Havearbejde Pt VI: Bevarelse af din Harvest

Her er vi i slutningen af ​​vores havearbejde serie. Vi gjorde vores egne hævede senge. Vi talte om, hvornår man skal plante dit grundlæggende og hvad man skal plante dem med. Vi mærkede vores have og sprøjtede den med håndlavede insekticider. Vi har lagt masser af kærlighed og pleje ind i de frugter og grøntsager, og nu er det eneste der er tilbage at høste dem. Er det ikke spændende at bide ind i din første friske salat lige fra haven? Du kan næsten smag dit hårde arbejde. Men i sidste ende vil du løbe tør for salatkombinationer og måder at spise agurker på.

Så hvad gør du, når du er tom for tomater og stadig har tyve sidder på din køkkenbord? Ja, du kan give dem væk til venner og familie, men hvordan vil du gerne top en skål med pasta med noget hjemmelavet tomatsauce i vinterens døde? Når du tager tid og kræfter på at bevare dine produkter korrekt, hjælper du dig med at spise sundt og billigt hele vinteren. Så tjek disse syv grundlæggende måder at bevare din høst på.

Når du tænker på at bevare din haveproduktion, er det første, der kommer til at tænke på, sandsynligvis dåse. Og det er et godt sted for sindet at gå! Canning er en relativt enkel måde at få mest ud af dine produkter, men du skal være sikker på at gøre det korrekt. De fleste mennesker, der udnytter denne konserveringsmetode i dag, bruger vandbadning.

Men før du kaster alle dine grøntsager i en krukke og giver dem et varmtvandsbad, skal du vide, at kun frugter og grøntsager, der er meget sure, kan konserveres med kun varmt vand. Tænk tomater, frugter, pickles og syltetøj. Heldigvis er der bøger med mange kreative opskrifter til dine egne saucer og sådan. (via hos udlændingens tabel)

Så hvad gør du med alle dine grønne bønner, hvis du ikke kan dem? Svaret ligger hos trykkomfuret. Lav sure grøntsager som bønner, squash, majs, kartofler mv. Skal være konserveret til en meget højere temperatur, så de vil være sikre at spise måneder senere. En trykkomfur bliver meget varmere end vandbad dåse, så du kan få dine tomater og grønne bønner anbragt side om side i deres murværk krukker, men dåser i en anden proces. (via hundrede dollars om måneden)

Lad os tale om pickling. Det tager i bund og grund en grøntsag og gennemblød i eddike, hvilket gør den mere sur. Husk hvad vi sagde ovenfor om konserves? Hvis du tager dine lavt sure grøntsager og plader dem først, så vil de være sikre på at kunne bruge et vandbad! Ligesom magi.

Men hvis du hellere ikke vil give al den indsats, er der nogle hurtige pickling metoder, der stadig gør tingene vare længere i dit køleskab. (via Cookie og Kate)

Alle elsker en god marmelade, ikke? Forestil dig at sprede hjemmelavet jordbær syltetøj på varme kiks som sne falder udenfor. Din have kan give dig det! Hvis du plantede bærbuske eller frugttræer, er jamming og jellying gode måder at få den friske råvare på lang sigt.

MoreINSPIRATION
  • Havearbejde Tip Pt I: DIY hævede senge
  • Havearbejde Pt II: Plantning af grunde
  • Havearbejde Tip Pt III: Companion Planting

Det betyder ikke, at du skal bruge din egen frugt. Der er masser af frugtplantager og bærplaster, hvor du kan drage fordel af andres hårde arbejde og gøre bevarelsen derhjemme selv. Men du gør det, det svarer stadig jam på varme kiks. (via Frankies fest)

Frysere er muligvis den bedste opfindelse siden skiver brød. Når du ikke har tid til at producere eller ikke vil røre med trykkomfuret eller begge dele, er frysningen din høst en god metode til bevaring.

Før du kaster ting i fryseren, skal du sørge for, at din veggies ikke behøver at blive blancheret (kogt i en gryde vand i nogle minutter). Ellers er der masser af tips og tricks til de bedste måder at fryse dine produkter på, så du får den bedste smag, når du endelig spiser dem. (via Design Mom)

Når du dyrker dine egne løg, har de brug for lidt arbejde, før du gemmer dem væk. Efter høst skal løgene lægges på et varmt sted for at tørre (eller helbrede) i ca. to uger. Du ved, hvornår de er færdige, når toppe er tørret ud.

Derefter kan du afskære toppe og opbevare dem på et køligt, tørt sted i en genbrugbar løgpose eller stansede brune sække som dem ovenover eller endda i længderetningen i strømpebukser. Hvis du føler dig selvsikker, skal du lade toppen af ​​og flette dine løg, før du lagrer dem. (via The Yummy Life)

Fordi så mange urter er så gode ledsager planter, er der en god chance for at du får dem til at høste også! Men vi gætter på, at det kan være umuligt for dig at bruge dem alle, før de går dårligt. Indtast urtørringsprocessen. Det er simpelt.

Bind dine urter sammen og hæng dem på hovedet i et varmt, tørt rum, indtil bladene er knaprige. Du vil have dit køkken ser lidt italiensk ud med alt det basilikum, der hænger ned. Når de er tørre, kan du strippe blade og gemme dem i krukker.

Du kan også fryse dine friske urter i vand eller olie og derefter tilføje dem til dine retter ved terningen. Med alle disse muligheder vil du helt sikkert have en urtehave, der giver dig masser af friske urter til alle dine madlavningsbehov. (via haven handske)

Forfatter: Simon Jenkins, E-Mail

Efterlad Din Kommentar