Hvad gør et hjem grønt - miljøvenlige tips

Grøn eller bæredygtig bygning er udtryk, vi møder oftere og henviser til en proces, der er miljømæssigt ansvarlig og ressourceeffektiv, og som kan relateres til en række handlinger eller funktioner og handlinger, fra design til konstruktion, vedligeholdelse, renovering og derefter nedrivning. Men hvad gør et hus grønt, og hvordan kan vi understrege dette aspekt i vores hjem? Løsningerne er talrige.

Først og fremmest er det vigtigt at vide, hvordan energien bruges i dit hjem. Ca. 40% af energien bruges til opvarmning og afkøling. Resten er opdelt imellem apparaterne, som bruger omkring 10% af den samlede energi, elektronik og computere, der bruger en anden 10% og belysningen, som bruger omkring det samme beløb. Til dette tilføjer en række andre elementer som vandopvarmning, som for eksempel i USA bruger omkring 12% af den samlede energi.

Det grundlæggende betyder at skabe et miljøvenligt hjem omfatter ting som:

 • Installation af solpaneler, som er dyre, men giver dig mulighed for at spare penge på lang sigt, og vigtigere, hjælpe miljøet og forlænge vores planet.
 • Dobbeltruder til vinduerne, en løsning med det formål at tilbyde bedre isolering til hjemmet ved at holde den kolde luft ud om vinteren og fælde varmen inde. Dette reducerer også lydoverførslen, en anden stor fordel.
 • Hule vægisolering, som kan reducere varmeomkostningerne væsentligt. Det bruges til at reducere varmetabet gennem en hulrumsvæg ved at fylde luftrummet med materiale, der hæmmer varmeoverførslen.
 • Energibesparende lyspærer, der er blevet mere og mere populære og bruges over hele verden. Dette er den nemmeste måde at spare energi på uden at være en stor investering og uden at kræve meget arbejde.

MoreINSPIRATION
 • 12 måder at spare penge opvarmning dit hjem
 • 13 Bedste tips til at skabe et energieffektivt hjem
 • Valg af energieffektiv Windows - Tips og fordele

Alle disse er forbedringer i hjemmet, der er den oprindelige udgift værd, og som bidrager til et levende miljø, der er sundere for os alle. Til disse kan du tilføje en liste over hverdagens vaner og ting, som kan have samme effekt, men i mindre grad. For eksempel:

 • Du bør altid rette et dryp, så snart du mærker det. Hvorfor spilde vand og luft til det, når du kan løse problemet med det samme?
 • Lær at tage brusere i stedet for bade. De er kortere bruger mindre vand, så du vil spare både tid og penge.
 • Tør ikke tøj på radiatoren. Dette får varmeapparatet til at arbejde meget hårdere og dermed bruge mere energi og gøre din regning større. Desuden forhindrer det våde tøj varmen fra at spredes ordentligt rundt i lokalet og skaber en fugtig atmosfære.
 • Afrim dit køleskab og fryser regelmæssigt. Dette hjælper med at forbedre deres effektivitet, så de ikke behøver at arbejde så hårdt og bruge så meget energi til at tilbyde de ønskede resultater, og at holde temperaturen konstant.
 • Sæt termostatventiler på radiatorerne, og du vil kunne indstille temperaturen, du ønsker, og på denne måde virker varmeapparatet ikke ekstra.
 • Dekorer med tæpper og tæpper for at isolere dit hjem. De holder gulvet varmt og hyggeligt, og de gør værelser til at føle sig mere komfortable og indbydende.
 • Vask tøj med koldt vand. Da det meste af den energi, der bruges af vaskemaskinen, går ind i opvarmning af vandet, kan du spare en smule energi på denne måde.

Sikker på, du tror måske, at disse er små ting med meget lille indflydelse generelt, men der er mange andre som dig, der anvender de samme foranstaltninger og mange andre, der gør endnu mere end det. For eksempel er der et drivhus i Norge formet som en kuppel og dækket af solpaneler. Det er kunstvandet med spildevand, har en række lange rør, der bringer varm luft om vinteren og kold luft om sommeren, ventilationsanlæg ved bunden og vinduer tæt på taget, der sikrer luftcirkulation.

Billeder fra beboere.

Forfatter: Simon Jenkins, E-Mail

Efterlad Din Kommentar