Maleri Møbler: Hvad? Hvorfor? Hvordan?

Har du et forældet møbel, eller bare et stykke der ikke længere passer til din indretning? Du kan blive fristet til at erstatte varen; Imidlertid er malerimøbler en nem (og billig) måde at give dine stykker nyt liv. Malede møbler kan tilføje en farvefarve til et rum - som en rød lampebase eller stol i en ellers neutral farvepalet. Malede møbler kan også hjælpe med at blande alt sammen: for eksempel et nyt hvidt hovedgavl og hvide natbord til at passe til et hvidt soveværelse.

Der er nogle overvejelser at huske på, når du maler dine møbler - når du gør det dårligt, risikerer malet møbler at se på klæbrig eller amatørlig. I værste fald begynder malet møbel at skille og skrælle kort efter projektets afslutning. Så hvorfor er nogle projekter succesrige, mens andre er en katastrofe? Vi spurgte Selena Rivas-Alexander, en designer hos K.R.E. Gruppe i San Antonio, TX, for at forklare hvad, hvorfor og hvordan maleri møbler. 

Før du maler møbler, overvej designen af ​​stykket og indretningen af ​​værelset den er i. Billede: Figura Køkken og Interiør

Kan du / skal du male møbler?

Bare fordi du kan gøre noget, betyder det ikke, at du bør. Ifølge Rivas-Alexander er det ikke et simpelt ja / nej spørgsmål. Hver gang du tænker på at male et møbel, skal du overveje flere faktorer. Vil malingen forbedre møbelens stil eller aflede det? Vil et lag maling gøre varen ser værre ud? Malplaceret?

"Hvis du beslutter dig for at male et møbel, skal det gøres korrekt," siger Rivas-Alexander. "Hvis du ikke kan bringe dig selv til at gøre det på grund af skyld, kan du også strippe det og re-plette og bringe det tilbage til sin oprindelige skønhed."

Hun tilføjer: "På den anden side, hvis et møbel er blevet beskadiget og har brug for en æstetisk eller strukturel reparation, kan maleri være den bedste løsning." Selv i disse situationer bør du være i stand til at udvise omhu. "Selv om maling kan fjernes fra træ og metal, kan tiden og omkostningerne være astronomiske." Der er også en chance for at du kan ødelægge noget, der er virkelig værdifuldt.

Indstillingerne er uendelige, når man maler møbler. Billede: Tom Stringer Design Partners

Hvilken slags møbler skal du male?

Du kan male en række møbler, herunder hovedborde, skriveborde, kommoder, spejlrammer, skabe, natbord og hylder. Træ- og metalmøbler er de mest malede, men du kan også male plast og kurv. Rivas-Alexander siger, at du endda kan male tøjstoler.

Hvis du holder dig til traditionelle træmøbler, kan du vælge den rigtige type træ, så du får en glat finish. Rivas-Alexander anbefaler ahorn og poppel, som er hårdttræ og vil ikke krympe eller kæde.

Rengørings- og slibemøbler skaber en bedre overflade til maling. Billede: Fredric Boukari Photography

Hvordan laver du møbler?

"Før du maler et møbel, giv det en god rengøring, fjern hardware og prøv Murphy's Oil Soap - det virker godt og er sikkert for møbler," siger Rivas-Alexander. "Sæt derefter dine møbler for at fjerne den glansede finish, og din maling vil have en bedre overflade til at holde fast på." Hun anbefaler 80 eller 100 grit sandpapir. Hvis der er huller i møblerne, skal du fylde dem med sammensatte.

En anden slibning med fint sandpapir skaber en glat overflade. "Fjern derefter støvet - en våd kludgarn med gnidningsalkohol vil fungere fint," siger Rivas-Alexander. "Præg dit træ; det vil give malingen en jævn overflade at binde til. "Disse trin sikrer, at dit malingsjob ikke springer eller skræller.

Den farve du vælger afhænger af møblernes materiale, brug og ønsket udseende. Billede: The Good Home - Interiors og Design

Hvilken type maling skal du bruge?

Når dine møbler er prepped, anbefaler Rivas-Alexander at bruge en satin eller halvglans finish i enten en latex- eller oliebaseret maling. Latex tørrer hurtigere, men er bedst til møbler, der ikke bruges rutinemæssigt. Hvis du vil have dine møbler for at få et ubehageligt udseende, skal du bruge mælkemaling (en vandbaseret maling), da det vil knække og se alderen. MudPaint og kridtmaling er ved at blive populær som to typer maling, der også giver et ubehageligt udseende - og kridtmaling kræver ikke primer.

For plast og kurv er spray maling bedst; Når det er sagt, skal du sørge for at vælge en spray, der er specielt designet til indvendige eller udvendige møbler. Du kan få et superglanset udseende, hvis du bruger en klar topcoat.

Malerimøbler kan, når de gøres med omhu og hensigt, ikke kun omdanne selve stykket, men hele rummet er i. Disse tip skal komme i gang, når du laver spranget. Har du planer om at male møbler i dit hjem? Vi vil gerne høre om det nedenfor.

Forfatter: Simon Jenkins, E-Mail

Efterlad Din Kommentar