Ikke-giftige rengøringsløsninger til tæpper og gulve

Når du renser et værelse, føles det bare ikke rent nok, før du også tager hånd om gulvet. Når et tæppe er friskrenset, virker hele værelset friskere. Men at finde den rigtige rengøringsløsning kan være svært, især i betragtning af alle valgene fra handel. Det er derfor, vi har besluttet at lave en liste over ikke-giftige rengøringsmidler og også give dig nogle opskrifter, du måske vil prøve.

Tæppe rengøringsmidler.

For at holde tæppet rent og smukt skal du bruge to typer rengøringsmidler. Den første kategori omfatter spotrensere, disse kan bruges til små områder som pletfjerner. Den anden type omfatter tæpperensere, der bruges til at rengøre hele tæppet.

Tæppe rengøringsmidler fundet i handel.

Med så mange muligheder at vælge imellem kan det være meget svært at skelne mellem disse typer på markedet. Det er endnu vanskeligere, når nogle tæpperensere gør sig til at være grønne og miljøvenlige, når de faktisk ikke er det. Hvis du vil være sikker på at du vælger en ikke-giftig rengøringsmiddel, skal du altid kigge efter godkendelsesmærket fra Carpet and Rug Institute eller til Green Good Housekeeping Seal.

Hjemmelavede rengøringsmidler.

Nogle gange er den bedste måde at være sikker på at du bruger en ikke-giftig tæpperensor til at gøre det selv. Her er nogle gode forslag. For eksempel, når du laver en pletrenser, kan du bruge ingredienser som vegetabilsk sæbe, hvid eddike, bagepulver, vand og æteriske olier. Hvis du ønsker at lave en tæpper, så kan du prøve at blande nogle majsmel eller bagepulver med 20 eller 30 dråber af din æteriske æteriske olie. Drys det hele over tæppet og støvsug det op efter et par minutter.

Men tæppet er ikke den eneste, der skal rengøres. Du bør også tage sig af gulvet. Hvis du har trægulve i dit hjem, så kan du prøve denne opskrift: Hæld først ½ gallon varmt vand i en mop spand, og tilsæt derefter ½ gallon destilleret hvid eddike. Tilsæt 15 dråber pebermynteolie og skrubbe gulvet. For vinyl, sten eller flisebelagt gulv har vi en anden opskrift: 1 gallon varmt vand, ½ kop hvid eddike og en tsk. af babyolie. Du rengør og polerer gulvet på samme tid.

Naturlige ingredienser til brug i DIY rengøringsmidler.

MoreINSPIRATION
  • Fem hjemmelavede rengøringsopskrifter med enkle ingredienser
  • 10 Alle Naturlige Løsninger til Forårsrengøring
  • Ideer til rengøring af køkkenet naturligt og effektivt

Hvis du er den type person, du hellere foretager rengøringsopløsningen selv, end at købe noget fra en butik, simpelthen fordi du vil være sikker på, at det er godt, eller fordi du finder det lettere på denne måde, så er der en liste over ingredienser, som du kan brug med al tillid:

Eddike.

Hvid eddike er perfekt til opløsning af fedt og kalkaflejringer. Det er fantastisk til køkkenet og badeværelset. Også eddike er meget blid, så du kan også bruge den på trægulve. Bland bare ¼ til ½ kop eddike med vand, og du får en vidunderlig rengøringsmiddel, som du kan bruge til alt.

Citronsaft.

En anden stor substans, der er meget effektiv til rengøring af fedt samt skimmel og mugg er citronsaft. Det efterlader også en meget flot duft bagved.

Bagepulver.

Bagepulver er et vidunderligt slibemiddel og et godt alternativ til pulverformige rensemidler. Du kan bruge det i køkkenet og i badeværelset for at fjerne stædige pletter eller for at rengøre indersiden eller ovnen. Lad det sætte i et par minutter og skyll derefter.

Natriumborat.

Natriumborat eller borax er en stor, ikke-toksisk pulveriseret booster. Du kan også bruge det i hjemmelavede rengøringsmidler, som du kan bruge til at desinficere overflader i køkkenet og badeværelset samt fjerne pletter.

Brintoverilte.

Bland peroxid og vand i en sprøjteflaske, og du får en universal rengøringsopløsning, som du kan bruge til at rengøre gunk, men også for at fjerne pletter på hvide stoffer. Sprøjt det bare på overfladen og skyll derefter med vand.

Olivenolie.

Det kan virke underligt, men olivenolie kan være en stor ingrediens i hjemmelavede rengøringsløsninger. Bland bare en kop olivenolie med ½ kop citronsaft i en sprøjteflaske, og du kan bruge den som en poleringsopløsning til træoverflader.

Forfatter: Simon Jenkins, E-Mail

Efterlad Din Kommentar