Slående historiske bygning renovering i Portugal: The Three Cusps Chalet

Det Tre Cusps Chalet (charmerende renoveret afTiago do Vale Arkitekter) er et klart eksempel på den brasilianske indflydelse over portugisisk arkitektur i det 19. århundrede. Beliggende i hjertet af både romerske og middelalderlige vægge i Braga, et stenkast fra Bragas katedral (en af ​​de mest historisk betydningsfulde i den iberiske halvø) er dette en særlig solrig bygning med to fronter, den ene vender mod gaden i vest og en anden mod en dejlig, kvalificeret blok indvendig plaza i øst, nyder naturligt lys hele dagen lang.

Konfronteret af både dets nedværdigende tilstand og graden af ​​forfalskning og af interesse for sin historie og typologi, tog designteamet som mission deres genopretning af bygningens identitet, som var gået tabt i 120 år med små ukvalificerede interventioner. Formålet var at afklare bygningens rum og funktioner samtidig med at den passer til nutidens levevis.

Tilpasning til strategien om at maksimere lys og rummets eksplicitte karakter, materialets og færdighedsvalgene, der blev anvendt i dette projekt, blev tilsigtet begrænset. Hvid farve blev brugt til vægge, lofter og tømrer på grund af dets rummelige kvaliteter og lethed. Træ i sin naturlige farve bruges til trægulve og tøjrum på grund af sin varme og komfort. Portugisisk hvid Estremoz marmor, der dækker stueetagen, bordplader og på badeværelserne og vasketøjets vægge og gulve, blev valgt til dets tekstur, refleksivitet og farve. [Billeder og oplysninger leveret via e-mail af Joao Morgado Architecture Photography]

Forfatter: Simon Jenkins, E-Mail

Efterlad Din Kommentar