Sådan ser du dit hjem som en indretningsdesigner

Det tager mere end at se hjemme-design viser at tænke som en indretningsarkitekt. Billede: Jessica LaGrange

Indretningsdesignere er uddannede personer med et misundelig talent for at trække et værelse sammen, ofte ved hjælp af ting, du aldrig ville forestille dig. De har helt sikkert meget at byde på og er en fremragende ressource for dem, der ansætter dem - men mange af os har bare ikke budgettet.

Her er en hemmelighed: Du kan lære at tænke som en indretningsarkitekt. Sikker på, hvis du ser nok design shows på tv, vil du begynde at få en ide. Men det tager meget mere end de opmærksomme fanger højdepunkter.

Sådan ser du dit hjem som en indretningsarkitekt.

Se på dit rum som om du ansatte nogen anden for at designe den. Billede: Moceri Homes

1. Bestem, hvad du vil opnå.

Enhver, der har taget et designprojekt, ved, at din oprindelige plan kan eskalere hurtigt. Der er tidspunkter, hvor det er en velsignelse, men oftere end ikke bliver det en smerte - ikke kun for dem, du deler rummet med, men også for din tegnebog (og nogle gange endda din ryg).

Se på dit rum som om du ansatte nogen anden for at designe den. Vil du blot have et nyt farveskema, eller ønsker du at starte med? Er store renoveringer af dit rum inden for dit budget, eller skal ting gøres hurtigt uden monetære overraskelser? Planer kan helt sikkert ændre sig, men begynder med at besvare disse spørgsmål for at redde dig selv hovedpine ned om redesigningsvejen.

Overvej hvordan du vil have rummet til at fungere og føle. Billede: Arent & Pyke

2. Se på dit rum med friske øjne.

Vi bliver ofte så komfortable i vores rum, at vi ikke stiller spørgsmålstegn ved, om vores indretning er arrangeret på den mest æstetiske eller funktionelle måde. Hvis du for eksempel omstrukturerer dit køkken, skal du tænke over de ting, du bruger oftest, og hvor de skal placeres.

Designere arrangerer et køkkenlayout med arbejdstrekanten i tankerne, hvilket gør den funktionel og nem at bruge. Overvej altid hvordan du vil have rummet til at fungere og føle, trække på tidligere erfaringer for at bestemme, hvad du vil - og vil ikke have.

Vær opmærksom på dine krav til rummet. Billede: Uma Stewart

3. Overvej rummets følelse og funktion.

Drømmer du om at have en hyggelig stue for venner og familie at sidde og tale? Du skal planlægge, hvor mange pladser der er involveret. Kræver din karriere for dig at være vært for forretningsmiddage i dit hjem? Overvej din spiseplads og dens formalitet.

Tænk på komfortniveauet på dit rum, uanset om det er et hjemmekontor, stue eller soveværelse. At være omtanke om dine krav og hvordan dit design bedst kan tilfredsstille disse behov vil betale sig som du fortsætter.

Tænk på, hvordan du indfanger det humør du ønsker i dit rum. Billede: Emily Castle

4. Husk at design er 90 procent inspiration.

Mens der ikke er nogen videnskabelig undersøgelse for at bevise det, er inspiration nøglen til succesfuldt design. Og du er heldig nok til at designe for en person, du kender utrolig godt selv. Brug lidt tid på at tænke på det humør, du vil have i dit rum, og hvordan du kan fange det.

Lav et inspirationskort (fysisk eller elektronisk) for at holde styr på dine ideer. Strømmer stranden dig til at tænke mere tydeligt? Måske har dit kontor inspiration bord seaglass farver. Leder du efter en flugt i dit mester badeværelse? Kig til high-end kurbade for den følelse af afslappet forkælelse.

De mindste detaljer kan inspirere et fremragende værelse. Billede: Sagatov Design

5. Husk at inspiration kan findes overalt.

Ja, vi talte allerede om inspiration, men det er værd at nævne igen. Der er så mange måder at finde, hvad der inspirerer dig, herunder showrooms, design gallerier og åbne huse. Men glem ikke dem, du kan se i din pyjamas - websteder som Freshome og Pinterest tilbyder vidunderligt designede rum, du kan se til enhver tid, ingen aftale (eller sko) der er brug for.

