Sofistikering Definerer nyligt renoveret stenhus i Schweiz

Undergår en renovering - og en historisk en alligevel - er en opgave, der bedst overlades til kreative fagfolk, som kan forestille sig et nyt liv til en gammel bygning, der stadig har så mange at byde på. Dette renoverede stenhus i en historisk landsby i Schweiz er ikke kun en drøm, der kommer i opfyldelse for sine ejere, men et eksempel på modernisering af historiske boliger.

Ved at holde de fleste af de gamle stenvægge i strukturen og erstatte de eksisterende trægulve med cementgulv, restaurerede arkitekter af Wespi de Meuron Romeo Architects charmen i dette fantastiske stenhus og tilføjede up-to-date sofistikation.

Arkitektoniske billeder taget af Hannes Henz viser det nyligt renoverede stenhus som en volumetrisk stak af natursten, der er smukt moderniseret med store indrammede vinduer, der oversvømmer interiør med naturligt lys. Hovedbygningen huser en kælder med hvælving under, plus to andre etager over, der indeholder stue og madlavning samt private soveværelser. Et supplerende bilag lavet af samme sten brugt til at låse et lille druerbrændeavl i stueetagen, et værelse ovenpå og et loftsrum under taget. Nu er dette volumen en del af det hele, der er forbundet med den gamle hvælvede kælder og prale af en sommer udendørs loggia med en fristende råstål pejs, der sætter stemningen til fantastiske afslapningsmomenter.

Spredt over 116 kvadratmeter blev det renoverede stenhus toppet med et nyt træhældet tag, der balancerer designet, samtidig med at strukturen er sikker og sikker. Den gamle hvælvede kælder bliver den nye indgang, da bilaget er toppet med en tagterrasse med panoramaudsigt, der består af massive vægarmaturer og brolagt med natursten.

Massiv, fed og minimalistisk, er dette moderne stenhus en drøm genoplivet fra fortiden.

Forfatter: Simon Jenkins, E-Mail

Efterlad Din Kommentar