Steeply Arched Copper-Clad Chapel Design i Finland

Under en buet ramme finder denne forbløffende kapeldesign i Finland nye måder at udtrykke gamle, magtfulde følelser som tro på. Designet af Helsinki-baserede Sanaksenaho Architects, overrasker det stejlt høje kapel design med en nysgerrig blanding af byggematerialer. Ydersiden er klædt i skinnende kobber, mens interiøret var foret med træets varme, som bliver rødlig med tiden.

St. Henry's økumeniske kunst kapel er mere end et sted for kontemplation for patienter og besøgende på et tilstødende kræftplejecentrum under ledelse af non-profit St. Henry's kirkeorganisation. Dette kapel i Finland er et skridt i den rigtige retning, en tur ned ad stien for at bruge skønhed for at forbedre funktionen for en meningsfuld samling af øjeblikke.

Bøjede fyrreskruer definerer den forlængende arkitektur. Disse minder let om både og det dynamiske design, de har brug for for at sejle hårde have. St Henry's økumeniske kunstkapel i Finland tog år at bygge som det først blev forestillet tilbage i 1995, da arkitekter vandt en arkitektkonkurrence for det økumeniske kapels design. Men som alle rejser begyndte dette kapells historie lige: "I løbet af det sidste år har det tjent mange gange som et sted for dåb, bryllupper og begravelsesydelser samt koncerter og kunstudstillinger.”

Kapellet vokser fra sit sted, hvilket er en bakke omgivet af fyrretræer. Det stiger fra landskabet som en traditionel sakral bygning. Det ser ud som et opadgående skib - eller en form for fisken. Designet taler med kontraster af skygge og lys, kobber og træ. Kobberbeklædningen vil blive forvitret grønt over tid, så det vil blande sig med de omkringliggende træer og natur.

Der var ideen om at integrere kunst med det religiøse rum allerede i konkurrenceprogrammet. Kapellet tilbyder god akustik til koncerter, og baggårdens bagrum kan omdannes til et kunstgalleri ved at fjerne bænken. I højalteret vinduer kunstværker af kunstner Hannu Konola filtrere lyset på altervæggen. Det vigtigste byggemateriale ud over træ og kobber er naturligt lys. Det får formularer, mellemrum og overflader lever hele dagen lang. Tanken er at gå gennem skyggefulde rum mod alteret og lyset, hvis kilde er skjult.”

Fotograferet af Jussi Tiainen, det moderne kapel design spredt over 300 kvadratmeter bør efterlade et mærke på dig. Vi vil gerne vide dine tanker om dette moderne kapell design, så del dem i kommentarerne nedenfor. Spred kærligheden!

Forfatter: Simon Jenkins, E-Mail

Efterlad Din Kommentar