Sådan formes jorden med tilbageholdende vægge - en hurtig vejledning

Som du måske eller måske ikke ved, er vægge meget alsidige og tilpasselige, og de hjælper med at forme utroligt smukke landskaber. De bruges til forskellige formål og de er af flere forskellige typer. En fast væg kan beskytte en ejendom fra glidende jord eller kan holde fundamentet for en struktur på plads. Det kan også tilføje overflade til grænserne eller et sted eller hjælpe med at bevare den eksisterende jord.

Hvad er en fast væg?

Før vi kommer ind i detaljer, skal vi først definere konceptet. En fast væg er en struktur, der holder jorden bagved. Holdvæggenes rolle og grundene til at bygge den adskiller sig fra sag til sag. For at være vellykket med at bygge en fast væg skal du træffe de rigtige valg gennem hele processen.

Typer af fastholdelsesvægge og påvirkning af designfaktorer

En fast væg kan bestå af forskellige typer og hver type har sine egne specielle egenskaber. En tyngdekraftsfastholdelsesvæg afhænger for eksempel af egen vægt og er normalt kortere end andre typer. Det er let at bygge, og det passer til de fleste jordtyper. En cantilevered holdevæg er normalt T-formet og bruger stålforstærket beton, som er støbt på plads. Denne type væg konverterer det vandretryk, der udøves på det, til lodret tryk på jorden nedenunder. En anden type er den forankrede fastholdelsesvæg, som får ekstra styrke fra kabler, som er forankret til klipperne eller jorden bag væggen.

De faktorer, der kan påvirke beslutningen, når man vælger en type, er ret mange. For eksempel kan den type jord, der er til stede på stedet, fortælle om en tyngdekraftmur kan udføre jobbet, eller hvis det skal styrkes på en eller anden måde. En hyldefastholdelsesvæg er god til blød jord og for stramme rum generelt. En hældning kan også være en faktor, og så er der også højden på væggen, som helt sikkert betyder noget.

Selvfølgelig er der også valg af materialer, der har stor indflydelse på alt. Træ er nok den billigste løsning. Det er dog også et materiale med kort levetid. Som det begynder at nedbrydes, falder integriteten af ​​fastholdelsesvæggen. Andre materialer som klipper / grænser, betonblokke eller hældbeton er mere modstandsdygtig og kan vare i årtier. De er stive, og de er generelt ikke påvirket af klimaændringer, oversvømmelser eller naturkatastrofer. Men de kan være ganske dyre.

Omkostningerne ved at bygge en fast væg

Du kan ikke rigtig bestemme, hvor meget bygning en fast væg vil koste, før du kender alle detaljerne. Valget af materialer, typen af ​​væg, størrelse, dybde, højde og andre lignende faktorer kan direkte påvirke de endelige omkostninger. Som en generel regel kan du beregne de samlede vægter ved at tilføje materialer, arbejdskraft og diverse udgifter, der kan henvise til ting som specifikke værktøjer, der kræves til jobbet eller yderligere materialer, der er nødvendige for at styrke væggen.

Hvordan man bygger en fast væg

Hvis du beslutter dig for at gøre det selv, foreslår vi at finde nogen til at hjælpe med, helst nogen med en eller anden form for viden på området eller i det mindste villige til at tilbyde forslag og ideer. Tross alt er to sind bedre end en (normalt). DIY fastholdelsesvægge kan vise sig at være temmelig sjove projekter.

  1. Planlægningen. Start med at oprette en generel plan. På dette tidspunkt skal du have det endelige design eller i det mindste en god ide, eller hvordan du vil have muren til at ligne i slutningen. Nu kan du vælge placeringen og finde alle værktøjer på webstedet og om nødvendigt kontakte firmaerne, inden du begynder at grave.
  2. Udgravningen. Når du har markeret placeringen og markeret alt andet på listen, herunder de materialer, der kræves for de trin, der skal følges, kan du begynde at grave en grøft. Hvor dybt, bredt og lang tid det skal være, er op til dig at beslutte ud fra den type bevarelse, du vil bygge.
  3. Kontrol af jorden. Efter at du har udgravet grøften til væggen at følge, er det vigtigt at kontrollere jorden. Dette vil hjælpe dig med at afgøre, om den har den krævede tilladte lejekapacitet angivet i designet. Lav ændringer i designet og forstærk væggen om nødvendigt.
  4. Prepping basen. Til denne del kan du bruge grus eller andet materiale. Hvis du ikke er sikker på dette, skal du kontakte en professionel eller kigge på nogle vejledninger, der passer til den type væg, du vil bygge.
  5. Placering af afløb. Medmindre væggen er bygget for at bevare vand, skal den have ordentlig dræning, og du skal planlægge for det fra starten.
  6. Indstilling af lagene. Denne del kan variere alt efter materialerne og den type væg du har valgt. Dette er, når du skal ramme og indstille væggen eller begynde at danne lag ved hjælp af de tegl eller blokke, du har valgt.
  7. Efterbehandling berører. Når alt er på plads, kan du fylde pladsen bag væggen med jord og derefter afslutte fronten eller dække toppen af ​​væggen med mose.

Vidste du?

På trods af deres omdømme som utilitaristiske strukturer kan fastgørelsesvægge også bruges til at skabe smukke og forskellige landskabsdesign. Du kan bruge dem til at oprette en terrasseret have, at ramme en gård eller for at tilføje en vis dimension til et fladt og kedeligt sted.

Beholdervægge behøver ikke at være lige og lineære. Faktisk kan de tage enhver form, du vil have.Det er faktisk ret nemt at bygge en buet fastvæg, der følger formen af ​​et websted, eller som simpelthen ser mere organisk ud og synkroniseres med naturen og det omgivende landskab.

Større vægge har brug for hjælp fra en ingeniør. Du kan muligvis planlægge og bygge en lille vægmasse selv, men når den vokser i størrelse bliver det et vanskeligere og udfordrende projekt. Derudover skal du muligvis kontrollere lokale byggekoder, hvis væggen er mere end 4 meter høj.

Hvis du planlægger at bygge en terrasseret have, eller hvis stedet er skråt, skal du starte lavt og derefter gradvist gå op, justere teknikker og proportioner, mens du går.

Fremstillede blokke og sten er bedre, hvis du ønsker at få en liggende base og en fast væg med et ensartet udseende og matchende farver. På den anden side, hvis du søger et naturligt og organisk udseende, er ufuldkommen din bedste ven.

MoreINSPIRATION
  • Er hvide vægge rigtige for dig? En nyttig vejledning
  • Gabion vægge - hvad de er og hvordan man bruger dem i dit landskab
  • Moderne betonghus bygget på et budget og med en uregelmæssig form

Forfatter: Simon Jenkins, E-Mail

Efterlad Din Kommentar