New Yorks Zaha Hadid Residence er et palads med kurver og stil

Som hendes første projekt i New York og en af ​​hendes sidste før hendes uventede død, er Zaha Hadids design til 520 West 28th Street en meget speciel bygning - en meddelelse om kunst og arkitektur. Udover at være et fantastisk arkitekturarbejde, ligger bygningen i en førsteklasses beliggenhed langs byens High Line, som er en 1,5 kilometer lang forhøjet park på et tidligere jernbanespor. Det flerniveauede design afspejler de forskellige lag af liv i de omkringliggende områder.

Ikke overraskende er designet identificeret som Hadids signaturstil. "Det er skulptur beboet," Tiago Correia, USAs direktør for Zaha Hadid Architects, fortalte Architectural Digest. Den anerkendte arkitekt var en banebrydende kvindelig global designstjerne, og den blev kaldt "dronningen af ​​kurven" for hendes blændende design, hvoraf de fleste afskedede lige linjer og hårde vinkler.

Hadids design til New York City boligbygning har split niveauer, der er defineret af en ramme, der ligner sammenlåsende chevrons. Ansigtet er håndlavet fra 900 stålpaneler i en hyldest til Chelsea-kvarterets industrielle fortid og New Yorks arkitektoniske historie. Den svarte finish blev opnået med en speciel antikproces, der involverer orbital børstning og håndtoning, hvilket hjælper bygningen med at blande sig med omgivelserne.

Det spændende split-level design er arkitektens "urban layering" -koncept, der går imod det traditionelle koncept for en bygnings gulve. Zig Zag bøjninger og kurver langs kanterne og terrasserne, indpakker rundt og forbinder gulvene.

Design og konstruktion af 11-etagers boligbygning viser en ekspertviden om materialer, hvordan de fremstilles og de følelser, de formidler til beboere såvel som udefraværende observatører. Ydersiden af ​​den L-formede struktur er børstet og tonet med hånden for at hjælpe den med at komplementere de andre strukturer, der udgør kvarteret langs High Line. Gulvpladerne dominerer bygningen, skiver over den glasagtige facade, morphing ind i den næste, hvor sektionerne fletter sammen og niveauerne afviger. Metaludformningen stikker også ud fra bygningen for at forme de balkoner, der kører langs bygningen og tilbyder udsigt over den høje linje og ud over.

Denne opfattelse af de afrundede hjørner og buede glasafsnit eksemplificerer den følelse af fluiditet, som Hadids designs indbefatter. Dette kommer fra glasruderne, udskåret metal og glasbarriere på balkonen. Faktisk præsenterede de konvekse og konkave kurver n designen særlige udfordringer, der krævede en række forskellige glasfremstillingsprocesser, der gav lidt forskellige resultater.

Inde i bygningen er der kun 39 spektakulære boliger, der har et futuristisk design og 11 fods lofter. Interiors omfatter Boffi køkkener fra Zaha Hadid Design og de nyeste teknologier, der er integreret i bygningen og lejlighederne, herunder automatiseret parkeringsservice og opbevaring. Desuden gør designet brug af mange kerner, der tillader de fleste beboere at have private indgangslobbyer.

Indgangen til bygningen er en lobby med dobbelt højde, og faciliteterne inkluderer fællesarealer, en udendørs have og underholdningsrum med IMAX teater sammen med legerum. Den indendørs pool er rapporteret at have en vand funktion og ovenlys for at tillade naturligt lys lysere 75-fods saltvandssystem swimmingpool.

De 39 boliger er tilgængelige i størrelser fra to til fem soveværelser, og priserne starter på 4,95 millioner dollars. Bygningen er dækket med en triplex penthouse, der blev opført for $ 50 millioner.

MoreINSPIRATION
  • Zaha Hadid New York Residence er et kunstfuldt byhus
  • Dubai Opera House af Zaha Hadid
  • Den højteknologiske Corian køkkenø ved Zaha Hadid

=

Hadids karakteristiske bygninger har omdefineret skylines over hele kloden. Denne kunstige bygning er et fyrtårn blandt de rektangulære skyskrabere, der befolker det meste af New York City. Det er et passende design til High Line-kvarteret, som omfatter mere end 350 kunstgallerier, herunder det berømte Whitney Museum på sporet.

Forfatter: Simon Jenkins, E-Mail

Efterlad Din Kommentar