Traditionelt gårdshus renoveret i Malaysia

Opholdet, som vi gennemgår i dag, er specielt i den forstand, at dets design med succes genopliver det traditionelle billede af gården. Bygningen er beliggende i Selangor, Malaysia, i et nyt boligudviklingsområde med meget måling 22 'x 75'.

Huset blev renoveret i 2015 af 02 Design Atelier Sdn. Bhd. Konceptet bag projektet var fokuseret på minimering af det indre rum ved at udvide opholdsområdet udadtil. Dette var en anmodning fra klienten. En moderne stil blev valgt for både udvendige og indvendige i bygningen.

Parkeringspladsen blev tilsigtet reduceret til fordel for en frodig have foran huset. Den forreste veranda er blevet en vigtig del af sit design. Et af de største bekymringer var at bringe naturligt lys ind i det indre rum og dette blev gjort ved forskellige metoder.

Interiøret indeholdt et åbent plan koncept. Opholdsstue, spisestue og køkken deler gulvplads. De er beliggende i kerne af boligen. I centrum ligger en dobbelt højdeplads fyldt med grønt og naturligt lys.

To store træer og nogle buske danner en central gårdhave uden at blive adskilt fra stuerne ved hjælp af skillevægge eller vægge. Designeren valgte at lade mellemrummet interagere og danne en kontinuerlig zone.

MoreINSPIRATION
  • Moderne koreanske hus inspireret af traditionel arkitektur og feng shui
  • Et meget lille hus finder plads til en charmerende lille indre gård og et træ
  • Old Brick House blev genopfundet til et moderne familiehus

Nogle af tagfliserne blev erstattet af klare polycarbonater, og denne strategi tillod mere naturligt lys til at komme ind i det indre rum. De faste vægge i værelserne på øverste etage blev erstattet med skydedøre, grunden til at være et ønske om at lade lyset flyde frit og for at lette tværgående ventilation og interaktion mellem disse rum og det lavere niveau.

En beslutning blev truffet af designeren for at fokusere primært på det naturlige lys ind i det indre rum, ideen om plads i hele huset og det grønne, der er en del af dens design. Dette førte til et valg af meget enkle og neutrale materialer og farver.

De konkrete vægge og gulv giver pladsen et rent og rå udseende. De suppleres med træmøbler. Et udvalg af moderne og antikke stykker tilføjer karakter til hvert af værelserne. Spisepladsen er særligt smuk, med et levende kantbord med en uregelmæssigt formet top.

De sociale områder samles på lavere niveau. Det øverste niveau er optaget af soveværelserne og badeværelserne. Hvert soveværelse har sin egen andel af grønne områder og er tæt forbundet med naturen på denne måde. Det store soveværelse har et eget badeværelse og er visuelt forbundet til forhaven. Soveværelset og badeværelset er kun adskilt af gardiner, når det er nødvendigt, at dele en åben plan.

Forfatter: Simon Jenkins, E-Mail

Efterlad Din Kommentar