Kvarts vs Granit bordplader: Fordele og ulemper

Når du beslutter dig for nye bordplader, vil du gerne tage flere bits og stykker i betragtning. Går du med granit; et populært, trendy valg? Eller skal du holde fast med kvarts bordplader holdbar og nem at passe på? Nå, lad være med at frygte, for vi lægger os for altid og er der. Find ud af, hvad der er vigtigt for dig og dit køkken. Og find ud af hvilke valg der passer bedst til regningen!

Quartz bordplader

Skønhed og holdbarhed samles pænt i en kvarts bordplade. Trendy, stilfuld og utrolig alsidig, den menneskeskabte rute har mange fordele og nogle hangups også. Der er en vis mængde luksus, man føler, når de tilføjer kvarts bordplader igennem deres køkken, og vi er her for at fortælle dig hvorfor - og hvorfor ikke - at gå denne rute, når det kommer til din rennovation!

Pro: Fremstillet

Som nævnt før er dette et menneskeskabte produkt, fordi der er et bredere udvalg af farver til rådighed end når man går med et naturligt materiale som granit eller marmor. Du får i det væsentlige dit valg af kuldet. Desuden er quartz bordplader vandtætte og kan bruges med en undermonteret vask!

Con: Synlige sømme

Sømene vil blive mærkbare på grund af sin konstruerede proces, så hold det i tankerne, når de forestiller de færdige produkter. Kvartsarkene er fremstillet i bestemte størrelser, så hvis du går bag denne bredde, så vil du naturligvis have sømme, der bliver let at komme til. Hvis dette forstyrrer dig for meget, gå med et mørkere skygge kvarts!

Pro: Ikke porøs

Fordi det er et ikke-porøst materiale, behøver du ikke bekymre dig om at forsegle toppe igen! Også bekymringer om farvning er nixed. Du er velkommen til at bruge vin, olie og juice fritt! Kvartset er blandet med harpiks for at skabe materialet. Den harpiks binder alle krystallerne sammen og gør det til en nulhældningszone og undtagelsesvis sanitære - hvilket er helt perfekt til køkkenet.

Con: Ikke som varmebestandig

Pas på med de varme gryder og pander! Kvarts vil aldrig være så varmebestandige som granit eller andre naturlige materialer. Kast ikke bare dine varme gryder og pander på overfladen på disse bordplader, fordi det kan og vil medføre skade! En pludselig temperaturændring kan få dit kvarts til at knække eller endda smelte, hvis det bliver for varmt.

Pro: Bye Bakterier

Heldigvis vil kvarts ikke bære bakterier eller vira i dets hårde at rengøre, fordi det ikke har nogen! Bare rengør toppe og være sikker på det. Du vil ikke finde og ekstra revner eller sprækker til at rense her, så der er ikke nogen bakterier, der ligger i områder, som du ikke kan nå eller rense.

Con: misfarvning

Hvis de udsættes for for meget naturligt sollys, kan dine bordplader begynde at misfarve. Husk det, hvis dit køkken får meget naturligt sollys. Selv om der er et stort udvalg af farver at vælge imellem - lilla, pinks, greens og selvfølgelig alle de mest neutrale toner rundt - skal du sørge for ikke at udsætte det for for meget direkte lys.

Pro: Holdbarhed

Fordi dette er fremstillet materiale, er holdbarheden øverst hak som den af ​​beton og rivaler granit. Det er selvfølgelig ikke helt uforgængeligt, men det vil være meget svært at bruge og misbruge med normalt, hverdagsligt slid. Hvis du vil lave en god sammenligning, ved vi dog alle, hvor stærk diamant er, kvarts er lige så svært.

Kon: Udgift

Kvarts er på dyrere spektrum. Fordi det er et fremstillet materiale, og fordi det er så tilpasseligt, forventes det at betale omkring $ 115-200 pr. Kvadratmeter. Sørg for, at din vision er i overensstemmelse med alle kvarts fordele og ulemper, før du taber tusindvis af dollars på sine bordplader.

MoreINSPIRATION
  • Tilføj elegance til dit køkken med granit bordplader
  • Quartz bordplader en holdbar, nem pleje alternativ
  • Granit bordplader et populært køkkenvalg

Granit bordplader

Naturligt lavede bordplader er ekstremt populære, hvilket gør granit til et af de mest trendy valg. Men før du dykker ind i dit køb, skal du være sikker på at du laver dine lektier. Kend ind og ud af hvad der gør granit til et godt valg til dit køkken, og hvorfor du måske vil fjerne bort fra dine personlige behov.

Pro: Naturligt

Granit er 100% naturligt lavet og gruset naturligt. Hvis du leder efter økologiske materialer, er dette det første valg! Og hvad der er så sjovt med at gå med granit er, at du går direkte til leverandøren og vælger din helt egen plade (eller plader), der vil blive installeret i dit køkken.

Kon: Fleksibilitet

Granit er meget, meget tung og på grund af det kan det være sværere at installere. Det er heller ikke så fleksibelt som andre, menneskeskabte materialer som kvarts. På grund af vanskelighederne kan installationsprocessen også blive særlig dyr.

Pro: Holdbarhed

Ligesom kvarts er granit også ekstremt holdbart. Det kan vare en levetid, når man sørger for korrekt - selvfølgelig skal du huske, at det ikke er ubrydeligt. Så længe du ikke konsekvent slår ekstremt tunge genstande oven på tællerne, vil din granit vare så længe som huset gør (hvis ikke længere).Hvad der endda er mere gavnligt om bordplader af granit er, at du har mulighed for at hugge, skære og endda skive lige på overfladen uden at bekymre sig om nogen skade. Og endelig, sammen med sin holdbare natur, kan den modstå varmen! Varme gryder og pander vil ikke brænde eller brænde granit!

Con: Ikke ensartet

Men på grund af sin 100% naturlige kvalitet får du aldrig et helt ensartet udseende. Det var designet af naturen, så ingen to stykker bliver nogensinde det samme - men husk, du får vælge dine plader så vælg klogt.

Pro: One-of-a-Kind

Vi har muligvis skrevet om, hvordan dens ikke-ensartede udseende kan være en con, men nogle af os ser det har en enorm pro! Vi elsker hvordan eklektisk og unikt hvert stykke vil være. Den elegante og smarte toppede granit bordplader giver ikke kun til dit køkken - men hele dit hjem - er i modsætning til andre materialer, og det er virkelig på grund af sit enestående udtryk.

Con: forsegling

Granit har hældning og skal forsegles år efter år. Og på grund af disse gasser skal du være opmærksom på muligheden for farvning og bakterieopbygning. Men så længe du holder overfladerne tætte, skal du ikke bekymre dig om alle bakterier eller frygt for pletter. Husk på, at lysere granit kræver mere opmærksomhed, når det kommer til forseglingsprocessen.

Pro: Variety

Selv om kvarts og andre menneskeskabte materialer altid vil have en større variation når det kommer til farve (og mønstre), ville du være overrasket over, hvad du skal vælge imellem med granit! Nogle gange kan der være omkring 20 valg at tænke på med forskellige mineralindhold og striber. Du får også også at vælge dine kanter - heldigvis kan du også tilføje nogle tilpasninger her med begge skråkantede kanter eller endda gå med nogle bullnose-ender.

Con: Kan ikke skjule sømme

Det er helt umuligt at skjule sømene, når du monterer bordpladerne. Fordi granit har så mange naturlige årer og farvevariationer, kan du se alt det. bare vær sikker på at du elsker pladen eller pladerne - du har valgt, når du er hos leverandøren.

Forfatter: Simon Jenkins, E-Mail

Efterlad Din Kommentar