under det parisiske mansardtak var lige så kompleks og spændende som bygningens udvendige design.

Woolworth Building

En slående neo-gotisk bygning på New Yorks skyline var Woolworth-bygningen oprindeligt beregnet til at være en 20-etagers bygning, men blev i sidste ende bygget med 60 historier. Da den blev færdiggjort i 1912, blev den verdens højeste bygning og også hjemsted for verdens højeste skorsten. Det regerede som den højeste struktur, indtil Chrysler-bygningen tog spotlyset. Lobbyen betragtes som en af ​​de mest spektakulære af sin tid, marmorets sportsvægger, et grand farvet glasloftlys og fantastiske mosaikker på det hvælvede loft. Det blev tegnet af amerikansk arkitekt, der til sidst gik på at designe den bygning, der huser USA's højesteret.

Trinity Church

Trinity Church, der sidder på Wall Street og Broadway i Lower Manhattan, kan være omgivet af skyskrabere, men det var engang den højeste bygning i byen. Den nuværende kirke er faktisk den tredje bygget på samme sted, færdiggjort i 1846, og det betragtes som "det første og fineste eksempel på gotisk revivalarkitektur." En gang et fyrtårn for dem, der ankommer i New York Harbour, er Trinity Church spire 25 historier høje, toppet med et forgyldt kors. Kirkens fristed består af skyhøje træbuer, og de farvede ruder er nogle af de ældste i USA.

New York Public Library

Selv dem, der ikke er bibliofiler, vil gerne sætte New York City Public Library på de steder, de skal besøge. Beaux-Art arkitektur stiler bygningens massive og imponerende ydre, bevidst bevogtet af marmor løver, tålmodighed og fasthed. Byens hovedbibliotek blev bygget i 1911 og var dengang landets største marmorbygning med mere end en million bøger og 75 miles hylder. Venture inde for at tage i Rose Main Reading Room, som for nylig blev restaureret til storhed, med sin indviklede coffered loft og rækker af læsningstabeller.

Grand Central Terminal

Langt mere end blot en pendeltogstation, trækker New York Citys Grand Central Terminal mere end 750.000 mennesker om dagen, der besøger milepælet for at shoppe og spise. Folkemængderne her er næst kun til Times Square. Beliggende på 42nd Street og Park Avenue, blev det bygget i 1891 i højsæsonen af ​​togrejser. Den 48 hektar store facilitet har flere platforme end nogen anden jernbanestation - hvor som helst. Ud over den imponerende store udstrækning af hovedkonkurrencen er uret på 42nd Street-facaden meget speciel, fordi den har verdens største eksempel på Tiffany-glas.De omkringliggende skulpturer af Minerva, Hercules og Mercury blev designet i Frankrig og udskåret i USA.

Et World Trade Center

MoreINSPIRATION
  • Sofistikeret New York ejerlejlighed til salg
  • 16 betagende by wallpapers design
  • Rummelig 230 West 10th Street Real Estate i New York

Del memorial, del symbol på nationens optimisme og modstandsdygtighed, står One World Trade Center (WTC) nu hvor tvillingtårne ​​i det oprindelige World Trade Center stod før 9/11. I øjeblikket den højeste bygning på den vestlige halvkugle rammer den en højde på 1.776 fod, en direkte henvisning til året, hvor USA's uafhængighedserklæring blev underskrevet. Bygningens observatorium blev åbnet i 2015. Designet af Daniel Libeskind og David Childs har en 185 fod høj vindueløs betonbase til sikkerhed og er klædt i vinklede glasvinder. Fra 20. etage formater tårnets kubiske fods firkantede kanter sig til otte høje ensfarvede trekanter. Komplekset skal omfatte fem højhuse kontorbygninger bygget langs Greenwich Street. Det nationale 11 september Memorial & Museum, der ligger lige syd for One World Trade Center, hvor de oprindelige Twin Towers stod.

Metropolitan Museum of Art

Mens der er utallige grunde til at besøge Metropolitan Museum of Art i New York (kendt som The Met), har nogle af dem intet at gøre med udstillingerne. Den Beaux-Arts facade på Femte Avenue, de skyhøje haller og trapper inde og den massive størrelse af strukturen tegner arkitektoniske buffs også. I 2016 hilste Meten 7,06 millioner besøgende velkommen til verdens tredje travleste kunstmuseum. Mens det startede som en mere beskedent størrelse facilitet, de mere end 20 bygninger og tilføjelser, der omfatter museet i alt mere end 2 millioner fødder og næsten en kvart mile i længden. Åh ja, og alt det rum rummer spektakulære samlinger af mange slags.

