Trend for brug af beton i indretningsdesign

Det industrielle udseende i indretning har eksisteret i et stykke tid nu, og mens vi ikke alle er heldige nok til at bo i et gammelt ombygget lagerhus, der er fyldt med autentiske industrielle elementer, er der måder at give vores hjem en tydelig urban følelse.

En af de nemmeste måder at opnå et industrielt udseende på er at bruge industrielle materialer. Beton er et indlysende valg, og i de seneste måneder har vi oplevet en enorm stigning i brugen af ​​beton i indretning. Mange designere bruger nu beton på uventede og usædvanlige måder, og det ser ud til at der ikke er noget der ikke kan laves ved hjælp af dette alsidige materiale.

Belysning fremstillet af beton har virkelig gjort sit mærke i år, da mange designere har udnyttet de slidstærke, utilitaristiske egenskaber af materialet til at skabe minimalistiske lysdesigner.

Italiensk lysproducent Foscarini hoppede på bandet med Aplomb fjedrende lys designet af Paolo Lucidi og Luca Pevere.

Heavy er en samling af tynde vægge, støbte betonlamper af Benjamin Hubert, der fås som et vedhæng, skrivebord eller væglampe.

Den tyske designer Tim Mackerodt's Falt.Serie har en ophængslygte, der er fremstillet ved hjælp af fiberforstærket beton, der er rullet ud og manuelt foldet på fleksible støbeformer.

Et usandsynligt produkt at lave af beton er siddepladser på grund af materialets hårdhed og massefylde, hvilket gør det temmelig uforgiveligt, hvor komforten er bekymret. Dette har ikke afskrækket designere, selvom de har smedet fremad, hvilket skaber nogle interessante usædvanlige møbler.

Stitching Concrete er et projekt af industriel designer Florian Schmid, der bruger det revolutionerende betonfarve til at skabe et sæt holdbare afføring ideel til indendørs og udendørs brug.

Den nederlandske designer Dik Scheepers brugte papirbeton - et eksperimentelt, billigt, alsidigt, letvægtsmateriale - som hyppigere anvendes i byggebranchen, til at oprette en samling møbler, der hedder UnPolished.

Andre betonmøbler kom i form af Wahid, Florian Kallus 'opbevaringsbjælker, der har en træfiner på indersiden, der mildner betonens overordnede indvirkning.

Johan Forsberg er en svensk designer, der eksperimenterer med beton til en række applikationer. Fra vægkonstruktioner, ure og borde har Forsbergs konkrete kreationer et minimalistisk og moderne designsprog og er bestemt til at vare.

Wallcoverings har heller ikke undgået den konkrete dille. Daniel Ogassians tegldesign i beton er en fantastisk påmindelse om, at dette verdslige materiale kan omdannes til en taktil og dekorativ overflade til indretning.

Den dramatiske Dune væg flise fra Urban Product er tilgængelig i beton samt valnød træ og gips og efterlader du bare dø for at nå ud og røre den.

Selv de designere, der ikke arbejder direkte med beton, er kommet ind på handlingen. Norske firma Concretewall skaber unikke og realistiske tapeter designet til at ligne beton.

Betonsamlingen er tegnet af fotograf Tom Haga, som fotograferer rå og raffinerede betonvægge, råbinderblokvægge og endda graffiti på steder på tværs af Norge. Højopløsningsbillederne bliver derefter omdannet til tapet.

Køkkenerne har også gennemgået en industriel revolution, da designere har valgt beton som deres valgmulighed. Østrigske designstudio Steininger Designers har skabt et innovativt betonkøkken lavet af ultratynde 8 mm beton, som er robust, let, varmebestandig og hygiejnisk.

Badeværelser også gør brug af de fordelagtige egenskaber forbundet med beton. Glass Idromassaggios betonblødt badekar er fremstillet af DuctalR beton og bærer signaturen af ​​designer Gigi Rossi.

Selv om alle disse betonprodukter ser temmelig imponerende ud og føjer et smukt industrielt chik til indvendige rum, er jeg stadig ikke overbevist om, at beton er et materiale, jeg gerne vil bruge i mit hjem. Hvad med dig?

Forfatter: Simon Jenkins, E-Mail

Efterlad Din Kommentar