En Fotografs Hus Og Studio Blended Into One

At blande arbejde med det personlige liv er sjældent en succes, medmindre du virkelig er seriøs over det, og du planlægger det hele på en klar og detaljeret måde. For en fotograf fra Japan fungerede det ganske godt, men det tog en masse planlægning. I 2017 gennemførte FORM / Kouichi Kimura Architects en struktur, der var beregnet til at tjene både som bolig og som arbejdsområde og galleri.

Huset er beliggende langs en landlig vej, der er opført med de tilstødende ejendomme. Partiet, som er bygget, er lille og L-formet, og dermed reagerede huset på dette gennem en solid facade af gade, der er fremstillet af beton og galvaniserede stålplader. Det sikrer maksimal privatlivets fred og det begrænser eksponeringen for nogle vigtige områder.

Layoutet er simpelt, men ikke så lineært som det udvendige design af huset antyder. Dette skyldes dels husets hybride karakter, der tjener både som bolig og som fotografietræning og galleri. Disse to funktioner er ikke adskilt, men i stedet sidestillet og problemfrit blandet med hinanden.

MoreINSPIRATION
  • Tre-Story House presset mellem en gade og en flod
  • Moderne B House af Damilano Studio Architects
  • Et hvidt hus med en ugyldig stueetage til underholdende gæster

I stedet for at opdele rummene efter funktion, blev arkitekterne og klienten enige om en mere afslappet organisation, der sætter arbejdsområderne og de levende områder sammen. Der er ingen klar geografisk skelnen mellem dem, og dette er en gengivelse af klientens livsstil og tilgang til hverdagens opgaver.

En blanding af beton og træ definerer næsten alle rum i huset. Rummene er således enkle, men også imødekommende. De er indrettet med vintage accent stykker og dekoreret med indrammede billeder taget af klienten. Nogle af rummene holdes bevidst mere strenge for at understrege visse detaljer.

Entréhallen er stor og har et tagvindue i loftet, der tillader naturligt lys. Gulvet er i poleret beton, og væggene er hvide og indretningen er bevidst holdt så enkel, så fokus kan være på kunstværket vist her.

Forfatter: Simon Jenkins, E-Mail

Efterlad Din Kommentar