Waldorf Astoria

Med et internationalt ry for luksus og berømthed er Waldorf Astoria New York en art deco bygning, der blev bygget på Park Avenue, da Empire State Building fordrev de oprindelige Waldorf og Astoria Hotels. Fra 1931 til 1963 var Waldorf Astoria verdens højeste hotel. Dens offentlige rum er legendariske for deres overdådighed og klassiske storhed, og gennem årene har mange berømte mennesker boet som Marilyn Monroe, Cole Porter, Herbert Hoover og Frank Sinatra sammen med utallige flere. Desværre er hotellet i øjeblikket lukket for tre års renovering, i hvilket tidsrum mange af områderne forventes at blive omdannet til ejerlejligheder.

VIA 57 West

Stående ud på vandet på grund af sin usædvanlige silhuet og lyse hvide facade, er VIA 57 West en boligbygning designet af Bjarke Ingels Group, et arkitektfirma fra Danmark. Bygningen har en spændende tetrahedron form, der skifter 35 historier på West 57th Street i Hell's Kitchen kvarter på Manhattan. Denne struktur, der er beregnet til at være fusion af et tårn og en gårdhave lejlighedskompleks, var firmaets første projekt i byen. Det er opkaldt efter downslope af West Side Highway, der fungerer som en uformel indgang til Manhattan. Det unikke udseende af bygningen er forbedret af balkoner, der er indstillet i en 45 graders vinkel, hvilket danner et uventet mønster.

Queensboro Bridge

Blandt de 21 broer, der forbinder Manhattan med andre bydele, er der flere, der er ikoniske, og denne liste omfatter Queensboro Bridge. Dette span er også kendt som 59th Street Bridge. Krydsende østfloden forbinder cantileverbroen Long Island City i Queens bydel med Upper East Side of Manhattan. Det passerer også over Roosevelt Island. De to niveauer af trafik er ofte pakket med biler og fodgænger- og cykelbaner er godt rejste.

Brooklyn Bridge

Siden den dag, den åbnede i 1883, har Brooklyn Bridge været et ikonisk vartegn i New York City. Kryds østfloden for at forbinde Manhattan til Brooklyn, det er blandt de ældste broer i landet. Kaldes en hængebro, det bruger faktisk et hybrid design, der er et kabel-forblev / suspension bro system. De massive tårne ​​er lavet af kalksten, granit og cement. En meget unik funktion er hvælvingerne og rummene indbygget i forankringen, der blev udlejet for at hjælpe med at samle penge til sin konstruktion. Nogle blev brugt til at opbevare vin på grund af den konstante temperatur på 60 ° C indeni.

Central Park

Intet besøg i New York City er komplet uden mindst en kort gåtur i Central Park, en urban oase, der dækker 843 acres, der deler Upper West Side fra Upper East Side. Designet af kendte landskabsarkitekter Frederick Law Olmsted og Calvert Vaux blev parkens første område åbnet i 1858. Parken har modstået flere fald i sin historie, hver gang genoplivet. Den seneste begivenhed førte til oprettelsen af ​​Central Park Conservancy i 1980, som nu forvalter parken i et offentlig-privat partnerskab. Parken har et stort antal attraktioner, herunder karrusellen, en skøjtebane og en zoologisk have.

Washington Square Park

Anden kun til Central Park som en af ​​byens mest kendte, Washington Square Park er mere end blot en typisk park. Det er et mødested for kulturelle aktiviteter og har altid haft en tradition for manglende overensstemmelse og måske oprør. Dens nærhed til New York University og beliggenhed i Greenwich Village holder det livligt og populært. Washington Square Arch tjener som den nordlige indgang til parken, og et springvandsområde er altid populært hos både beboere og turister. Buen, lavet af Tuckahoe marmor, blev oprindeligt lavet af træ for at fejre George Washingtons indvielse, men fordi det var så populært, blev der bygget en permanent i parken.

World Trade Center Transport Hub

Da det nye One World Trade Center (WTC) også havde brug for en ny transitstation, der gav anledning til World Trade Center Transportation Hub. Stationen og det store detailkompleks blev åbnet den 3. marts 2016 og har en stor mezzanin under National September 11 Memorial Plaza. Den ovennævnte del af navet kaldes Oculus og fører til alle transportplatforme samt giver en underjordisk forbindelse til Westfield World Trade Center Mall, der åbnede i 2016. Designet af den spanske arkitekt Santiago Calatrava er lavet af glas og stål og var beregnet til at ligne en due under flyvning.

Forfatter: Simon Jenkins, E-Mail

Efterlad Din Kommentar