Håndlavede Moderne Møbler Funktioner Nye Konstruktionsteknikker

Sekretiseret væk i en landdistrikterne dalen i upstate New York er en ikke-beskrivelig bygning, der ligger mellem en træskov og et vildtgræsområde med nogle få frie kyllinger. Udefra er der ingen indikation af hvad der foregår indenfor: Design og oprettelse af fantastiske moderne møbler, der er efterspurgt fra kyst til kyst.

Møbeldesigneren Peter Harrison kombinerer moderne materialer med sine egne ikke-traditionelle snedkerteknikker til at skabe ekstraordinære, begrænsede produktionsstykker, der indeholder innovationer af sit eget design som aluminiumbeslag, draperede kabler og betonkomponenter.

Homedit mødte Harrison på Achitectural Digest Design Show 2016. Vi blev straks henvist til hans arbejde, især Divergence Table og Oahu bordet. Sidstnævnte er en af ​​brikkerne i sin nyeste linje, der byder på unik aluminiumsnormering. Vi havde det privilegium at besøge Harrisons studie hvor vi så arbejdet i gang og talte med ham om hans proces, hans designs og hvordan hans arbejde har udviklet sig.

Homedit: Hvor får du inspirationen til dine stykker?

Harrison: Forskellige stykker har forskellig oprindelse. De seneste serier opstod, fordi en klient på Hawaii bad mig om at designe et bord, der let kunne sendes til Hawaii, men ikke via godstjeneste. Jeg måtte medbringe det med mig på en flyvning, så jeg var nødt til at designe noget, hvor det længste stykke stadig ville passe i standardbagage. Klientens lejlighed ligger på en høj etage med havudsigt, så det måtte være let og luftigt. Dette førte til min udvikling af aluminiumbeslagene, der holder træstykker. Bracketing er en helt ny retning og er meget anderledes for mig.

Du får en lille ting, der skubber dig i en retning, og så følger du den tangent.

Inde i studiet er der flere stykker, der klart er prototyper. "Før jeg laver et stykke, bygger jeg en fuld størrelse mock-up. Det giver mig mulighed for at komponere på en helt anden måde. Hvis jeg støder på et nyt problem undervejs, kan jeg udvikle en ny komponent til at overvinde det, "forklarer han

Homedit: Du er kendt for dine unikke snedkerteknikker. Hvordan besluttede du at forfølge denne avenue?

Harrison: I 2003-2004 kigger jeg på de møbler, jeg lavede og spurgte mig selv, hvad der begrænsede mig. Jeg besluttede at det var lim, og at hvis jeg kunne gøre det uden lim, kunne jeg teoretisk gøre det hurtigere. Der er ingen nedetid til stykker, og efterbehandling er fladt lettere ... Over tid er stykkerne blevet mere komplekse. Snedkeren er blevet så sindssyg kompliceret, fordi den er så forskellig fra traditionelle snedkerteknikker.

MoreINSPIRATION
  • Unikke håndlavede Bentley Møbler til rådighed på auktion
  • 15 Stilfuld træmøbler og egenskaber med naturlig kant
  • Brænde træmøbler af Hilla Shamia

Harrison's studie er opdelt i et træbearbejdningsområde og en maskinbutik, der begge har mange vintage maskiner, der er blevet renoveret og genoptaget. "Jeg har købt stykker maskiner lige siden mit seniorår på college. For mig betyder flere maskiner mere kreativ frihed, "forklarer han.

Efter at have tjent sin BFA fra møbelprogrammet ved Rochester Institute of Technology, lancerede Harrison sig til at lave kunst og møbler på fuld tid, først i Hudson Valley i New York og derefter i upstate uden for Saratoga Springs.

"Jeg kan godt lide de ældre maskiner, fordi de har et design til dem. De nyere er boxy. Når det er sagt, maskinerne er et middel til en ende. De brugte maskiner er også billige og velbyggede. Jeg har genopbygget tre fjerdedele af maskinerne i dette rum. "

I sit maskinrum har Harrison et fantastisk udvalg af værktøjer, der gør det muligt for ham at skære og mølle stykker til ekstremt præcise målinger. Han har også en utrolig bestand af hardware.

En af de maskiner, som Harrison erhvervede og genopbyggede, er dette skærebord, som han kalder en meget "sød" maskine. Den kom fra Hershey chokoladefabrik, hvor den oprindeligt var brugt til at skære trykte materialer. Han konverterede de pica-baserede måleværktøjer på maskinen til tomme måleværktøjer, som er meget mere nyttige til en træarbejder!

Homedit: Hvordan bestemmer du, hvilken form et nyt design vil tage?

Harrison: De fleste af mine nye designs er på spec, hvor jeg kommer til at skubbe min fantasi. Jeg ser på skulptur, arkitektur, industrielle objekter og materialer til inspiration. Af og til kommissioner skubbe mig i en ny retning - som Hawaii klienten. Mesteparten af ​​tiden udvikles mine stykker omkring ideer strækket sammen, og jeg forsøger ikke at gå glip af at tage pludselige sving, da de kommer sammen.

Nebulaen er faktisk lavet med 683 rustfrit stål kabler tippet i Red Rubber.

Få billeder fra saratogaphotographer.

Forfatter: Simon Jenkins, E-Mail

Efterlad Din Kommentar