Renovering med et grønt perspektiv: Tips til at holde en miljøvenlig tankegang

Vi håber du kan lide de produkter, vi anbefaler. Bare så du er klar over, Freshome kan indsamle en del af salget fra linkene på denne side.

Renovering med et grønt perspektiv kan være lettere end du tror. Kilde: Rinox Inc.

Renovering med et grønt perspektiv præsenterer et unikt sæt overvejelser og udfordringer. Men for dem, der er lidenskabelige med at tage ansvaret for deres indvirkning på miljøet, er det det værd at gøre.

Med lidt fortanke kan grønne renoveringer komme lige så stilfuldt som deres traditionelle kolleger. For ikke at nævne de kommer med den ekstra fordel at hjælpe miljøet.

Hvis du mener, at en miljøvenlig renovering er det rigtige valg for dig, har du held og lykke. Vi har samlet en guide til renovering med et grønt perspektiv. Brug dette til at hjælpe med at gætte ud af dit næste store projekt.

Husk at fastsætte realistiske mål for din livsstil. Kilde: Arbonies King Vlock

Sæt realistiske mål, når renovering med et grønt perspektiv

Før du starter en renovering, er det vigtigt at fastsætte klare mål. For at gøre det, anbefaler vi at du sætter dig ned med dine familiemedlemmer og har en ærlig diskussion for at få alle på samme side.

For det første vil du gerne tackle spørgsmål, der gælder for ethvert stort hjemmeprojekt, såsom: Hvilke områder af hjemmet skal ombygges? Hvilken slags stil vil du gerne se i færdigvaren? Hvor stort er budgettet for dette projekt?

Derefter, da dit fokus er at skabe et mere miljøbevidst hjem, skal du kigge på renoveringen fra et grønt perspektiv. Spørg dig selv hvilke aspekter af miljøvenlig livsstil passer til din vision. Få har ressourcerne til at gøre deres hjem helt bæredygtige på én gang, så det er vigtigt at tænke realistisk, hvilke ændringer der passer bedst inden for din nuværende livsstil.

Kontakt en professionel for at hjælpe dig med at renovere den rigtige vej. Kilde: Gramming Rosenmüller Arkitekter

Leje miljøvenlige fagfolk

Nogle gange kender fagfolk bedst. Ved at finde frem til ligesindede entreprenører kan du være sikker på at du har en person til rådighed, der forstår din vision. De vil også kunne give værdifuld indsigt om, hvilke produkter der skal købes, og hvilke faktorer vil have den største miljøpåvirkning.

Når du søger efter en grøn entreprenør, er forskning nøglen. Kig efter kendte entreprenører i dit område og deres certificeringer. Her er et par bemærkelsesværdige nationale certificeringer at søge efter:

 • National Association of Remodeling Industry (NARI) - Green Certified Professional (GCP)
 • National Association of Home Builders (NAHB) - Certified Green Professional (CGP)
 • Ledelse i Energi og Miljø Design (LEED) - LEED Professional Credentials
 • Green Advantage (GA) - Green Advantage Certified Practitioner (GACP)
 • Associated Builders og Contractors (ABC) - Certificeret Grøn Entreprenør

Desuden skal du huske at gøre den samme forskning, du ville for en traditionel renovering. Læs anmeldelser, bede om at se porteføljer og samle citater. Først og fremmest skal du sørge for at få dine spørgsmål besvaret og føle sig godt tilpas, før du får nogen om bord.

Når det er muligt, søg efter grønne systemer og byggematerialer. Kilde: Samsel Architects

Invester i grønne materialer og systemer

Hvis du har råd til det, skal du fokusere på at inkludere grønne systemer og materialer ind i dit hjem. Mens disse typer tilføjelser kan komme med en større omkostning på forhånd, har de den største miljømæssige og økonomiske virkning over tid.

Et par muligheder værd at overveje:

 • Tilsæt isolering:Korrekt isolering er afgørende, fordi det holder varm og kølig luft fra at undslippe dit hjem. Ved at holde temperaturen ensartet vil din HVAC bruge mindre energi, hvilket kan ende med at spare dig op til 40% på dine forsyningsregninger.
 • Køb energieffektive apparater:En anden måde at spare energi på er at investere i energieffektive apparater. Mens de besparelser, du vil se, varierer efter model, vil en boligforbedringsbutik som Sears have mange muligheder for dig at vælge imellem.
 • Installer solpaneler: Solpaneler giver dig mulighed for at udnytte energi fra solens stråler. Ud over at have evnen til at opretholde dit eget hjem, tilbyder mange elektriske virksomheder programmer, hvor de køber tilbage et overskud. 
 • Tjek tankløse vandvarmere: Fordelen ved tankløse vandvarmere er, at de kun opvarmer vand, mens de bruges i stedet for løbende at cykle. I gennemsnit fører de til energibesparelser mellem 27% -50% på dit brugsregning.
 • Forpligte sig til bæredygtige byggematerialer: Fokus på valg af byggematerialer, der er biologisk nedbrydelige og bæredygtigt indkøbt. Overvej eventuelt at bruge nogle genvundne materialer.
 • Vælg geotermisk energi over en HVAC: Geotermisk energi er et luftforsyningssystem, der pumper varme fra under jordens overflade til dit hjem. ØPA vurderer, at disse systemer kan hjælpe dig med at spare mellem $ 400 - $ 1.500 om året.
 • Udskift Windows med Energy Star-modeller: En undersøgelse fra Energy Star viste, at i gennemsnit mister boliger 30% af deres varme- og køleenergi gennem vinduerne. Udskiftning af dem kan spare dig op til $ 500 om året. 
 • Overvej en programmerbar termostat:Programmerbare termostater giver dig mulighed for at skrue ned din HVAC, når du ikke bruger den og sikkerhedskopierer, før du har brug for det, hvilket giver dig mere kontrol over din energiforbrug. Du kan spare op til $ 180 om året, ifølge SaveOnEnergy.com.

Overvej at tilføje miljøvenlige elementer til dit indretning også. Kilde: Kailey J. Flynn Photography

Overvej indretningen

Renovering bør ikke stoppe med bygningen. Det næste skridt er at indarbejde grønne elementer i dit indretning. Du kan gøre dette ved at fokusere på elementer som møbler lavet af naturlige materialer, organiske tekstiler og ved at indarbejde grønne i dit design. Det er også nyttigt at undersøge virksomheder, før de køber for at få en følelse af deres bæredygtighedsmodeller.

De, der ønsker at give deres hjem en grøn makeover, mens de er på et stramt budget, vil måske gerne undersøge genbrugsmaterialer. Uanset om du bruger dem som er eller upcycle, er det en nem måde at give dit hjem et nyt udseende.

Husk disse renoveringstips, når du er klar til dit næste grønne projekt. Kilde: ZeroEnergy Design

Renovering med et grønt perspektiv er lidt anderledes end at tackle en traditionel renovering, men det er langt fra umuligt. Med lidt ekstra omhu og overvejelse kan du opnå en renovering af hjemmet, der er både æstetisk tiltalende og miljøbevidst. Brug denne vejledning til at hjælpe dig med at komme i gang med at tænke på dit næste store projekt.

Er en grøn renovering vigtig for dig? Hvis ja, hvilke spørgsmål har du om processen? Du er velkommen til at sætte dem i kommentarerne nedenfor.

Forfatter: Simon Jenkins, E-Mail

Efterlad Din Kommentar