Håndværker Drejer Træfejl i Bedøvelse Møbel Design Feature

De fleste møbler beslutningstagere overveje at finde en gammel kugle i deres træ en fejl, men skaberen Peter Sandback har gjort dette fælles problem til et designkoncept, der giver fantastiske træmøbeldesigner.

Vi skete på sine usædvanlige og iøjnefaldende stykker i ICFF 2016, hvor vi straks blev trukket ind i kabinen for et nærmere kig på hans indviklede designs gammeldags ved hjælp af kugleledninger og neglehoveder. Fra store blomstermotiver til mere abstrakte sprøjter af metal har Sandbacks finmøblerede træmøbler en række forskellige designs.

Fra sit studie i Harrisville, New Hampshire, Sandback - som som baggrund i industrielt design og skulptur - besvarede nogle spørgsmål til os om hans arbejde.

Homedit: Du sagde, at du var inspireret til at skabe design med kuglelejer på grund af de kugler, der blev fundet i træer af træarbejdere ... kan du udvide det bare lidt?

Sandback: Hver træarbejder, som jeg ved, der har været i det i 20 år, har skåret ind i en kugle. Folk har jaget i skoven i mere end 250 år. Utallige skud, der savnede varemærket, blev indgivet i de omkringliggende træer. Træet vokser omkring den invaderende bit metal indtil den dag, hvor træet høstes og forarbejdes. Jeg skåret i en messinghudet ledningsskævhed i et stykke Pennsylvania valnød omkring et år siden. Den resulterende lead dot omgivet af en messing cirkel perfekt indlagt i den mørke valnød var en glad overraskelse.

Homedit: Hvordan udviklede kuglelednings ideen sig til negleledesignerne?

Sandback: Negleindsatsborde kom først - jeg har lavet dem i omkring 7 år.

MoreINSPIRATION
  • Bedøvelse Møbler og tilbehør til hjemmet lavet af drivved
  • Massivt træmøbler fra Ign.Design
  • Enkel & Bedøvelse DIY Opgraderinger til Ikea Møbler

Homedit: Hvor får du inspirationen til dine designs?

Sandback: De fleste mønster design er fra gamle japanske stof stencils kaldet katagami. Mange er fra gamle stykker stof, jeg har samlet igennem årene.

Homedit: Hvor lang tid tager det at producere et gennemsnitstabeller?

Sandback: Ca. 3 uger

Homedit: Hvordan kom du ind i træbearbejdning fra din uddannelse i industrielt design og skulptur?

Sandback: På grundskolen fik jeg på en eller anden måde et job i træforretningen, der lærte andre studerende at bruge værktøjerne. Jeg vidste ikke hvad jeg gjorde, så jeg lærte hurtigt og voksede til at elske det. Efter gradueringen opdagede jeg, at det var lettere at leve som træarbejder end at leve som billedhugger. Jeg lavede lærredstrygere til malere i et par år. Jeg begyndte at lave møbler, da min kone fik arbejde på en møbelbutik og opfordrede mig til at bygge noget for hende at sælge der.

Homedit: Hvor / hvordan kilder du dit skov?

Sandback: De fleste er herfra i New England. Nogle af valnøden er fra lidt længere sydpå. Jeg bruger en eksotisk art kaldet wenge, som er fra Afrika.

Homedit: Arbejder du solo?

Sandback: Det gør jeg og har haft det på den måde i omkring 25 år.

Forfatter: Simon Jenkins, E-Mail

Efterlad Din Kommentar