Måske så du en pude, du elskede, mens du shoppede. Skub ned, hvad du kunne lide om det, tag et billede af farveskemaet, registrer, hvordan du følte, da du så på det. Køb ikke det, før du er sikker på, at det virker i dit nyligt designet rum, men dokumenter følelsen af ​​at du har fået det. De små detaljer kan inspirere et fremragende værelse.

Interiørdesignere ved, hvordan man vælger stykker, der passer til rummets størrelse. Billede: TOBE Design Group

6. Hold rummets størrelse i tankerne.

Selvom du måske elsker en overfyldt sofa, er du nødt til at vælge et mere skræddersyet stykke, hvis du bor i en kompakt urban condo. Ligeledes kunne et lille kunstværk gå tabt i en grandiøs spisestue.

Indretningsarkitekter ved, hvordan man vælger stykker, der passer til rummets størrelse - og når det er acceptabelt at arbejde uden for skalaen. I sidste ende er der ingen ret eller forkert; hvis du kan lide den måde et stykke føles i dit rum, så er det den rette skala for dig.

Designere har tendens til at tænke i ulige tal. Billede: Carlos Domenech

7. Hold Regel med de tre i tankerne.

Design regler synes at være lavet til at blive brudt, men denne klassiker er bestemt værd at nævne. At tænke som en indretningsarkitekt, begynder at tænke på ulige tal. Der er mere visuel interesse i tre stykker på en mantel end i to stykker på samme mantel. Dette kaldes reglen af ​​tre.

Symmetri er rart, men for at få plads til energi skal du overveje at ofre nogle af dine symmetriske komfort og bruge ulige tal i dine arrangementer.Fem billedrammer grupperet sammen er meget mere engagerende end fire; tre dekorative elementer vist sammen vil tegne dit øje mere end to. Selv tre farver i et designskema vil føle sig mere levende end en eller to.

Vær ikke bange for at blande stilarter, som i denne formelle indgang med antler lysekrone. Billede: Bart Edson Photography

8. Bland det op; alle elsker et komplement.

Taler om ting, der er mere visuelt interessante: bland din stil. Et soveværelse fyldt med en stil eller en farve kan føre til et kedeligt rum. Hvis du har en fed hovedplade i dit soveværelse, komplementere det med blødere natbord. Sæt et vintageur i et værelse med en moderne sofa.

Som du så på dine inspirationsrum, hvor mange af dem var fyldt med en slags møbel? Denne stil kan være fantastisk til salgsannoncer, men ikke for et stimulerende rum skabt af en indretningsarkitekt. Vær modig og bekæmp tvanget for at være matchende-matchende. Komplementer er så meget mere smigrende!

Tilbehør giver dig mulighed for at tilføje personlighed til dit rum. Billede: Carson's Cabinetry & Design

9. Accessorize.

Dit rum er næsten klart; det er på tide at tilføje det sidste hånd. Adgangstrinnet kan have en enorm indflydelse på det rum, du har oprettet. Har du fundet mindre stykker, der inspirerede dig i starten af ​​denne proces? Måske er det tid til at føje dem til dit nye rum.

Tilbehør giver dig mulighed for at tilføje personlig flair til dit rum. Vær modig og vis de elementer, der taler til dig.

Nogle gange hjælper det at tage billeder med at lade dig se rummet fra et andet perspektiv. Billede: Mali Azima

10. Tag et skridt tilbage.

Gå tilbage fra dit rum og prøv at se det som en outsider. Tænk som en indretningsarkitekt og spørg dig selv, om du har opnået det, du vil gøre. Nogle gange hjælper det med at tage billeder i dette sidste trin, så du virkelig kan se rummet fra et andet perspektiv.

Er din plads funktionel? Stilfuld? Reflekterende over både din personlighed og dine behov? Har du fulgt retningslinjerne for indretning, eller bøjede du disse regler og skaber et rum, der repræsenterer dig?

Disse tips skal hjælpe dig med at tænke som en indretningsarkitekt og give dig en kunstnerisk fordel ved dit næste projekt, selv uden en designer. Hvem ved - du kan få dit eget tv-show en dag!

Forfatter: Simon Jenkins, E-Mail

Efterlad Din Kommentar