Den nye lutherske kirke af Johan Celsing

Dette er en ny kirke, der er designet af Johan Celsing. Det er beliggende i Stockholm, i forstaden Årsta, der blev designet i årene efter anden verdenskrig af arkitektbrødrene Erik og Tore Ahlsén. De eksisterende bygninger fra dette stenrige sted dateres tilbage til 1968, så de har lignende mønstre og strukturer. Dette mål for denne nye konstruktion skiller sig ud endnu mere.

Den nye kirke er som skandinavisk som alle andre bygninger, og alligevel er det så anderledes. Den har en lidt anden stil. Det er en mere moderne konstruktion, og dette er synligt fra alle vinkler. Kirken er lavet af skarp brun mursten og afskåret i et lag af beton. Det har meget store vinduer. Der er to måder at komme ind i kirken, enten fra det eksisterende samfundscenter eller fra sin egen vestlige dør.

MoreINSPIRATION
  • Moderne Hus i Kirke af Ruud Visser Arkitekter
  • Zhongguancun Christian Church af gmp architekten
  • Moderne Scarborough Chinese Baptist Church

Inde er der en slags terning, 13m firkant med 10m høj med et imponerende design. Dette område repræsenterer tilbedelsesrummet. Arkitekterne arbejdede hårdt for at skabe usynlige lyskilder, fordi han ønskede at skabe et lyst rum, fyldt med lys ad-ånd. Men han opgav den ide og besluttede at stole på de store vinduer. Indenfor er kalksten dåpskilt placeret på den centrale akse, og dens runde bassin er trukket mod den vestlige indgang. Sten skrifttypen er også indlejret i gulvet og dens bund indviklet vævet ind i mursten i en kompleks tessellation. {Fundet på arkitektonisk oversigt}

Forfatter: Simon Jenkins, E-Mail

Efterlad Din Kommentar