Sådan Stænk og Seal en Wood Pergola

Hvis du bygger en træpergola, vil du måske overveje farvning og forsegling af tømmeret, før pergolaen er bygget. Denne artikel viser produkter, der virker smukt på en moderne to-by-pergola, samt hvordan man anvender dem effektivt.

Det skal bemærkes her, at farvning og forsegling af en pergola, dæk eller anden udendørs struktur ikke kræver to separate pletter af plet og derefter fugemasse. Faktisk er det modsatte sandt. Stain er ikke som maling, fordi det er bedre at lave to eller tre frakker for optimal dækning. Plet trænger ind i skoven og ændrer faktisk selve træet. Det skal absorberes i træet. Alt du lægger oven på pletten - endda en anden plet plet - kan ikke absorbere i træet som det første lag, så du ender med en slimet eller klæbrig overflade for altid.

Et grundigt, men sparsomt lag med plet + sealer er den perfekte beskyttende belægning til træoverflader. Klar tætningsmiddel giver vand- og vejrbestandighedselementet, der gør plet, men uden UV-beskyttelse. Så farven på dit klare forseglede træ vil i sidste ende ændre sig til en grå udgave.

Hvis du ved, hvilken plet du vil bruge før pergolaen er konstrueret, er det meget nemmere at plette dit tømmer nu. I dette tilfælde skal du lægge alle dine brædder for at blive farvet på nogle skrot 2x4'er eller noget andet forhøjet. Sørg for, at jorden kan klare nogle dråber; græs, snavs eller endda beton under vil sandsynligvis få lidt plet på dem.

Brug et medium sandpapir (180-grit blev brugt i dette eksempel) til let at sande alle sider af dine pergola boards. Det tager lidt tid, men det er vigtigt at åbne træporerne for at lade pletten trænge dybt ind.

Bjælkerne på denne træpergola vil være en naturlig plet (Sikkens ProLuxe, tilgængelig på vores lokale malingbutik), og pergolaens ramme vil være mat halv-gennemsigtig sort.

Brug en 4 "børste, og hold en våd kant, børste din plet jævnt på tømmeret. Påfør i en enkelt tynd men grundig pels langs kornet, pas på at undgå børste mærker. Disse vil være synlige efter pletten har absorberet i træet og tørret, så jo mere du kan gøre for at anvende et jævnt lag af plet, desto bedre bliver dit slutresultat.

Lad pletten tørre grundigt, sikkert 24-72 timer afhængigt af dit klima, temperatur og fugtighed.

Du vil også gerne børste væk drypper ned på siden af ​​dine brædder, før de tørrer. (Den faktiske anvendelse af plet er detaljeret mere grundigt senere i denne artikel med pergola-rammens farvning.) Drej tømmeret og anbring plet på samme måde på alle fire sider, hvilket giver grundig tørring mellem applikationer. Når pletten er grundigt tørret på alle sider af dit tømmer, er du klar til at installere bjælkerne på din træpergola.

Selv om der er mange mærker og typer træfarve, er Cabot et fremragende valg til rådighed ved de fleste hardwareforretninger. Du skal vælge mellem halvfast og fast plet. I grunden giver fast plet et uigennemtrængeligt udseende, der ligner maling. Halvfast, som dette eksempel bruger, giver en farvningfarve, men giver trækornet mulighed for at vise igennem. Det er mindre mættet end fast plet.

MoreINSPIRATION
  • Sådan Spir Wood: En Grundlæggende Guide
  • Sådan Stain and Seal en Redwood Deck
  • Sådan Strip og Stain Din Deck

Brug en naturlig børste, som står i forhold til det tømmer, du farmer. Efter omrøring af pletten meget godt, dypp den nederste halvdel af dine børster i pletten.

Påfør det på dit tømmer i lange, lige slag. Du vil gerne anvende pletten i små afsnit ad gangen. Må ikke overstyres. Jo mere du børster pletten, desto mere sandsynligt vil du se penselstrøg efter tørring, selv med den halvfaste plet.

Hvis dit tømmer er normalt, vil det sandsynligvis have en ufuldkommenhed eller to. For at minimere udseendet af disse ufuldkommenheder, efter at pletten er tørret, skal du lægge en smule plet på din børste og dab børstetippene ind i ufuldkommenheden.

Når tømmerfejlen er blevet mættet, fortsæt din lange penselstrækning ned over bordet.

Før pletten begynder at tørre, pletter siderne af brættet for at børste væk eventuelle drypper. Dette er vigtigt at gøre nu, mens pletten er frisk, fordi hvis drypperne får lov til at tørre, bliver de tydelige (mørkere) og ser underlige ud på din pergola.

Gentag denne farvningsproces på toppen og siderne af alle dine brædder. Dobbeltkontrol for penselstrøg og / eller dryp eller noget, som ikke ser sømløst ud i din pletflade.

Du behøver ikke bekymre sig om enden af ​​dit tømmer på dette tidspunkt, medmindre du har skåret dit træ i størrelse. Fordelen ved at skære dit træ i størrelse før du installerer pergola træet er, at du ikke spilder nogen plet. Ulempen er, at du ikke har endnu 1/2 "wiggle rum i konstruktion, hvis du har brug for det. Dette eksempel trimmer brædderne under konstruktionen.

Lad pletten tørre helt, mindst 24 timer. Lad det ikke blive vådt eller snavset i løbet af den tid, da dette vil påvirke fladens finish betydeligt.

Når pletten er tørret grundigt, vip pladerne over og gentag processen på undersiden af ​​dit tømmer. Husk at plette i lange, lige slag, og kontroller, at dråber ned sidene igen.

Med pletten fuldt absorberet og tør, er du klar til at bygge din pergola. Selvfølgelig kan du altid anvende plet efter pergola er bygget efter disse trin. Bare husk på, at enhver overgang fra en plet til den næste (for en to-tone pergola som denne) ikke er som maling, hvor et lag plet kan påføres løst eller sløvt med forventning om, at det alternative lag af plet vil dække det op. Stain fungerer ikke som maling.

Selv om du måske er ivrig efter at komme videre med opførelsen af ​​din redwood pergola, hvis du har mulighed for det, anbefales det stærkt at du pletter først. Når det hele er bygget, vil du være glad for at du gjorde det. Vi håber du finder denne artikel om, hvordan du pletter og forsegler en pergola med træ, og at du er i stand til at skabe en smuk havefunktion, der forbedrer din udendørs livskvalitet i de kommende år.

Forfatter: Simon Jenkins, E-Mail

Efterlad Din Kommentar